Mobilne telekomunikacije
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Re: Mobilne telekomunikacije
Ja sam ranije zastupao teoriju, na telefon ništa...
Ali u poslednje vreme vidim da dobro zaštitno staklo, i dobra maska, ne ruži korisničko iskustvo, niti izgled telefona.
Prednost je, što kada mi telefon dosadi, zamenim masku, pa mi je telefon opet zanimljiv. (To sam skoro uradio, zamenio Pitaku za kožnu futrolu)
Mana je što dobra futrola i dobro zaštitno staklo košta, nije baš jeftino. (Silikonsku masku klasičnu nisam nikada imao, baš mi se ne sviđaju, iako sam supruzi skoro uzeo Ringke koji kao ok izgleda, ali mislim da sam pogrešio, trebao sam nešto drugo)
Još jedna prednost koja meni znači, je oleophobic sloj, koji se vremenom troši, a dobro zaštitno staklo ponovo vrati taj osećaj novog ekrana, bez ogrebotina itd.
Vrlo je bitno i koliko neko pazi telefon, moja supruga ga kao pazi, ali je pun sitnih ogrebotina, znači, trebao je od samog starta da ima i staklo i futrolu. Lakše bi se prodao i po boljoj ceni, ali dobro...
S9 ima supruga, i vrlo lako se "haba"...
Ali u poslednje vreme vidim da dobro zaštitno staklo, i dobra maska, ne ruži korisničko iskustvo, niti izgled telefona.
Prednost je, što kada mi telefon dosadi, zamenim masku, pa mi je telefon opet zanimljiv. (To sam skoro uradio, zamenio Pitaku za kožnu futrolu)
Mana je što dobra futrola i dobro zaštitno staklo košta, nije baš jeftino. (Silikonsku masku klasičnu nisam nikada imao, baš mi se ne sviđaju, iako sam supruzi skoro uzeo Ringke koji kao ok izgleda, ali mislim da sam pogrešio, trebao sam nešto drugo)
Još jedna prednost koja meni znači, je oleophobic sloj, koji se vremenom troši, a dobro zaštitno staklo ponovo vrati taj osećaj novog ekrana, bez ogrebotina itd.
Vrlo je bitno i koliko neko pazi telefon, moja supruga ga kao pazi, ali je pun sitnih ogrebotina, znači, trebao je od samog starta da ima i staklo i futrolu. Lakše bi se prodao i po boljoj ceni, ali dobro...
S9 ima supruga, i vrlo lako se "haba"...
Kod zena pre stradaju telefoni jer ih boli uvo za tehniku i onda ga ubace u torbu a u torbi samo sto nema cekic i klesta.
To se onda lako grebe i to je to.
Na moru sam drzao tel u zen torbi za plazu. Izgrebana folija bila ni da sam ga vukao po betonu.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
To se onda lako grebe i to je to.
Na moru sam drzao tel u zen torbi za plazu. Izgrebana folija bila ni da sam ga vukao po betonu.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Ogrebotina na sred ekrana.
Folija ili staklo bi garant sprijecilo.
Nekom ne smeta to ali meni smeta.
Nilkiin maska i staklo preko ekrana. Minimalno kvari izgled telefona.

- carov2
- Kontakt:
U pravu si Rade, a što se tiče plaže i telefona, za plažu imam drugi telefon, Huawei. 
@VW
Super izgleda...
...svidja mi se ta maska, baš je po mom ukusu.

@VW
Super izgleda...

