Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od NexT »

Ni ja ga ne brisem posle samousluzne... Isteram ga na auto-put i bude ko fen na cetkama :mrgreen:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

:plusone: za ne-brisanje... Cak ne dignem ni brisace na samousluznoj, nego kao pit-stop, stanem, isprskam, gas!! :)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Next
Ako je voskiran auto to je najbolje susenje :presrecan:
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Post od Nemanja »

Da li je moguce odstranitu sve cestice peska i kojekakve stroke iz rukavice sa jagnjecom vunom pranjem ili ce pesak ostati u njoj i sledeci put malo zigrebati lak? Ovo me zanima, dal onaj sistem pranja sa 2-3 sundjera moze da se zameni sa jednom vunenom rukavicom?
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Vidi,
svakako prvo puskiras auto, a moze da se koristi i pena.
Dodatak za penu se montira na pusku.
Ona najveci deo razgradi, tako da ti sa rukavicom peres 99.9% cist auto.
Naravno uz rukavicu koristis i dve kante.
Jedna sa samponom, druga za ispiranje
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:

Post od Nemanja »

Da, da tako sam i mislio, prvo ga ispuskiram muski, pa onda ide pena, bez trljanja vec samo ispiranje i onda rukavica uz 2 kante. Taman da batalim vise ove sundjere imam 4-5 komada samo mi zauzimaju mesto bzv. :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

:pop:

:mrgreen:
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:

Post od Nemanja »

Hehehe, jbg ne perem svaki dan ili svaki drugi auto, al nedeljno ako ga perem pracu ga kako dolikuje. :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ma salim se, svaka cast :D

Tako cu i ja kad ga ispoliram i sredim, a sad nemam volje, lak nije u reprezentativnom stanju... :D
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Obozavam garazu, O B O Z A V A M!!! :presrecan:
Sporet nije odavno bio ovako cist iznutra. Dzaba sve perionice, dek ne dodje mecki pod sapu ne vredi.
Koristio sam usisivac koji umesto kese koristi posudu sa vodom. I ono je :trljamoci: Usisam jednom i pokupim sve sto se vidi golim okom- rezervoar sa vodom prljav, zapenio... Prospem, isperem i u drugu turu usisavanja. Ovaj put rezervoar nema trunja, nije zapenio, ali voda je opet GARAVA! A covek bi rekao da je auto i prvi put bio cist.
A onda sam sebe odusevim jer sam nasao u garazi Sonax-ov proizvod za osvezavanje boje na plasticnim crnim lajsnama. Kupljen davne 2007. i nije potrosen. Premazao lajsne na vratima i retrvizore. Auto mi izgleda nekako mladje. :mrgreen:
Ali kako mene Marfi redovno prati sa pranjem kola, znam da ce do ponedeljka da padne neka dobra kisa i da ce auto u tom trenutku da se nadje na otvorenom pljusku. No ajde, ostace cist iznutra neko vreme.
Korisnikov avatar
Johnny Steam
Reactions:
Pridružio se: 21 Apr 2012, 00:02

Post od Johnny Steam »

@ NexT
nhf, ali totalna nebuloza i neinformisanost!
Nelex napisao:to ciscenje parom ostavlja jako mnogo swirlova(paukova mreza ili kako vec da nazovem)
para razgradi krupnije cestice,ali one sitne ostanu i krpom ih samo razvlaci po boji.
mozda bi takav nacim pranja i prosao da se za svaki panel koristi nekoliko krpa,i to da se krpa prekalupi 2puta,i da ima 8cisith strana,da mali deo prelazi u jednom pravcu,pa okrene cistu povrsinu krpe
tako bi mu trebalo 15tak cisith krpa po vozilu,i puno vremena da uradi jedan auto

steam je dobar za unutrasnjost,moze da se ocisti sva plastika,da se sedista i tapaciri povrsinski ociste od raznih fleka.dobar je i za motorni prostor i da ocisti zapecenu prasinu sa felni,ali za lak i staklo nikako
Ti si delimicno u pravu. Ne valja da se koristi 1-2 krpe, skupi se onda prljavstina. A mi i koristimo 13-20 krpa po autu!!! Upravo da bi se izbeglo grebanje i bilo kakvo drugo odtecenje. Sve krpe posle pranja idu u korpu i na pranje i to na 90 stepeni! Masina za ves mi stoji u perionici, a ko je bio video je koliko se krpa koristi za 1 auto i za 1 auto nama dvojici treba 30ak min za full spolja i unutra ;)
btw, prali smo Sveze ofarban auto (Oldsmobil), prvo pranje, ni jedan jedini swirl, paukova mreza i tome slicno nije ostalo na kolima!
Slika
Tako da, nemam vise kome sta da dokazujem...
A imam vec stalne musterije sa novim kolima, koji samo kod mene dovoze kola i prezadovoljni su uslugom!
Kome se svidja i hoce cist auto dobrodosao je, a kome se ne svidja nek izvoli na sundjer, cetke itd, pun grad takvih...

P.S. Ja sam vlasnik Steam-a, a zna me Trojanac ;) koji je bio prezadovoljan koliko se secam...

I nije mi jasno zasto ljudi kod nas nikako ne prihvataju nesto novo i pricaju o necemu, a to pre toga nisu ni videli ni proverili i sve Tvrdnje krecu samo od pretpostavke... :ccc:

Ovo su neki od stalnih musterija i naravno Trojke :)

Slika

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Pozz
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pisao sam više puta da sam bio vrlo zadovoljan tim pranjem i doći ću ponovo. E sad, moj auto je star 10-tak godina i pun raznih ogrebotina, riseva i svega drugog tako da nisam obraćao pažnju na ovo oko čega se vodi diskusija. Znam samo da je auto bio perfektno čist nakon tretmana.
Naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje pa ne sporim i da su u pravu oni koji kažu da takvo pranje može naškoditi laku, ako se ne vodi računa. Johhny, sam si rekao i objasnio na koji način se peru automobili kod tebe, ali znaš i sam da ima puno perionica u gradu koje koriste jedan sunđer i jednu krpu za ceo auto.
Znam koliko ljudi sa Honda foruma je bilo kod tebe i svi odreda su zadovoljni, a mnogi dolaze sa višestruko skupljim automobilima od mog. Lično ne sumnjam da ti radiš odlično, a svako ko hoće to da proveri neka zakaže termin i dođe da se lično uveri, pa neka napiše utiske. Tako je najbolje.

:pivo:

Kontakt: http://perionicasteam.com/kontakt.html
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Johnny Steam, mozes slobodno da spustis ton ;)

Ja nisam tebe prozvao niti sam bilo gde pomenuo tvoju perionicu. Komentarisao sam na osnovu nekoliko linkova koji su postavljeni...
A, Nelex je manje-vise napisao isto sto i ja, samo detaljnije...

Srecno s poslom :doubleup:
Korisnikov avatar
Johnny Steam
Reactions:
Pridružio se: 21 Apr 2012, 00:02

Post od Johnny Steam »

@ Trojke, NexT tnx ;)

@ NexT
Sorry ako ti je 'zvucalo' kao povisen ton, ali nije ;)

Samo sam se nasao malo prozvanim jer je i krenula cela polemika kad se pomenula perionica Steam.
A sve nedoumice cu objasniti i pojasniti ako treba, ali bi voleo da svi koji komentarisu da prvo dodju, pa onda da pisu.

Pozz
Korisnikov avatar
Modesty
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:28
Garaža: 207 1.4 HDI

Post od Modesty »

A moj 206 nije bio dovoljno dobar da se uslika... ? Slika
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Odgovori