Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Vazduhoplovi

Post od dragan »

odlicne slike...
i, moram biti malo cinican, cele dve 29ke u vazduhu...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pa kol'ko bi ti? Vidiš pošto je gorivo? Pa nije vojska Ogi da sipa 98-icu na ovu skupoću. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Veceras sam po milioniti put gledao Top gun xD Da smo u nekoj iole normalnoj zemlji, odavno bih se prijavio za pilota :D

Jebes i pare i sve, mogu samo da zamislim kakav je osecaj kad se "stisne gas" na mlaznjaku :D
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nisam pratio temu pa mi je promaklo za Batajnicu. Doduše, radio sam juče prepodne, ali bi možda nešto iskombinovao da sam znao ranije. Nije to ni blizu pravih aeromitinga, ali ipak je lepo videti.
Gledao sam i ja sinoć Top Gun, nakon ko zna koliko godina. Što kaže Next, mora da je dobar osećaj. :D

Davne 1997. godine je bio veliki aeromiting u Batajnici i mi se spremali dva meseca da skačemo desantni skok. Tri aviona sa po 30 padobranaca. Skočili dan ranije, na generalnoj probi, ali na sam dan aeromitinga bio malo jači vetar i nisu nam dozvolili da skačemo da ne dođe do nekih problema pred publikom i novinarima. Mislim da nikad više to nije ponovljeno, a jako je lepa slika prepuno nebo padobranaca.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Tooooo! :doubleup: :doubleup: :doubleup:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ahahahahaha!!! :kezo: :kezo: :kezo:

Aviokompanija tera svoje radnike da smršaju da bi uštedela

Irska aviokompanija ''Rajaner'' je, da bi smanjila potrošnju goriva, sugerisala svojim zaposlenima da smršaju kako bi se smanjilo opterećenje aviona, prenosi britanski sajt ''Dejli mejl''.
"Smanjujemo troškove gde god je to moguće, a najviše ćemo uštedeti smanjivanjem težine u avionu, a samim time i potrošnju goriva'', rekao je portparol aviokompanije Stiven Meknamara.
Pored toga iz kompanije je saopšteno da se planira smanjenje formata časopisa za putnike "Krenimo sa Rajanom" sa A4 na A5 format, kao i da su smanjene kockice leda u pićima koja se služe tokom leta.

Kompanija ''Rajaner'' je i ranije imala čudne poduhvate, kao što je uvođenje stajaćih mesta umesto sedećih, ali ta ideja nije zaživela.

Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

@BAJKER, odlicne slike kabine sa plitkim DOF i izduvnika 29ke :doubleup:

Nasa firma je zamenila tepih u avionu sa duplo tanjim (i laksim). Gazdi su prikazali ustedu u gorivu na godisnjem nivou na 50 aviona, koja je normalno sa vise nula. Nisu mu prikazali koliko je novi tepih skuplji od starog.

Onda su od tri rerne (1 napred i 2 pozadi), izvadili prvo jednu pa jos jednu... zakljucili su da putnici malo jedu i da je dovoljna jedna rerna...

I onda malo gurnes rucice gasa, ili ti kontrola ne da continious descent, i sve se to anulira u jednoj minuti.

Vazduhoplovstvo je skup hobi, samo neki prave cirkus od toga. Uglavnom mastiljare.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Hvala druze :pivo:
Dzaba njima i manjak rerni i laksi tapison kad mu ga das po gasu ode razlika samo tako.
Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Geza napisao:Prava stvar se tek očekuje.
http://www.aeromiting.vs.rs/index_srpski.html
danas bas pricam sa kumom, on radi u komandi vazduhoplovstva, bas mi rece da su vec krenuli u organizaciju ovog mitinga, da se ne ispale kao 2009. kad je bila tolika guzva da nisi mogao doci nikako osim peske...
zuzazu napisao: I onda malo gurnes rucice gasa, ili ti kontrola ne da continious descent, i sve se to anulira u jednoj minuti.
ili dune vetar koji ne treba npr ...
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Kada kontrola hoce da ucini, i da skracenje vizuelnim prilazom, ja se lepo zahvalim i trazim punu proceduru... a tu ako ne ode 200kg vise, ne ode ni jedna.
Razlog?
Za svaki vizuelni prilaz duzan sam da pisem izvestaj (tako smislise formalisti). Krace mi da odletim 5 minuta duze nego da kucam...
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

JAT obeležio 100. rođendan svog stjuarta :rofl:

BEOGRAD, 15. mart 2012, (Njuz) – Jugoslovenski aerotransport (JAT) priredio je danas slavlje kojim je obeležio 100. rođendan svog najstarijeg stjuarta Milisava Radoševića.
Tokom prigodne zakuske Radoševićeve kolege su mu poželele još puno godina rada u JAT-u i ovom prlikom su mu poklonile sat, kojim je obeležena i 60-godišnjica njegovog rada u ovom avioprevozniku.
Generalni direktor JAT-a Vladimir Ognjenović izjavio je da se ova kompanija može pohvaliti sa najiskusnijim osobljem na svetu.
- Dok prosečan stjuart u mnogim kompanijama ima oko 40, a struardesa 30 godina, u JAT-u prosečne godine iznose 62 za stjuarte, odnosno 58 za stjuardese. Na ovaj način nijedan naš putnik nema razloga da brine da bi u slučaju bilo kakvih problema neiskusno osoblje pogoršalo situaciju – smatra Ognjanović i napominje da previše mlade stjuardese i stjuarti samo nepotrebno skreću pažnju putnika, koji umesto da se skoncentrišu na put, gledaju u njih.
Radošević se u zahvalio kolegama i rekao da još uvek ne razmišlja o penziji, ali da je svestan da će kroz nekoliko godina morati da se povuče i ustupi svoje mesto mlađima. Ovaj stjuart nije mogao dugo da se zadržava na slavlju, jer je morao da se sprema za let za Minhen.

Marko Dražić
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Evo kako je to izgledalo iz pticije perspektive, naime lik sa RC modelom neke vrste helikoptera sa prikacenim foto-aparatom koji snima HD video snimio je ove interesantne kadrove.
http://www.youtube.com/watch?v=Zz8CemOYDTI
Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

:toppoints:
Korisnikov avatar