Zatamnjena stakla
Re: Zatamnjena stakla
To treba da primete ljudi iz ABS, ali i oni valjda zažmure ponekad.
Pozdrav svima
Nedavno sam se registrovao i imam jedno pitanje, nadam se da cete mi pomoci.Naime cale je u martu 2017god kupio Opel Vectru c(1.9 cdti-150ks) sa fabrickim zatamljenim stakalima(barem je tako prodavac rekao). Kad sam bio na registraciji kola pitali su me za atest, nakon odgovora da su stakla fabricki zatamljena izasli smo i proverili. Jedan decko je tvrdio da su stakla fabricki zatamljena dok je drugi rekao da je falija koja je stavljena perfektno. Moje pitanje kako da proverim da li su stakla fabricki zatamljena? Pokusao sam noktima da zacepim ali nisam uspeo. Evo nekih slika odnosno oznaka na stakalima

Zadnje staklo

Vetrobransko

Vozacevo ista je oznaka i na suvozacevom staklu
Hvala

Nedavno sam se registrovao i imam jedno pitanje, nadam se da cete mi pomoci.Naime cale je u martu 2017god kupio Opel Vectru c(1.9 cdti-150ks) sa fabrickim zatamljenim stakalima(barem je tako prodavac rekao). Kad sam bio na registraciji kola pitali su me za atest, nakon odgovora da su stakla fabricki zatamljena izasli smo i proverili. Jedan decko je tvrdio da su stakla fabricki zatamljena dok je drugi rekao da je falija koja je stavljena perfektno. Moje pitanje kako da proverim da li su stakla fabricki zatamljena? Pokusao sam noktima da zacepim ali nisam uspeo. Evo nekih slika odnosno oznaka na stakalima

Zadnje staklo

Vetrobransko

Vozacevo ista je oznaka i na suvozacevom staklu
Hvala
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Vidiš po grejačima da je folija.
AS2 jeste blago zatamnjeno.
AS2 jeste blago zatamnjeno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pise transparencija 70%, mnogo je to zatamnjenja za toliku providnost. Dakle folija, a i DW je napisao, nemas V na oznaci.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ko ovo atestira?
Sa svih strana, baloni svuda...
TT
Sa svih strana, baloni svuda...

TT
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
@Vuleta
Imam na Doblu pozadi sva stakla fabrički zatamnjena i slikaću ti tu "v" oznaku sutra da vidiš kako izgleda. Na tom krugu sa E oznakom iznad njega ima nakalamljeno na krug i malo slovo "v".
Evo nađoh i na Netu kako to otprilike izgleda

Na Doblu je to v bukvalno iznad E na njegovom krugu, kao deo kruga.
Edit: sad vidim da je i Dragvorl postavio slično.
Imam na Doblu pozadi sva stakla fabrički zatamnjena i slikaću ti tu "v" oznaku sutra da vidiš kako izgleda. Na tom krugu sa E oznakom iznad njega ima nakalamljeno na krug i malo slovo "v".
Evo nađoh i na Netu kako to otprilike izgleda

Na Doblu je to v bukvalno iznad E na njegovom krugu, kao deo kruga.
Edit: sad vidim da je i Dragvorl postavio slično.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To za njih miliciju ne vazi.
Odredbe st. 3. i 4. ovog člana ne odnose se na vozila kojima se prevoze predsednik Republike, predsednik Vlade, predsednik Narodne skupštine, kao i na određena vozila koja upotrebljavaju odnosno koriste organi unutrašnjih poslova, službe bezbednosti i službe za vanredne situacije, određena vojna vozila i vozila namenjena za hitnu medicinsku pomoć, koja se koriste za poslove koji zahtevaju naknadno zatamnjenje.
Odredbe st. 3. i 4. ovog člana ne odnose se na vozila kojima se prevoze predsednik Republike, predsednik Vlade, predsednik Narodne skupštine, kao i na određena vozila koja upotrebljavaju odnosno koriste organi unutrašnjih poslova, službe bezbednosti i službe za vanredne situacije, određena vojna vozila i vozila namenjena za hitnu medicinsku pomoć, koja se koriste za poslove koji zahtevaju naknadno zatamnjenje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Bilo je price da i oni moraju na atest. Nemaju limit zatamnjenja, al mora atest
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Hvala vam 
Inace pre neku nedelju policija me zaustavila i pitala me za stakla, odgovario sam im da su fabricki i nakon njihove provere pustili me

