Honda Civic 8. generacija

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Honda Civic 1.8 8. generacija

Post od nuk »

Nijedna verzija sedana ne moze da parira hatch-u a Civik je posebna prica, dva dijametralno suprotna dizajna.

Inace, po meni je svemirac jedan od retkih kojem izgled "ne prolazi" i posle toliko godina e sad, mozda je i zbog cinjenice da model nije toliko zastupljen kao neki konkurenti...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ima sedan ozbiljnih prednosti nas hb, koje su ovde već spomenute. Ne može se nijedna verzija hladno otpisivati uodnisu na drugu jer svaka ima svoje prednosti.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja gledam (skoro) svaki dan, na parkingu kod mene u firmi, 8. generaciju sedan i hb, maltene jedan do drugog. Evo sva tri na okupu...

Slika

I da, crveni hb je svakako atraktivniji i uvek prvo njega pogledam. Šta da se radi, tako je to sa nekim modelima. Ja se i danas okrenem za 206-icom, pogotovo ako je neka lepo sređena. SX4 mi se isto sviđa kad god ga vidim iako ga gledam već godinama i pola postova na forumu su o tom autu. Prosto, neki model te nečim "opije" i od toga se teško "otrezniti".
Realno, da sam u fazi kupovine 8. generacije, tražio bi bolju ponudu. Ne bi bežao od sedana, jer mi je i on gotivan skroz mada sam više okrenut hb varijanti ne samo zbog toga što bolje izgleda nego što je i funkcionalniji. Opet, ako bi naišao neki odličan sedan za pristojan novac, uzeo bi ga, pa makar ga menjao kasnije.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Lepota je u oku posmatraca, moje misljenje je tako, i zbog toga sto sam vozio sedana, i vise mi se svidja njegov pedigre, zadnje vesanje na svemircu ne mogu da oprostim...
Svakako dobra vozila, ali kvalitet im nije u usponu od kad su odustali od japanskih delova... ja padam na one klasicne delove mehanike koje su redom koristili svi japosi 90tih.

Za mene su te neke firme pomalo izgubile karakter u zadnjim godinama, prvenstveno Pug, a tu je negde i Honda.

Juce sam bas imao priliku da malo cekiram 205 od drugara, glupo je reci da je bolji od 208, ali je mnogo karakterniji.

Za mene je recimo Integra, ili Luda, ono sto je bio karakter Honde....
Civic volim one sedane iz 2006...
Ili hatch iz 92 ili 96...

No to je samo moj skromni ukus...

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

starac vujadin napisao:Ima sedan ozbiljnih prednosti nas hb, koje su ovde već spomenute. Ne može se nijedna verzija hladno otpisivati uodnisu na drugu jer svaka ima svoje prednosti.
U tom slucaju bih pre gledao Accord CL7 ili CL9...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Honda je firma koja je verovatno najviše "oštećena" novim tendecijama. Njihova inženjerijska škola se bazira na obrtajima i atmosferskim motorima, mali obrtni moment su kompenzovali sa sjajnim menjačima i živahnim motorima...iz tih razloga su uvek stalvjali manji točak od drugih, a kola su im bila uvek niža i lakša od drugih...to je sve u suprotnosti sa onim što se sada dešava i traži. Tato su se i više orijetislai na hibride, nego na turbo.

@Delija

Ja recimo ne bih isključivo zbog mnogo boljeg ležanja Civic sedana...mnogo mi pliva Accord, a sedan baš fino leži. Ali, kapiram ljude koji bi hteli jednostavno veći auto za svoje novce.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

S tim da 7gen Accord ima samo veći gepek, unutra je manji od sedana...
sedan je 100% japanac, za razliku od Accorda.

što se novih tendencija tiče, pre par dana je Honda izašla sa 3 nova turbo motora tako da, doviđenja atmosfera :uplakan:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

starac vujadin napisao:Ima sedan ozbiljnih prednosti nas hb, koje su ovde već spomenute. Ne može se nijedna verzija hladno otpisivati uodnisu na drugu jer svaka ima svoje prednosti.
Pardon, pisao sam o estetskom momentu, za ostalo stvarno ne znam
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

To su dosta kasnije uradili od konkurencije...Uopšte dobar deo japanskih firmi nisu baš radi da razvijaju turbo i više gledaju druga rešenja, a ovo rade iz iznudice.
Ne mogu da se setim imena nekog čuvenog direktora Honde (a ne mogu da nađem sada ni na netu) izjavu nekog njihovog legendarnog konstruktora motora koji je izjavio u vidu kletve nešto u stilu da Honda nikada neće praviti turbo...to je bilo naravno pre nekih 30 godina i mnogo toga se promenilo. Verovatno su slično mislili i za dizel.
Takvo slično obećanje je svojevremeno dao i šef M odelenja u BMW.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pravila je Honda turbo motore, ako ništa drugo za F1. I konačno su ukapirali da su se zajebali što su bacili većinu karata na razvoj hibrida i ekologu. Ok je to, ali u kaliforniji, preslabo se prodaje svuda drugde. Dajte nam konje, dajte nam tork, grmeli su kupci po svetu, dajte nam sportske Honde naše mladosti - i eto konačno i novih turbaka koji na papiru deluju sjajno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Jeste off, ali čisto da kažem da je taj Hondin V6 turbo bio čista kopija Porscheovog F1 motora.

Sportske Honde naše mladosti nemaju tork...one se navijaju kao motocikli :) ...to su prošla vremena.
Poslednja izmena od starac vujadin u 05 Dec 2013, 22:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Voleo bih da se Honda povrati, tuzno je na sta su spali.
Mislim da imaju sve sto im je potrebno da prave vrhunska kola, samo da se opamete.

I kada vise planiraju da izbace novog Accorda?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Offtopičarim. Hibridni model Insight se neće prodavati posle sledeće godine.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

9th gen Accord je pre par dana predstavljen u Maleziji. Ima neku istočnjačku liniju, nekako je vrljav na kineski način...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Prodaje Honda sasvim dobro i imaju dobro raspoređen portfolio...mislim na celu korporaciju. Kao i svaka japanska firma oni su osetljivi na kursne razlike i finansijsku stabilnost, pa kada je kriza oni deluju slabije nego što bi inače mogli jer odmah pale "crevno svetlo". Oni prodaju dobro, ali im se deđava da manje zarade. Japanci uvek štede kada je kriza, seku modele za koje procene da su podložni gubicima.
Odgovori