Računari
Re: Računari
Ljudi ajde pomagajte.
Imam jedno kućište (Trojke ti se seti koje je) koje je vezano na TV. Noćaš kad je grmelo ko blesavo osigurač preko kog ide struja na to kućište je iskočio. Jutros pokušam da upalim komp, on se pali, pusti onaj debilan windows zvuk, ali ne pušta sliku na tv. Tv detektuje da nema signala. Ima li iko ideju šta bi moglo da bude?
Ono što me buni je što preko istog produžnog struju dobija LCD tv, modem, zvučnici i sve radi kako treba. Da je struja nešto spržila logično bi mi bilo da sprži napajanje, a ne grafiku.
Imam jedno kućište (Trojke ti se seti koje je) koje je vezano na TV. Noćaš kad je grmelo ko blesavo osigurač preko kog ide struja na to kućište je iskočio. Jutros pokušam da upalim komp, on se pali, pusti onaj debilan windows zvuk, ali ne pušta sliku na tv. Tv detektuje da nema signala. Ima li iko ideju šta bi moglo da bude?
Ono što me buni je što preko istog produžnog struju dobija LCD tv, modem, zvučnici i sve radi kako treba. Da je struja nešto spržila logično bi mi bilo da sprži napajanje, a ne grafiku.
Ne čitam pažljivo, napisao sam gomilu gluposti... Ne mora da znači da napajanje prvo crkne. Od statike crkavaju random komponente, najčešće više njih.
Najlakše je probati sa drugom grafikom.
Najlakše je probati sa drugom grafikom.
Pitanje je šta od aktuelnih grafika može da se ubode u moju ploču. Em je kućište staro par godina, em je tanko ležeće kućište.
Evo je specifikacija http://compreviews.about.com/od/sff/gr/ ... n-560s.htm
Evo je specifikacija http://compreviews.about.com/od/sff/gr/ ... n-560s.htm
Može i van kućišta da se ubode kartica ako nema drugog izbora, cisto da se utvrdi šta je problem.
Za dijagnozu je potrebno par rezervnih komponenti, tj treba ti neko sa kompatibilnim računarom ili neki servis.
Mada se čudim da grafika ne pišti, nego pušta komp da butuje. Postoje i USB grafičke, ali ne znam da li mogu da rade sasvim bez primarne.
Tapatalk Pro
Za dijagnozu je potrebno par rezervnih komponenti, tj treba ti neko sa kompatibilnim računarom ili neki servis.
Mada se čudim da grafika ne pišti, nego pušta komp da butuje. Postoje i USB grafičke, ali ne znam da li mogu da rade sasvim bez primarne.
Tapatalk Pro
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
To je beše integrisana grafika. Ne znam da li ima opciju da se doda grafička, ali to bi prvo valjalo probati. Da nisam u pelenama pomogao bi ti da to rešiš. Ne znam da li je bolje da nosiš i ovlašćeni Dell servis, da ustanove šta je ili u neki lokalni.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Odneću ga negde pa će nek se oni zajebavaju. Problem je što će da nastane porodična kriza jer dete neće imati sa čega da gleda crtaće. Moj laptop joj ne dam po cenu života, a stari je trenutno u vikendici.
Ja popravio.
Ne radi preko HDMI al radi sve ok preko VGA. Da li je do kabla, izlaza na kompu ili ulaza u TV ne znam, a i mrzi me da sada prebacujem HDMI u drugi ulaz u TV, ali ctrani mogu da se gledaju tako da je kriza uspešno izbegnuta.

Ne radi preko HDMI al radi sve ok preko VGA. Da li je do kabla, izlaza na kompu ili ulaza u TV ne znam, a i mrzi me da sada prebacujem HDMI u drugi ulaz u TV, ali ctrani mogu da se gledaju tako da je kriza uspešno izbegnuta.
Bas cudno da rikne samo hdmi...
Jel ok rezolucija preko VGA?
Jel ok rezolucija preko VGA?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Normalna. Sve radi kako treba.
Može da se desi i da je koincidencija i da je crk'o kabl. Bem li ga.
Može da se desi i da je koincidencija i da je crk'o kabl. Bem li ga.
Možda se samo zabola grafika. Možda će sve da radi kao pre ako ponovo povežeš preko HDMI.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Jako su mi nepristupačni kablovi. Probaću kad me ne bude mrzelo.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Posle jedne grmljavine, ortaku je riknuo i HDMI na TVu i na kompu, tako da je moguće svašta.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Koji mi savetujete da kupim lap top 
Treba mi jachi model
Sony ili toshiba su mi najlepshi design
jel ima razlike ili je sad sve isto samo da gledam specifikacije
I koji model
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока

Treba mi jachi model
Sony ili toshiba su mi najlepshi design

I koji model
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Daj bar cenovni rang i zasta ti treba. Ne možeš tako da formulišeš pitanje.
Koji auto je najbolji?
Tapatalk Pro
Koji auto je najbolji?
Tapatalk Pro