Inace pre neku nedelju policija me zaustavila i pitala me za stakla, odgovario sam im da su fabricki i nakon njihove provere pustili me

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
VAZNO www.topglass.co.rs
Atesti i procedura izdavanja uverenja po novom : Po novom pravilniku atest za naknadno zatamnjena stakla na automobilima moze se dobiti samo ako je na stakla vozila montirana folija koja je odobrena i poseduje uverenje od Agencije za bezbednost saobracaja.
Sun Control folija poseduje uverenje pod brojem ABS M 07 kojim se potvrdjuje da folije pod oznakom High Performans ispunjavaju uslove tehnickih karakteristika i kao takve mogu da se montiraju na stakla automobila.
Trenutno na podrucju Beograda postoji samo jedno mesto gde se mogu atestirati zatamnjena stakla a to je AMSS- Zrenjaninski put. Bice naknadno objavljeno na nasoj stranici Otvaranje novih mernih mesta na kojima ce moci da se uradi provera i atest za zatamnjena stakla.
- Provera i dobijanje uverenja za zatamnjena stakla (procedura I potrebna dokumentacija )
-Saglasnost proizvodjaca ( npr za volkswagen i audi dobija se kod ovlascenog dilera automobila, porsche Ada Beograd )
-Ugradnja folija na stakla sa oznakom (kod nas Sun control- ABS M 07 ) , izjava servisa i kopija uverenja ABS
-Odlazak u AMSS , kontrola, slikanje vozila i slanje dokumentacije u ABS
-Dobijanje uverenja (atesta) od Agencije za bezbednost saobracaja
Cene za kompletnu proceduru:
Saglasnost proizvodjaca 0 - 3000din (u zavisnosti od marke automobila)
AMSS ispitivanje.................2400 din
Tehnicki pregled..........800-1500 din
ABS (izdavanje uverenja)....3300 din
-Po novom pravilniku izuzeta su vozila koja su radjena po starom i koja na staklima pod folijom nemaju oznaku ABS. - Nadamo se da ce ponovo biti usvojena izmena i dopuna , pa vozilima koja imaju zatamnjena stakla bez oznaka omoguciti atestiranje . O novim izmenama i dopunama bice jos obavestenja
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Atesti i procedura izdavanja uverenja po novom : Po novom pravilniku atest za naknadno zatamnjena stakla na automobilima moze se dobiti samo ako je na stakla vozila montirana folija koja je odobrena i poseduje uverenje od Agencije za bezbednost saobracaja.
Sun Control folija poseduje uverenje pod brojem ABS M 07 kojim se potvrdjuje da folije pod oznakom High Performans ispunjavaju uslove tehnickih karakteristika i kao takve mogu da se montiraju na stakla automobila.
Trenutno na podrucju Beograda postoji samo jedno mesto gde se mogu atestirati zatamnjena stakla a to je AMSS- Zrenjaninski put. Bice naknadno objavljeno na nasoj stranici Otvaranje novih mernih mesta na kojima ce moci da se uradi provera i atest za zatamnjena stakla.
- Provera i dobijanje uverenja za zatamnjena stakla (procedura I potrebna dokumentacija )
-Saglasnost proizvodjaca ( npr za volkswagen i audi dobija se kod ovlascenog dilera automobila, porsche Ada Beograd )
-Ugradnja folija na stakla sa oznakom (kod nas Sun control- ABS M 07 ) , izjava servisa i kopija uverenja ABS
-Odlazak u AMSS , kontrola, slikanje vozila i slanje dokumentacije u ABS
-Dobijanje uverenja (atesta) od Agencije za bezbednost saobracaja
Cene za kompletnu proceduru:
Saglasnost proizvodjaca 0 - 3000din (u zavisnosti od marke automobila)
AMSS ispitivanje.................2400 din
Tehnicki pregled..........800-1500 din
ABS (izdavanje uverenja)....3300 din
-Po novom pravilniku izuzeta su vozila koja su radjena po starom i koja na staklima pod folijom nemaju oznaku ABS. - Nadamo se da ce ponovo biti usvojena izmena i dopuna , pa vozilima koja imaju zatamnjena stakla bez oznaka omoguciti atestiranje . O novim izmenama i dopunama bice jos obavestenja
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Malo mi je čudno to njihovo "atestiranje". Zar oni ne bi to trebali da provere nekim uređajem i ako je providnost ok da ti daju tu markicu i potvrdu (ili samo potvrdu, ne treba ni markica realno)? Ovako su samo kontrolori ima li auto već nalepljene te markice.
Ja sam sve poskidao pre dva dana.
Ako rešim naknadno ću ponovo da zatamnim zadnja, nisam hteo da preko postojećih folija lepim nove, i da tako možda rešim problem nalepnice.
Ionako još nemam decu, tako da mi zadnja stakla znače samo zbog temperature u kolima.
Platio sam profi skidanje ukupno 60 eur, kažu da su uspeli da sačuvaju grejač, nikako da zamrznu stakla zadnja dva dana da proverim
Osigurač ne izbacuje kad uključim, juče posle pranja deluje da je sušio stakla.
Inače, pošto su skidali bočna stakla uspeli su da polome malo "leptir" staklo na zadnjim vratima, onaj deo koji se ne spušta. Ispalo im sa onog vakum držača
Napravili laserski sečeno verovatno od pleksiglasa dok ne stigne novo, juče sam prao - ne pušta vodu
Momci su korektni, dešava se.
Rekoše da je Agencija napravila izuzetak za vlasnike BMW, pošto ne žele da daju saglasnost - za BMW ne treba.
Ako rešim naknadno ću ponovo da zatamnim zadnja, nisam hteo da preko postojećih folija lepim nove, i da tako možda rešim problem nalepnice.
Ionako još nemam decu, tako da mi zadnja stakla znače samo zbog temperature u kolima.
Platio sam profi skidanje ukupno 60 eur, kažu da su uspeli da sačuvaju grejač, nikako da zamrznu stakla zadnja dva dana da proverim

