TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Laki021 »

Tacno je to za spekatar, zato sam i malo skeptucan pa kazem da ne verujem da moze biti bolje od halogenog, verovatno je samo pogodio temperaturu koja mu vise odgovara.
No inspirisan njegovim postom cu mojima da zamenim sve glupe stedljive sijalice (iako sam ih molio da ih ne koriste, tvrdoglavi a izgleda uzasno) sa LED, ne sumnjam da ce biti 100x bolje i prirodnije.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Sa stedljivim sijalicama parket mi vuce na zeleno... Grozno.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vuce na ko zna koju boju, tj vuce na bezbojno, sve mi deluje kao u virtuelnoj realnosti kao da nije zapravo tu, treperi, nepostojano, zamara...
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

ima onih "toplijih" stedljivih sijalica, mada i to je isto cudno, nikad nisam uspeo da se naviknem, dobre su jedino za hodnike :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Skupe su, crkavaju, dugo im treba kad su hladne da postignu punu snagu, boja je čudna. Kod jeftinijih je boja horor, kod skupljih je samo sranje.

Sve u svemu beskorisna stvar. Kupovao sam od svih proizvođača za sve moguće lustere i lampe poslednjih 15 godina i nijedna nije potrajala.

Da se stavi na papir verovatno je sijalica sa vlaknom na kraju i jeftinija, jer gasne koštaju i po 10x više.

LED sušta suprotnost.

Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Samo sto te bole oci od led sijalica.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nidza napisao:Skupe su, crkavaju, dugo im treba kad su hladne da postignu punu snagu, boja je čudna. Kod jeftinijih je boja horor, kod skupljih je samo sranje.

Sve u svemu beskorisna stvar. Kupovao sam od svih proizvođača za sve moguće lustere i lampe poslednjih 15 godina i nijedna nije potrajala.

Da se stavi na papir verovatno je sijalica sa vlaknom na kraju i jeftinija, jer gasne koštaju i po 10x više.

LED sušta suprotnost.
Vidiš, ja sa tim štednim imam odlična iskustva. Kupovao sam uglavnom jeftinije E27 i E14 modele Philipsa i GE, jedino sam gledao da budu warm-white. Što se trajnosti tiče, većina je trajala jako dugo, od kojih neke u režimu 24h rada ili horor varijantama tipa kuhinjski aspirator. Uglavnom traju više od godinu dana. Mislim da je jedna od aktuelnih stara 10+ godina i radi.

Od LED imam dve Osram-ove kupljene na MOL-u za one kupone. Za sada rade, mada mislim da imaju manji intenzitet svetla od adekvatnih CFL.
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ftj napisao:Samo sto te bole oci od led sijalica.
Ne od svih.

Na osnovu par mišljenja koje sam ovde pročitao poprilično mi je jasno da tek treba da vidite kako izgleda dobra LED sijalica.

Slikao bih, ali nema vajde. Mora da se vidi svojim očima.
methane.master napisao:
nidza napisao:Skupe su, crkavaju, dugo im treba kad su hladne da postignu punu snagu, boja je čudna. Kod jeftinijih je boja horor, kod skupljih je samo sranje.

LED sušta suprotnost.
Vidiš, ja sa tim štednim imam odlična iskustva. Kupovao sam uglavnom jeftinije E27 i E14 modele Philipsa i GE, jedino sam gledao da budu warm-white. Što se trajnosti tiče, većina je trajala jako dugo, od kojih neke u režimu 24h rada ili horor varijantama tipa kuhinjski aspirator. Uglavnom traju više od godinu dana. Mislim da je jedna od aktuelnih stara 10+ godina i radi.

Od LED imam dve Osram-ove kupljene na MOL-u za one kupone. Za sada rade, mada mislim da imaju manji intenzitet svetla od adekvatnih CFL.
Preko godinu dana je malo da uštedi 300 dinara struje, ili grešim? Istina je da neke traju, ali većina tako oko godinu-dve dana. Plafonjerke su mi sve crkle od 2012, a koštale su preko 500 dinara i loše su se pokazale. Zasad su mi najbolje LED i to tačno ovaj Philips ili nešto u tom rangu.
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Pogledaj šta ima od LEDa u Kineskom tržnom centru (Belmax valjda) na Plavim Horizontima
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Meni su kineske led sa Alija crkle usled loseg hladjenja. Sad sam uzeo neku e27 sa boljim hladjenjem i jako lepo radi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Imam najjeftiniju led sa Alija u stonoj lampi, uzani fasung, radi 12+ sati dnevno oko godinu dana. Bila je ispod 100din, warm white.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Sad si me setio... Vođen tvojim primerom i ja sam naručio jednu takvu, ali problem kod ti kineza je što nemaju ni blizu lumena koliko deklarišu. Takođe sve ledice koje imam imaju manje ln od adekvatnih CFL ili volframskih.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Meni je crkla, a posle sam video u reviewima da su mnogim drugim isto pocrkale zbog pregrevanja.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa da maltene ti treba ventilator za sijalicu.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Pa jesi li gledao led kit za farove. Dolazi sa ventilatorom.
Slika
Odgovori