Kompjuterske igre

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Kompjuterske igre

Post od Xepoj87 »

Imam 3 programa za snimanje, ukljucujuci i OBS, a do sada sam koristio samo GeForce Experience, ovo na MSI sam bzvz pustio da vidim kako izgleda, jer sam juce prvi put i primetio da ima snimanje, kada sam dodavao frametime u OSD.
U sustini, ne znam da li sam ukupno snimio 5 videa kada mi je dunulo :)
Inace, uloadovao sam do jutros ovaj 41gb snimak na YT :D

Blur u igri je zbog YT-a, sva sreca nema ga u igri.
E sada, ovo je jedna od onih govno igara, gde bilo kakav antialiasing zamuti sve zivo, osim SSAA, koji je kao posebna opcija, sto je meni ukljuceno.
Jedino resenje je 1440p, koji izgleda bruka dobro na 0% softness DSR, ali pada i na 30fps u nekim trenutcima, tako da je jedino resenje ovako kako sam ja namestio na 1080p i radi 60-90fps, pa se desi da 1% vremena padne na 40.
Ali opet, Ubisoft je napravio ocajan port, igra bi trebala na mom kompu bez problema da radi na 60+fps i sa najvecim dropom na 50 na 1440p.

Evo ih testovi koje sam uradio sa 970 GTX karticom, radi poredjenja sa RX 480 i okacio na drugi forum:
Posto sam obecao da cu pokazati razliku u performansama izmedju 970 i 480, ali me mrzelo da svrstavam slike, evo sada napokon da uradim to poredjenje.
Sva setovanja su ista kao na testovima sa neta, a uzeo sam malo jacu 480, nisam hteo neku stock, za ono sto sam mogao da nadjem.
Za sve benchmarke i setovanja imam video snimke na telefonu, pa ko zeli da proveri da li je to to, nije ni to problem.

Slika Slika
Slika Slika

Slika
Slika

Slika
Slika

Evo, skinuo mi se Rise Of The Tomb Raider na steamu, odoh da vidim kako radi na 1070.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Igrao ko Horizon Zero Dawn?
Deluje da obecava mnogo.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Ja nemam Sony ... a i retko (do sada - nikad) ne kupujem igre :kezo:

Xepoj87 napisao:Imam 3 programa za snimanje, ukljucujuci i OBS, a do sada sam koristio samo GeForce Experience, ovo na MSI sam bzvz pustio da vidim kako izgleda ...
Evo, skinuo mi se Rise Of The Tomb Raider na steamu, odoh da vidim kako radi na 1070.
GeForce Experience bi trebalo da radi na identičan način kao OBS ... odnosno, trebalo bi da koriste isti proces hardverske kompresije H.264 u nVida karticama (sa stvarno minimalnim uticajem na performanse kartice), s time što OBS ima dodatne mogućnosti (filtere, plugin-ove, više scena ...), koje G.E. nema. Ima negde i poređenje tako nastala dva video snimka. Razlike su minimalne, nekad u korist jednog - nekad u korist drugog načina snimanja.

A koliko ti je, otprilike, brža 1070 od 970? Generalno gledano (u raznim igrama, onako - đuture)?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa brza je negde 50, negde 100%.

Sada sam probao Rise Of The Tomb Raider i zaista maltene iste performanse kao GTX 970 na 1080p, ali VXAO umesto SSAO na 970.

Ali vidim da je od kada sam ja igrao, igra doradjena i recimo ima dodat VXAO, koji cak i na HBAO+ uzima jedno 10fps.
Znaci bukvalno ni na SMAA ne mogu izvuci konstantnih 60fps, a kamoli SAAOx2 ili x4...
Sokirao sam se kada sam video da mi uzima svih 8GB Vrama :o
Sada cu da probam dx12, mozda je bolje.

Ali gledam, i ona ima onaj trip da mi daje 50fps, a koristi 70% GPUa. Koji je fazon sa tim?

Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Koliko vidim po testovima na net-u, tek sa DX12 ima da bude pad performansi za 10-20%.

Solidna razlika 970 vs 1070, ako bije 50-100%.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sad sam video kod sebe da mi je u drajveru bio uključen VSYNC, pa nije ništa značilo što je u igri bio isključen. Zato se primećivala velika razlika kad padne ispod 60FPS. Sad sam stavio u drajveru na FAST, pa ću da vidim kako se ponaša igra.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Trebalo bi da radi tečnije, tako je bar kod mene bilo (u drugim igrama) kada sam isprobavao razliku između Fast i VSYNC.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nema potrebe za Vsync-om kod tako malog framerate-a.
Ja drzim na fast generalno, a onda iskljucim posebno za neke igre, gde fali fps, mada nisam primetio neku bitnu razliku.

Sada sam isprobao, dx12 bolje radi sada definitivno.
Moze da se igra SSAAx2, ali na SMAA nikada ne pada ispod 60fps i vecinom vremena je na 70+ u Geothermal Valley, koji je najzahtevniji nivo.
Na dx12 ne postoji VXAO ambient occlusion, vec smao HBAO+.
Takodje imam bag, kada pokusam da upgradeujem Composite Bow(posto sam dao retardiranom drugaru moj steam da igra i presnimio sve moje save-ove, a zateknem na 74% igre da ima 23 skill pointa i moguce upgrade-ove za fazon skoro sve, posto maltene nista nije upgradeovao car), igra zabode i izbaci me u Windows.
Generalno su popravili dx12, ali vidim ovaj bag ranije nije postojao recimo.
Zapravo, nisam primetio ni jedan jedini bag kada sam ja igrao.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

maxer napisao:
sebekkg napisao:d3 g0
Što si toliko škrt na rečima (tastaturi) ... tek sad ne razumem šta to kucaš - na šta to misliš? :oops:
Rekoh ako moze da se koristi da ne bude indeksirano pod punim imenom. Izvinjavam se sto sam tako pisao. Trebao sam na pp. Posto vidim.ima ovde nervoznih. :kezo:

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Nemam nikakvog znanja o tom SBB video servisu ... ovaj OBS program bi trebalo bez problema da hvata BILO ŠTA što se prikazuje na ekranu monitora a videh da ima i funkciju da konkretno izabereš video uređaj (izvor video signala) ako takav postoji detektovan u Widows-u.

To je sve što ti mogu reći :pardon:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Mene bas problem detektovanja od strane sbba da je program ukljucen. Ja sam imao npr camtasiu da probam da vidim da li radi. Ipak je preko ff to detektovano i nije pusten program sa porukom da je ukljucen program za snimanje. :-( .

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Pa probaj i ovo ... šta drugo da ti kažem. Deluje neverovatno da te tako špijuniraju ... možda se to može rešiti blokadom preko (naprednijeg) firewall-a - samo treba da znaš - šta da blokiraš od programa/komunikacije.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Xepoj87 napisao:
Ralee napisao:Ne kazem da one imaju nesto zajednicko, ali traze vise fokusa. Trebase sunjati, znati kada baciti ciglu, flasu, komad mesa ili nalaziti one predmete, prodavati, menjati. Zbog toga mi ni Assassin's Creed nije legao. Kad sam bio klinac imao sam zivaca, sad mi je vrhunac da izdam minmalna naredjenja i krenem sa rokanjem.
Just Cause 3, veruj mi :)

https://www.youtube.com/watch?v=o9D7RTPI7yM
Koliko vidim Just Cause 3 nema za ps3. Inace stvarno je odlican BF hardline, dobra je fora sto je kao serija.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

maxer napisao:Igre ne treba da snimate sa MSI Afterburner-om, sam tvorac istog - to kaže (možete naći na net-u, bez problema, tu izjavu).

