Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ima toliko foruma na internetu na kojima može do mile volje da se smara o politici, stvarno mislim da ovde nema potrebe za tim.
Kako ti pouzdano znas da je u pitanju klasicna diskriminacija...zato sto je Kurir tako napisao?perfiko napisao:Tex, Miškovićeve firme posluju sa čitavom evropom (Nemačka, Italija..). Po logici stvari da mogu nešto da mu dokažu oni prvi ne bi smeli da posluju sa njim. Tako da... priznali to Slovenci ili ne, to je klasičan primer diskriminacije.
A mi smo tu gde jesmo i zbog toga što ćemo za druge uvek naći dobro (ili loše) opravdanje.

Posluju sa Evropom...velika je razlika da li neka firma zaraduje novac (posluje) u nekoj zemlji, uvozi (kupuje) iz neke zemlje ili pere novac (offshore).
Navedeno je vec da postoje firme iz Srbije koje uspesno posluju u Sloveniji...
Tamo gde stanuje ponos, tu se pamet odselila.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Treba praviti veliku razliku izmedju ponosa i srpskog ponosa.
Ovaj drugi narodnim jezikom moze da se opise kao pisa*e uz vetar.
Ovaj drugi narodnim jezikom moze da se opise kao pisa*e uz vetar.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ova tema zaista postaje bzvz, al moram da dodam da mislim da je ta prica o srpskom ponosu, kao i to da smo utripovani da smo nebeski narod opasno precenjena i postala sablon koji ne stoji...
Ne bih znao, ne čitam Kurir , ali ako kažeš da je tamo pisalo, verujem ti.Floyd napisao:perfiko napisao: Kako ti pouzdano znas da je u pitanju klasicna diskriminacija...zato sto je Kurir tako napisao?
Posluju sa Evropom...velika je razlika da li neka firma zaraduje novac (posluje) u nekoj zemlji, uvozi (kupuje) iz neke zemlje ili pere novac (offshore).
Navedeno je vec da postoje firme iz Srbije koje uspesno posluju u Sloveniji...

Koja firma pere novac? BMW koga Delta zastupa? Banca Intesa koja je kupila Delta banku, Generali osiguranje koje je osnovalo zajedničku firmu sa Delta osiguranjem?
Dakle, po njihovim zakonima ne bi smeli poslovati sa Deltom ako su Deltine pare prljave.
Da li poslovati u stranoj zemlji znači recimo izvoziti prehrambene proizvode u tu zemlju? Da li time firma zarađuje novac u nekoj zemlji? Da li deo izvoza ide preko Delte?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Slovenija je u EU pa zbog toga iznad Ljubljane stoji Brisel te svaki pojedinac koji je diskriminisan ima kome i da se obrati. Ako namere doticnog nisu bile ciste onda mu ne ide u prilog da se zali jer bi tako zatvorio jos neka vrata.
Primere koje si naveo su bas kontra primeri u prici o trznim centrima u SLO. To sto on uvozi BMW i jos dosta toga nije isto kao otvaranje trznog centra u Minhenu ili Madridu. Prodaja Maxija (koji je btw stvoren sumljivim privatizacijama C marketa i Pekabete) ili banke i osiguranja strancima je nesto u cemu Srbija konkretno nema apsolutno nikakav interes vec stetu.
Primere koje si naveo su bas kontra primeri u prici o trznim centrima u SLO. To sto on uvozi BMW i jos dosta toga nije isto kao otvaranje trznog centra u Minhenu ili Madridu. Prodaja Maxija (koji je btw stvoren sumljivim privatizacijama C marketa i Pekabete) ili banke i osiguranja strancima je nesto u cemu Srbija konkretno nema apsolutno nikakav interes vec stetu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Obratite paznju na politiku i teorije zavere, prvo ne tolerisemo na forumu, a za drugo imamo posebnu temu. Da ne bude
.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Naveo sam i da se preko Delte izvoze poljoprivredni proizvodi.
