Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Koliko troši?

Post od Day Walker »

Kako meris brzinu? GPSom ili..?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

GPS, Android speedometer, neverovatno je precizan, greska nije ni pola metra u razdaljini recimo (probao merenja sa vise metoda). Ima statistike i slicno, snimanje, razne opcije...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

cozmo napisao:Evo podataka zadnjih od mene:

Avg. speed: 44.05kmh
Max. speed: 109.8kmh

Relacija Zemun-NBGD-Zemun

Potrosnja od cepa do cepa: 7,1l na 100km
To je ako se ne varam 1.3 motor od 90ks i tezinom manjom od tone?
Cisto poredjenja radi,sa prosecnom brzinom od 52 km/h i maximalnom od 130 km/h,meni auto sa 2.2 dizel motorom i 1700kg +220kg vozac i suvozac,potrosnja 5.9l na toj relaciji...
A nisam video manje stedljiv dizel od ovog mog traktora i koliko vidim po netu,svi se zale na veliku potrosnju.
Na otvorenom,takvom normalnom voznjom nema sile da predje 6l...
Do Zlatibora,sa prosecnom od 51 km/h mi je bila 5.7l,a prosecnom od 47 km/h mi je 5.5l...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Sad cemo da vidimo ko ce da vozi stedljiviji dizlo :opustanje:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Xepoj87 napisao:
cozmo napisao: To je ako se ne varam 1.3 motor od 90ks i tezinom manjom od tone?
Cisto poredjenja radi,sa prosecnom brzinom od 52 km/h i maximalnom od 130 km/h,meni auto sa 2.2 dizel motorom i 1700kg +220kg vozac i suvozac,potrosnja 5.9l na toj relaciji...
75KS, medjutim ono sto ti nemas na toj relaciji je skoro 15 semafora. Ja prosek brzine nabijem samo od Zmaja do iskljucenja ka O. Brigada.

Inace, prosek mi je od Zemun Polja do lakat krivine bednih 23kmh... Zato sto ima jedno 5 semafora na potezu od manje 2-3km. Od lakat krivine do autoputa se poveca na oko 34kmh... Sto znaci i tebi bi potrosnja skocila za oko litru sigurno takvom voznjom.

Cak mi potrosnja ne raste kad idem u centar grada, svejedno je, idem autoputem gde nabijem prosek brzine ali semafora ima toliko koliko ima... Realno, maksimalne potrosnje nisu isle iznad 8 u zimskim mesecima... I ono sto me raduje - sve ovo je u okviru fabrickih specifikacija

(Otvoren put - 5,1, 120kmh - 6,5, grad - 7,4)

Vidis, kad nije bilo tih semafora 2008, meni prosek nije prelazio 6,2 do 6,5 litara.

Na otvorenom je druga prica, magistrala mi ne prelazi 5 do 5.5 litara a autoput do 6,5 maksimum (130kmh).
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Off topic
BTW, a zašto ti iz ZP ideš do zmaja preko lakat krivine?!
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Da necu mozda kroz one rupetine na Horizontima? Ovako je brze.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Jeste da nisam skoro išao, ali je put bio odličan i mnogo brži.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ne znam, isao sam pre par meseci i sve je razlokano i u kraterima.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Cozmo,mi se nismo razumeli :D
Ja pricao od grada do zemuna,preko NBG-a,bez auto-puta :D Zato sam rekao,manje,vise na toj relaciji...
Nemam 15 semafora,imam ih jedno 30 :D
Ja brzinu nabijem samo na trenutak kada idem pored Usca...
Jedino sto uhvatim zeleni talas od Zelenog venca do centra zemuna...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Nisi ni ti mene razumeo - ista mi je potrosnja u centru grada :) Kazem, vrlo retko se desava, samo zimi, da uhvatim 8 litara.

Obicno je prosek 7 litara, sto je za karburatorski motor fenomenalan rezultat, voznje u spicu. Kad sam radio u Takovskoj, ista mi je potrosnja bila.

Dok nije bilo semafora na autoputu, nisam prelazio 6,5, vrlo cesto je bilo i 6,2. A to su priznaces vec rezultati koji idu u dizelsku kategoriju :)

Najmanja ostvarena potrosnja mi je bila nekoliko puta na magistralnim pravcima - 4,9 litara :) I obicno ne ide preko 5,5.

Ono sto kolje karburator je hladni start i voznja do zagrevanja tj radne temperature. Motor sa ubrizgavanjem (isti ovakav) sigurno trosi 5% manje zbog toga. Ja do posla imam 12km i mnogo semafora. Saug mi gasi (bez obzira na temp spoljnu) na 40c stepeni rashladne tecnosti a to je vec 3 semafor :) Tek negde od 7-8km ja imam ugrejan motor.

E ali sta je fora - ako bih sa zagrejanim motorom presao tu relaciju i izmerio, potrosnja bi bila manja :)
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

cozmo napisao:(Otvoren put - 5,1, 120kmh - 6,5, grad - 7,4)

Na otvorenom je druga prica, magistrala mi ne prelazi 5 do 5.5 litara a autoput do 6,5 maksimum (130kmh).
Meni je između 120 i 130 km/h razlika oko pola litre. Ako mereno GPS-om i čep/čep metodom daje 6,5 litara na 130 km/h sa recimo dvoje odraslih i prtljagom, onda svaka čast, rezultat je odličan!
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

FORD FOCUS Mk. 1 1.8 TDdi Karavan:

otvoreno ispod 5l tesko i to da ga drzim na 2000 rpm konstantno-prilicno zamoran stil voznje barem za mene.

grad oko 7l

Ako se vozi malo brze, na 130-150 mi se cini da trosi poprilicno(ili je samo efekat propadajuce kazaljke :mrgreen: ). 50l ED mi je potrosio na putu BG-Presevo-BG, po autoputu uglavnom 140km/h - potrosnja je u proseku oko 6,5.

Mozda preterujem, ali u odnosu na motore tih godina cini mi se da trosi za jedno 10% vise?
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

fq400 napisao:Meni je između 120 i 130 km/h razlika oko pola litre. Ako mereno GPS-om i čep/čep metodom daje 6,5 litara na 130 km/h sa recimo dvoje odraslih i prtljagom, onda svaka čast, rezultat je odličan!
Jeste tako je, doduse nije sa prtljagom, ali sa dve odrasle osobe. Kada vozim 140 vec se naglo penje iznad 7 litara, ali to je stvar aerodinamike bez obzira sto je auto lagan. Doduse, ovo su merenja sa dobrim gumama, naduvanim kako treba, konstantna voznja... doduse, oko pola litre moze vise da potrosi kad imam dosta uspona na autoputu - nije ista potrosnja ka NS ili ka Nisu, ali je i ka Nisu ispod 7.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

To je onda odlična potrošnja.

Meni teško može ispod 6,5 na 120, oko 7 na 130, a na 140 sam već na oko 8 litara. Sve preko toga ode lako na 10 litara, ali retko idem tim brzinama. Doduše, sve je ovo za pun auto, četvoro plus gepek, ali ne verujem da bi bili mnogo drugačiji rezultati ni sa polupraznim autom.

Dobro je što po gradu retko prelazim 7,5, ali zimi ode i na 8,5...
Odgovori