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Nillkin Super Frosted... Meni najbolja maska koju sam video.
Sent from my MI 9
Sent from my MI 9
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kome treba dobra, pouzdana a ne glomazna maska, nek pogleda Spigen modele.
U suštini ne volim maske. Nosim ih samo sad kad moram, jbg stariji modeli su imali ledja od plastike ili metala pa sam tu imao lufta za zezanje. Novi su skroz stakleni, kad padne obavezno kvrc i onda muke da se to sredi.
Elem, pošto ne volim glomazne maske uglavnom sam koristio Nillkin modele sa manjim ivicama, ili providne silikone tj plastike. Providne maske se brzo ofucaju i požute, pa ih menjam na mesec-dva. Pošto u jednoj radnji imamo i opremu za mobilne, probao sam ili pogledao gotovo kompletnu ponudu koja je ovde dostupna.
Pre neka 3 meseca vidim na Aliexpressu maskicu, cena 17$. Obzirom da je Nillkin 6-7 doloresa, a ovi providni silikoni po dolar ili dva, uzeh da probam o čemu se radi.
https://s.click.aliexpress.com/e/b6k6x1RS
Dakle, čvrsta u pm, potpuno providna, fenomenalna zaštita. Ima izbačene ivice tako da i kad telefon padne licem na pod, maskica apsorbuje udarac.
Na ćoškovima su neki vazdušni mehuri, sa istim zadatkom. Itd...
U suštini ne volim maske. Nosim ih samo sad kad moram, jbg stariji modeli su imali ledja od plastike ili metala pa sam tu imao lufta za zezanje. Novi su skroz stakleni, kad padne obavezno kvrc i onda muke da se to sredi.
Elem, pošto ne volim glomazne maske uglavnom sam koristio Nillkin modele sa manjim ivicama, ili providne silikone tj plastike. Providne maske se brzo ofucaju i požute, pa ih menjam na mesec-dva. Pošto u jednoj radnji imamo i opremu za mobilne, probao sam ili pogledao gotovo kompletnu ponudu koja je ovde dostupna.
Pre neka 3 meseca vidim na Aliexpressu maskicu, cena 17$. Obzirom da je Nillkin 6-7 doloresa, a ovi providni silikoni po dolar ili dva, uzeh da probam o čemu se radi.
https://s.click.aliexpress.com/e/b6k6x1RS
Dakle, čvrsta u pm, potpuno providna, fenomenalna zaštita. Ima izbačene ivice tako da i kad telefon padne licem na pod, maskica apsorbuje udarac.
Na ćoškovima su neki vazdušni mehuri, sa istim zadatkom. Itd...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ovi novi klizavi u pm. Ovaj mi je redovno ispadao iz ruke bez maskice.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
- carov2
- Kontakt:
Jes...tu prednost kod nošenja maskica nisam naveo. Mnogi telefoni danas su jako, jako klizavi, staviš ga na sto...a on se sam malo prošeta.
iPhone X je takodje neverovatno "klizav"...
Danas baš gledam čoveka, S7 edge bez ikakve zaštite stavlja na prljav sto...u glavi mi je samo: ogrebotine, ogrebotine...ogrebotine...
iPhone X je takodje neverovatno "klizav"...
Danas baš gledam čoveka, S7 edge bez ikakve zaštite stavlja na prljav sto...u glavi mi je samo: ogrebotine, ogrebotine...ogrebotine...
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Imam ja takvog jednog u drustvu, koristi note 8. Prvo je naopako ugurao olovkicu i jedva izvukao, posle je izgubio olovkicu. Ruke su mu non stop od gradilista nikakve (inzenjer) a takav je i telefon 

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ovi novi telefoni bez bezela su još teži za korišćenje jednom rukom. S10e je skoro iste veličine kao A5, ali je dosta teže dohvatiti vrh ekrana. Naročito je loše za browser, jer su na vrhu address bar i meni koji stalno trebaju.
Srećom, može da se prebaci dole.
- kucaš chrome://flags/
- nađeš "Chrome Duet" i enabluješ
- kucaš chrome://restart - kod mene nije radilo bez ovoga
U uputstvima piše da se podešavanje zove "Chrome home" ali je kod mene "Chrome Duet"
https://mashtips.com/enable-chrome-home ... dress-bar/
Srećom, može da se prebaci dole.
- kucaš chrome://flags/
- nađeš "Chrome Duet" i enabluješ
- kucaš chrome://restart - kod mene nije radilo bez ovoga
U uputstvima piše da se podešavanje zove "Chrome home" ali je kod mene "Chrome Duet"
https://mashtips.com/enable-chrome-home ... dress-bar/
Ne koristis tt ?
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ne, probao sam par puta i mrzelo me da se navikavam, dobro mi je i ovako, samo sto ne znam sto mi je crna pozadina...
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Uključio si dark mode u pretraživaču na mobilnom, to je
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Andrei Luca
2 days ago
That moment when the selfie camera records in 1080p, but your display is only 720....