Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Odg: Letnje gume

Post od NexT »

Uroš S. napisao:Da se smanji wheelgap i poboljša udobnost
Ova dva ne mogu da budu nuzno povezana.

Za opciju 1 kupis neke krace opruge. :mrgreen:
Za opciju 2 kupis neki veci auto :)

Ma ne sprdaj, nista ne fali fabiji. Kakva ku*ceva udobnost, kao da putujes negde tim autom.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Letnje gume

Post od Heinz »

Niko ne zna koja je razlika u udobnosti između 215/50 i 225/45, obe R17?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

HKS napisao:
Ogi napisao:Slusas TDI radio ?
Ma došle uz auto, pa gledam sad šta ću.

@maniaxx, Risto, dag81,

Hvala.
Ja sam prvi put cuo za tu marku na reklami na TDI-u, mislio sam da si i ti pa zato pitas. :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

HKS napisao:
Ja bih plakao :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

http://www.youtube.com/watch?v=ZgMT-Fp9bJ8
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

HKS napisao:

@maniaxx, Risto, dag81,

Hvala.

To ti je kao neka jeftinija marka bridgestone valjda, čak sam jih i vozio :mrgreen:( dobio kao đabe uz kupovinu avta ) , nisu ni bile toliko loše prve sezone ( zimske ), druge su bile glasne, ko da su mi svi ležajevi pocrkali i otišle na doboš u roku od odmah.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Letnje gume

Post od dag81 »

Tebi je i Dunlop los tako da...:grin:

Stavih pre neki dan Savu Intensu HP na Clia u 185/60 15. Razocarao sam se sa bukom i zvakanjem u kruznom npr, najstrasnije. Mozda sam se i profinio jer ne vozim inace tu klasu guma, ali ne svidja mi se. Kocenje i upravljivost je ok. Sreca pa sam stavio samo dve i najradije bi ih skinuo i prodao 20% ispod prod cene. Ako neko hoce za 4.500din po gumi neka se javi ima garanciju 3god., guma je 2015god.

Caletu smo stavili Intensu HP(nova sara) 205/55 16 na Cruza i skroz je druga prica, bas je tiha i po tome sam stavio i zeni na Clio nju.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ortak ima tu gumu na 106 GTI, jako lepo se ponasa. Juce sam vozao taj auto po Nbg, prijatno sam se iznenadio. Ocekivao sam mnogo losiji grip. Pritom, kod njega se ne cuju.
Doduse, ekstremno je lagan auto pa i nije veliki problem da ga drzi. Ne mogu da zamislim kako bi se ponasao sa nekom UHP gumom, ako uopste i postoji u 14''...

Prvi put vozim Continental Premium Contact 2 i odusevljen sam. Znatno bolja od Primacy HP.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Pc2 sam dobio na kliju, dobra je bila...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Letnje gume

Post od dag81 »

Nema problem sa gripom, cak sta vise za sad drzi odlicno i start je bez proklozavanja sa ovih 86ks. Sa te strane je sasvim, sasvim dobra. Ali zvace u kruznom i bucna je za moj pojam kao sto je bucan i PC2 koje su mi nazad na Caddy-u doduse nisu glanc nove. Mozda ce se i stisati kada temp ode gore i predje se km tj uvoza se. Ne vozim ga preko dana a uvece je bilo par stepeni pa ko zna, sto bi rekao Ogi mozda je i to razlog. Iako vozim Blu ns Caddy napred i ne cuju se ni na 5c.
Videcemo za sad smo presli oko 100km sa njima, do ponedeljka cemo preci jos 300 mozda se uhoda.

Sava UHP je vrhunska guma po dobroj ceni. Ali naravno ima i malu manu, na rupe je osetljivija od svog gazdecGYa.
nemus
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2012, 19:43
Garaža: Audi A5 sportback

Post od nemus »

Molio bih iskusnije da mi kazu kako se pokazala guma Dunlop sp sport maxx u dimenziji 215/45/16 posto cu ih koristiti dve sezone minimum na kolima.
Moji prvi utisci su : udobna,tiha,i solidno drzanje u krivini i dosta bolje od goodyear-a ug koji sam koristio pre njih.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

nemus napisao:Molio bih iskusnije da mi kazu kako se pokazala guma Dunlop sp sport maxx u dimenziji 215/45/16 posto cu ih koristiti dve sezone minimum na kolima.
Moji prvi utisci su : udobna,tiha,i solidno drzanje u krivini i dosta bolje od goodyear-a ug koji sam koristio pre njih.

Samo maxx ili ima još koje slovo?
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Samo Maxx. Ona zna povrsinski da popuca, i po kisi nije bas najbolja.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Da pohvalim i ja ove Dunlop BR koje sam toliko kudio zbog buke u pocetku - vise nisu bucne a ovakvu mirnocu na volanu pri visim brzinama sam imao verovatno jos samo kada sam ga izvezao iz salona.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

dragan napisao:Pc2 sam dobio na kliju, dobra je bila...
Premium contact 2 je super guma, drži uvek, samo trajnost joj je na vrlo slabom nivou :oops:

dag81 napisao:Tebi je i Dunlop los tako da...:grin:

Stavih pre neki dan Savu Intensu HP na Clia u 185/60 15. Razocarao sam se sa bukom i zvakanjem u kruznom npr, najstrasnije. Mozda sam se i profinio jer ne vozim inace tu klasu guma, ali ne svidja mi se. Kocenje i upravljivost je ok. Sreca pa sam stavio samo dve i najradije bi ih skinuo i prodao 20% ispod prod cene. Ako neko hoce za 4.500din po gumi neka se javi ima garanciju 3god., guma je 2015god.

Caletu smo stavili Intensu HP(nova sara) 205/55 16 na Cruza i skroz je druga prica, bas je tiha i po tome sam stavio i zeni na Clio nju.

Meni je loš samo dunlop goodyear sava fulda i još po neke, conti letne su mi super isto semperit zimske, vredestein, michelin PS3 po kiši i tako....ima još dosta toga da probam da nađem najbolje :D
Odgovori