Egzotični automobili na našim ulicama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Egzotični automobili na našim ulicama

Post od ADrei »

Floyd napisao:Mogu da razumem nekog bogatog kolekcionara koji ovo ima u kolekciji ali ja ni u ludilu ne bih dao toliku lovu za konzervu (po danasnjim standardima) a da pored toga nemam bar jos 5 pravih automobila.

Gesendet von meinem GT-I9505
+1
ne bi kupio ovako nesto i da imam 10 automobila pored njega...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ne nisam Floyde ali da li si se i ti vozio u slicnom?
I da li svi imamo isti ukus i iste standarde?
Za njega je mozda tvoj bmw kanturina a moj opel smecurina

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Imaju ovi još automobila, tako da ne morate mnogo da se brinete. Sve je u redu. :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Poznaje ga jedan moj drugar, nepojmljivi novci su u pitanju.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Mozemo da odahnemo znaci,nije primoran samo eleanoru da vozi :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Day Walker napisao:Ne nisam Floyde ali da li si se i ti vozio u slicnom?
Nisam se vozio bas u Eleanor-u ali u Mustangu prve generacije sa nekim V8 motorom jesam.
Imao ga je jedan klijent firme za koju sam radio u FR ali cisto za uzivanje tj. ne vozi ga svaki dan...stari ima preko 60 godina pa mogu i da razumem neku emotivnu vezu sa tim autom.
Priznajem da je auto pojava ali voznja u njemu nije nista posebno.

I mnogo me zabole da li su za njega BMW i Opel kanturine. Ja pricam o konkretnom primerku (koji definitivno jeste egzotika) i nadovezao sam se na Starcevu izjavu kako je izbor auta pametniji nego li neka konfekcija (izraz koji on voli da koristi za svaki auto napravljen posle 1985. i proizveden u vise od 1000 primeraka :) ). Za tu lovu moze da se kupi GTR koji je u svim segmentima bolji od ovog auta a pritom i bezbedniji za voznju.
Poslednja izmena od Floyd u 18 Nov 2013, 19:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Pa moze i Shone da proda Ur-a i da kupi odlicnog najobicnijeg A6. Moze, ali...
Sve je stvar licnog izbora, ali ja da imam toliku lovu i jos automobila pored, sigurno bih pre izabrao Eleanor, nego GTR-a ili bilo kog novog fensi premijuma.
Имам једно потпитање...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma svako neka bira ono sto voli, ja nikom ne branim.
Rekao sam moje misljenje i to je to.
Nisam neznalica, jesam ljubitelj, znam sta taj auto predstavlja u automobilskom svetu ali to nije auto koji bi mi privukao paznju na ulici a jos manje da dam lovu za njega i da ga vozim.
Posto sam u IT svetu, lozim se na nove tehnologije inace i u auto industriji tako da me retro zajebancije ne pale ni najmanje.
Evo vidim da se i ADrei slozio sa mnom a to se retko desava :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Floyd napisao:
Day Walker napisao:Ne nisam Floyde ali da li si se i ti vozio u slicnom?
Nisam se vozio bas u Eleanor-u ali u Mustangu prve generacije sa nekim V8 motorom jesam.
Imao ga je jedan klijent firme za koju sam radio u FR ali cisto za uzivanje tj. ne vozi ga svaki dan...stari ima preko 60 godina pa mogu i da razumem neku emotivnu vezu sa tim autom.
Priznajem da je auto pojava ali voznja u njemu nije nista posebno.

I mnogo me zabole da li su za njega BMW i Opel kanturine. Ja pricam o konkretnom primerku (koji definitivno jeste egzotika) i nadovezao sam se na Starcevu izjavu kako je izbor auta pametniji nego li neka konfekcija (izraz koji on voli da koristi za svaki auto napravljen posle 1985. i proizveden u vise od 1000 primeraka :) ). Za tu lovu moze da se kupi GTR koji je u svim segmentima bolji od ovog auta a pritom i bezbedniji za voznju.
Cekaj covece, pricamo o Eleanor. Znaci ne o nekom Pontijaku, ili bilo kom obicnom americkom autu, vec o Eleanor.