Inače, pošto su skidali bočna stakla uspeli su da polome malo "leptir" staklo na zadnjim vratima, onaj deo koji se ne spušta. Ispalo im sa onog vakum držača

Napravili laserski sečeno verovatno od pleksiglasa dok ne stigne novo, juče sam prao - ne pušta vodu

Rekoše da je Agencija napravila izuzetak za vlasnike BMW, pošto ne žele da daju saglasnost - za BMW ne treba.
Pa za tu marku i u ZOBS- postoje posebne odredbe. Npr. "korišćenje migavaca na motorizovanim vozilima marke BMW se izuzima iz upotrebe"jocas napisao: 02 Feb 2018, 11:21 Rekoše da je Agencija napravila izuzetak za vlasnike BMW, pošto ne žele da daju saglasnost - za BMW ne treba.
Nego po ovome što je Trojke postovao, ispada da hrač procedure legalizovanja folije na staklima, pored cene postavljanja istih ima i taksu od ~10000din. A miline.
Čekamo da se pojavi zvanično obaveštenje da će atest važiti 5 godina. Nakon njega će moći da se uradi reatest za 7500. A nakon 10 godina će morati nove folije.
Naravno, ko se odluči da atestirane folije ukloni sa vozila, i tako izbegne plaćanje reatesta ili novog postavljanja i astestiranja, moraće da odradi atest nakon skidanja folija. Napominje se da će za proceduru skidanja folija sa vozila biti potrebno izvaditi saglasnost prozvođača, sa izuzetkom BMW-a.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Hmmm sad bih i razmislio o atestu.
Ako usvoje da mogu stare folije sto pisu ovde, ne treba papir od Delte....
Skinem xenone i atestiram, pa se sa prednjim igramo
Ako usvoje da mogu stare folije sto pisu ovde, ne treba papir od Delte....
Skinem xenone i atestiram, pa se sa prednjim igramo