Po evropskim zakonima, nije dozvoljeno ulaziti u poslovne odnose sa bilo kakvim kriminalcima, a pranje novca je krimilnal. To znaci da ili oni ne poštuju svoje zakone zarad sopstvene dobiti, ili nema dokaza (za sada) da se radi o prljavom kapitalu.
Brisel će zaštititi nekoga van unije? Brisel radi ono što je u interesu država članica (i to je logično), ako je državama članicama cilj uništiti ekonomiju zemlje van EU, Brisel će to podržati. Ti baš živiš u iluzijama o pravednom društvu?
Ovo nisu teorije zavere. Nije u pitanju samo Srbija. To se radi po celom svetu, i naravno svima kome se može. EU štiti svoje tržište, baš kao i Amerika, Rusija, Kina svoje. To što smo mi mali ne znači da se neko zaverio protiv nas, već je tako kako je. Ko nam je kriv što nismo među velikima.
Po evropskim zakonima, nije dozvoljeno ulaziti u poslovne odnose sa bilo kakvim kriminalcima, a pranje novca je krimilnal. To znaci da ili oni ne poštuju svoje zakone zarad sopstvene dobiti, ili nema dokaza (za sada) da se radi o prljavom kapitalu.
Brisel će zaštititi nekoga van unije? Brisel radi ono što je u interesu država članica (i to je logično), ako je državama članicama cilj uništiti ekonomiju zemlje van EU, Brisel će to podržati. Ti baš živiš u iluzijama o pravednom društvu?
Ovo nisu teorije zavere. Nije u pitanju samo Srbija. To se radi po celom svetu, i naravno svima kome se može. EU štiti svoje tržište, baš kao i Amerika, Rusija, Kina svoje. To što smo mi mali ne znači da se neko zaverio protiv nas, već je tako kako je. Ko nam je kriv što nismo među velikima.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Ne znam u koju temu sa svrstam pricu,msm da moze i ovde...
Pre par dana cujem kako neko zvoni s ulice i za par trenutaka vidim lika kako zuri smelim korakom ka caletu,koji je tamo nesto cackao u dnu dvorista .
Predstavi se uredno imenom i prezimenom i krene s pricom: Ja sam tu iz te i te ulice (2 coska od nas),poslale su me neke zene da pitam,znate kakve su zene,jaaaao komplikovane,one mene salju....i cale ga presce,kaze da skrati i kaze zasto je dosao. Kaze, umro mu je otac i treba mu hitno na zajam plinska boca. Caletu se ucini sumnjivim i otkaci ga. On ode do komsije pored nas verovatno sa istom pricom i zena mu da bocu. Naravno nije je vratio a sa druge strane sam slucajno cuo da je ordinirao i po ostalim krajevima grada motivisan akcijom jedne od plinara u gradu koja otkupljuje boce za 1500 din/kom.
Eto koliko smo u isto vreme prefrigani,naivni,nepoverljivi a lako mozemo ispasti i sebicni.
Pre par dana cujem kako neko zvoni s ulice i za par trenutaka vidim lika kako zuri smelim korakom ka caletu,koji je tamo nesto cackao u dnu dvorista .
Predstavi se uredno imenom i prezimenom i krene s pricom: Ja sam tu iz te i te ulice (2 coska od nas),poslale su me neke zene da pitam,znate kakve su zene,jaaaao komplikovane,one mene salju....i cale ga presce,kaze da skrati i kaze zasto je dosao. Kaze, umro mu je otac i treba mu hitno na zajam plinska boca. Caletu se ucini sumnjivim i otkaci ga. On ode do komsije pored nas verovatno sa istom pricom i zena mu da bocu. Naravno nije je vratio a sa druge strane sam slucajno cuo da je ordinirao i po ostalim krajevima grada motivisan akcijom jedne od plinara u gradu koja otkupljuje boce za 1500 din/kom.
Eto koliko smo u isto vreme prefrigani,naivni,nepoverljivi a lako mozemo ispasti i sebicni.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Čitam jutros na B92, Milica Mandić za zlatnu medalju na OI dobija novčanu nagradu, stan, penziju kada napuni 40-tu u visini tri prosečne plate... Svaka joj čast za medalju, nije mala stvar, ali da nije ovo ipak malo mnogo za siromašnu zemlju Srbiju?