Koristite umesto toga OBS Studio https://github.com/jp9000/obs-studio/re ... taller.exe

Osnovna podešavanja postavite ovako:
Slika

ovde je "sve" što zapravo treba da podesite, ne vredi da menjate ove parametre, bolje se ne može dobiti
Slika

ovde postavite rezoluciju VAŠEG monitora (ovo je za moj)
Slika

ovde sami inicijalizujete klik na taster/tastere kojima će započeti snimanje, dok ste u igri
Slika

ovo je endžin koji će te koristiti za snimanje (ovo je setap za one sa NVIDIA karticama)
Slika

Glavni ekran izgleda ovako (ovde vidite da u realnom vremenu hvata igru koju sam pre par postova pomenuo):
Slika

Kako početi snimanje (jedan od načina) je da pokrenete igru, bilo u windows ili full screen modu i da se zatim taskujete u OBS i tamo:
prvo se klikne na znak + za dodavanje Scene (levo dole u glavnom prozoru) a zatim na + za dodavanje Sources tj. izvora koji "hvatate", tada se otvori ekran kao što vidite:
(NAPOMENA: ovde je podešeno da hvata jedan od "prozora" a u stvarnosti ćete podesiti da hvata ono što je u FULL SCREEN-U)
Slika
i tu birate iz padajućih menija - šta želite da snimate, odmah će se "izvor" pojaviti u tom prozoru, tako da bar na početku instalacije znate da sve radi kako treba.

OBAVEZNO DODAJTE SHARPEN FILTER, koji će vam obezbediti da snimak na youtube-u, ne izgleda mutno/neoštro !!!
To se radi ovako:
desni klik na Source i klik na Filters
Slika

zatim klik na + pa iz menija na Sharpen, i posle podesite klizač na 14 do 25, nije potrebno više od toga (CPU zahtevna operacija, ako se dobro sećam)
Slika

Ako imate monitor "nestandardne" rezolucije, kao ja, onda morate da prvo kroz drajver grafičke promenite rezoluciju u youtube-u poznatu (ja moram da menjam u 1920x1080), iako će to izazvati deformisanu sliku - nevažno je, jer će ono što budete snimili biti potpuno vizuelno ispravno.
Poenta je da morate na youtube, slati samo ono što oni od rezolucija navode (to vidite dok gledate neki klip, one ponuđene rezolucije - o tome govorim). Što im pošaljete bolji/veći/oštriji snimak, to je veća šansa da na kraju dobijete dobar youtube kvalitet, što se gore pomenutom tehnikom uspešno realizuje. Jedino gubim na stepenu zasićenja bojom (posle youtube-ove obrade mog originalnog snimka), verovatno i za to treba dodati filter koji će "nabiti" (pojačati) boju, da bi na kraju to i na youtube-tu izgledao kao original.

Deluje komplikovano ali je u svari sve ovo vrlo prosto i većinu stvari radite samo jednom, posle se sve završava sa dva tri klika na tastere u samoj igri.
Probao sam program i radi snimanje sa d3go, ali mi je ekran crn. Zvuka ima. Znaci za sada nema detektovanja. Ali npr ja nemam x265 codec u programu, samo x264. Pa tako neka podesavanja nisam mogao da nadjem plus sto mi ne daje sliku vec je crno sve. Da li je potrebno nesto da se podesi jos posto su mi driveri za grafiku ok. Imam nvidia 560ti.
Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Program koristi H.264 hardversku kompresiju implementiranu u nVida grafičke kartice.

Rekao sam ti da baš ništa ne znam o tom SBB-u: ni kako to gledaš, ni pomoću čega (koja/kakva vrsta programa) ... pa mi je teško da išta pametno kažem.

Glavna stvar mi je sumnjiva: šta si video i šta si podesio u ovom ekranu:
Slika?
Ako je sve ostalo podešeno kako što sam pokazao na slikama, onda mi je ovaj deo najsumnjiviji, jer bi ovde odamah trebalo da vidiš sliku.
Na pruženom primeru vidiš kako hvata video koji ide u KMPlayer programu, koji je u pozadini (ne obraćaj pažnju na žute podatke iz Afterburner-a).
Odgovori