Pogledaću posle u MESu gde je opcija, pa ću ti napisati. Mada ja generalno nisam nikad bio zadovoljan kako klima hladi u Giu, dopunio, menjao ulje u kompresoru ali uvek sam imao osećaj da može bolje. Dok na Stelviu hladi, pravi frižider unutraOMP napisao: 30 Jul 2025, 12:18 Ima drugar fiatovu dijagnostiku mogu da probam samo ako provalimo kako se to resetuje.
Auto-klima
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: Auto-klima
Ja koji god auto da vozim imam utisak da ne hladi kako treba 
Ajde baci bas pogled i skrinsotuj pa da uzmem od drugara MES i probam taj reset, a sta to konkretno znaci tj cemu sluzi taj reset?

Ajde baci bas pogled i skrinsotuj pa da uzmem od drugara MES i probam taj reset, a sta to konkretno znaci tj cemu sluzi taj reset?
I ja u svakom osim u mom XC90, jer ubija kako hladi
, ali i kako su postavljeni otvori za ventilaciju (posebno nazad). Ono kad stave na sred auta dole kod sedišta, što i većina skupljih auta ima, umesto da naprave hladniju zonu oko prozora, je totalna glupost

Volvo XC60 ubija kako hladi
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Za one koji voze duge rute sa non stop uključenom recirkulacijom u kabini, pogotovo sa više putnika, dal nekad pomislite na količinu ugljendioksida koja se akumulira u kabini i o smanjenoj količini kiseonika?
Skoro sam pročitao članak o tome, nikada mi to palo na pamet ne bi.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Skoro sam pročitao članak o tome, nikada mi to palo na pamet ne bi.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ja retko kad ukljucim recirkulaciju, uglavnom samo kad vidim neki dim i sl. pored puta pa reagujem ili ako je ispred mene neki čadjavko kog ne mogu da obidjem brzo
Isto. U autu koji sad vozim ima automatika za recirkulaciju, ali iskreno ne znam kako radi taj senzor. Da li reaguje na čestice koje se uvlače, ili na količinu kiseonika u autu..
Kiseonik sigurno ne meri, čestice možda, a najverovatnije ima neku predefinisanu funkciju da povremeno ubacuje ili delimično drži recirkulaciju, a zatvara kad stojiš ili ideš u rikverc, da ne bi uvlačio tvoje izduvne gasove i kola okolo koja stoje.
Nije kabina hermetički zatvorena svakako. Pa šta se dešava kada je sve na off?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Omp, da li ti dešavalo kad je napolju bilo paklena vrućina , klima počne da radi normalno, pa posle nekog vremena počne da uduvava vruć vazduh?