Evo i jednog od komentara sa sajta:
"Evo malog poredjenja koliko pojedine drzave nagradjuju zlatne olimpijske medalje:
Nemacka 19.500 evra
Australija 20.000 dolara
Kanada 20.000 dolara
Velika Britanija 0 funti, štampaju marke sa slikama osvajača
SAD 25.000 dolara
O penzijama i stanovima nema ni govora.
Sve je to sirotinjski za široku majku Srbiju. Inače Srbija nikom ništa ne valja. Svi gase svetla, pakuju kofere i čekaju vizu za par dana."
----------------------------------------
Na drugu stranu, koliko su razni vlastodršci pokrali i proćerdali para, koliko je stanova podeljeno šakom i kapom, koliko kurti i murti živi godinama od raznih penzija - ovo je ništa, kap u moru...
Zemlja Srbija, nema joj ravne, kako god da gledaš...
Evo i jednog od komentara sa sajta:
"Evo malog poredjenja koliko pojedine drzave nagradjuju zlatne olimpijske medalje:
Nemacka 19.500 evra
Australija 20.000 dolara
Kanada 20.000 dolara
Velika Britanija 0 funti, štampaju marke sa slikama osvajača
SAD 25.000 dolara
O penzijama i stanovima nema ni govora.
Sve je to sirotinjski za široku majku Srbiju. Inače Srbija nikom ništa ne valja. Svi gase svetla, pakuju kofere i čekaju vizu za par dana."
----------------------------------------
Na drugu stranu, koliko su razni vlastodršci pokrali i proćerdali para, koliko je stanova podeljeno šakom i kapom, koliko kurti i murti živi godinama od raznih penzija - ovo je ništa, kap u moru...
Zemlja Srbija, nema joj ravne, kako god da gledaš...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja nemam nista protiv. Ili bar nemam nista protiv dok sacica kriminalaca i jajara krade milione i milijarde i obezbedjuje 20 pokolenja.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Glup narod, pa to ti je. Kad je Cavic uzeo srebro, kukumavcio je na sva usta kako nema gde da boravi kad je u Beogradu i da su mu obecali stan, blablabla. Naravno, upljuvase se svi od komentara tipa "sramota, drzava duradi nesto". Onda se Mrkonjic nasao pametan da iskoristi to za svoju promociju pa su mu dali stan u centru.
Te iste ljude da pitas da li bi prilozili 10 evra u fond za stan Cavicu, gledali bi te ko helijum da si im trazio. Svi dozivljavaju drzavne pare kao nesto besplatno...
Te iste ljude da pitas da li bi prilozili 10 evra u fond za stan Cavicu, gledali bi te ko helijum da si im trazio. Svi dozivljavaju drzavne pare kao nesto besplatno...
Imaš i drugu stranu priče.
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/3377 ... -ne-drzave
- Kinezi su pred Peking uložili 10 milijardi dolara za pripreme svojih olimpijaca, pa ih je svaka medalja koštala 100 miliona! Ako četiri velike zemlje - Amerika, Rusija, Kina i Britanija osvoje 360 medalja, a sledećih šest: Nemci, Francuzi, Italijani... oko 200, na ostalih 190 zemalja dolazi ukupno 260. Dakle, malo više od jedne medalje po državi, a mi smo osvojili četiri!
A mi smo uložili koliko ?
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/3377 ... -ne-drzave
- Kinezi su pred Peking uložili 10 milijardi dolara za pripreme svojih olimpijaca, pa ih je svaka medalja koštala 100 miliona! Ako četiri velike zemlje - Amerika, Rusija, Kina i Britanija osvoje 360 medalja, a sledećih šest: Nemci, Francuzi, Italijani... oko 200, na ostalih 190 zemalja dolazi ukupno 260. Dakle, malo više od jedne medalje po državi, a mi smo osvojili četiri!
A mi smo uložili koliko ?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
500 evra mesečno po glavi takmičara/olimpijca, od trenutka kada su dobili taj status pa do Londona...