Cela poenta tog auta je da ga vozis kao peti auto i iskljucivo kada ti se vozi, i to zbog sebe. Vecina onih zbog kojih se mozda i kupuju takva kola nece ni znati o kakvom autu se radi, ali, bar po meni, Eleanor se kupuje zato sto volis to, a ne zato sto hoces da se hvalis. Za hvaljenje je dovoljan i S5 kabrio.

I da, svakako da je pametnije sto je uzeo Mustanga nego GTR za te pare, ako gledamo s te strane da ima verovatno i GTR u garazi (ili nesto slicno)
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Floyd napisao:Ma svako neka bira ono sto voli, ja nikom ne branim.
Rekao sam moje misljenje i to je to.
Nisam neznalica, jesam ljubitelj, znam sta taj auto predstavlja u automobilskom svetu ali to nije auto koji bi mi privukao paznju na ulici a jos manje da dam lovu za njega i da ga vozim.
Posto sam u IT svetu, lozim se na nove tehnologije inace i u auto industriji tako da me retro zajebancije ne pale ni najmanje.
Evo vidim da se i ADrei slozio sa mnom a to se retko desava :)
Nisam rekao da si neznalica, a naravno ne mislim ni da je ovo najbolji auto za voznju, ali je jednostavno, privilegija imati ga. I naravno, ne ni kao drugi, ni kao treci, vec kad imas jos punu garazu. I ne zbog pokazivanja i postavljanja vremena na stazi, vec jednostavno za uzivanje (u svakom smislu te reci). :)
Имам једно потпитање...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Next, ne razumem zasto pricu o autu prebacujes na pricu o vlasniku i njegovom imovinskom stanju.
Mislim da ovaj forum nije mesto za takve stvari.
Pricamo konkretno o jednom oldtajmeru za kog je Starac izjavio da je pametnija kupovina nego neka kofekcija.
NexT napisao:Cekaj covece, pricamo o Eleanor. Znaci ne o nekom Pontijaku, ili bilo kom obicnom americkom autu, vec o Eleanor.
Kakav Pontijak sad...gde njega nadje?
I da, znam vrlo dobro da je Eleanor (pise u postu iznad) pa nema potrebe da mi naglasavas dva puta kao nekom kretenu ;)
elMaestro napisao:Nisam rekao da si neznalica, a naravno ne mislim ni da je ovo najbolji auto za voznju, ali je jednostavno, privilegija imati ga. I naravno, ne ni kao drugi, ni kao treci, vec kad imas jos punu garazu. I ne zbog pokazivanja i postavljanja vremena na stazi, vec jednostavno za uzivanje (u svakom smislu te reci). :)
Slazem se a evo i citata sta sam izjavio pre par sati ;)
Floyd napisao:Mogu da razumem nekog bogatog kolekcionara koji ovo ima u kolekciji
Poenta je da se taj auto ni po cemu ne poredi sa danasnjim super sportskim konfekcijskim automobilima.
Konfekcija je bolja u svakom pogledu a ovaj sa sobom nosi samo jedan deo istorije.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

somi-car napisao:Koliko primeraka uopste postoji?

Sent from my Nokia lumia 720 using Tapatalk
Ovo je dobro pitanje...ne znam kako ste propustili emisiju na discovery ima firma u USA koja ih i danas pravi.(Unique Performance)
Day Walker napisao: Slika
A da nije super-kvalitetna replika, koliko vidim ovi usisnici su joj zatvoreni-a ne bi trebali da budu? A i oznaka bi trebala da bude GT500E?

Rekao bih da se i motorni prostor razlikuje.

Naravno, izgleda odlicno da se razumemo.

Mozda ovako nesto.

http://www.auto-zimmerli.ch/ger_image_9 ... erken.html
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

I fale osiguraci na haubi.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

To nisam hteo da spominjem, posto nisam siguran da taj detalj nije smislio Unique Performace.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Floyd, ovo nije oldtimer. Ovo je replika i restomod. Vožnja ovog auta je mnogo drugačija, nego u Mustangu u kome si se vozio. Sigurno da ti se ni ta vožnja ne bi svidela.

A nisam bezveze rekao da je pametnija kupovina što te pogodilo, niti da pržim vas "premium fahrere", nego to mislim sasvim ozbiljno u ovom konkretnom slučaju.
Odgovori