Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]

Post od Scuderia »

Felne naravno da menja :D

Slika

Salim se, lep E60.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Iš sotono, ono je savršenstvo :D
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Paja napisao:Što ne bi mogao?
Pričamo o realnim potrebama i mogućnostima, a ne o šta bih vozio da imam 3 Bačevića €.
Naravno o realnim mogucnostima pricamo. Smatram da kao neko ko voli automobile, ne mogu da kupim crossover jer ne ispunjava one uslove koje bi u automobilu trazio. Mozda tebi odgovara, ali onda ne pricamo o istim potrebama.

Sa crossoverima dobijas najgore iz oba sveta. Auto koji ne lezi i nije upravljiv kao limuzina, a u isto vreme nije ni sposoban za offroad.
starac vujadin napisao:Zna se ko je najbolji all rounder za bogate ljude... :)

https://www.youtube.com/watch?v=y1Fb7hK2Za4
Bas je dobar FF.
Ovaj kanal je bas prevara. FF je brzi od ovog RS6 MTM, brzi i od Aventadora, a gubi od stock M5. Nije ni cudo sto se zvao kanal M5Board. :kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]

Post od grujicd »

... ili sa crosoverom dobijaš ono što je najpotrebnije iz oba sveta? Recimo odem do grčke, na autoputu bi mi spuštena limuzina bila bolja, ali kad stignem hoću da siđem i do neke plaže gde baš ne može nizak auto da prođe. Pravi terenac bi tu bio nešto bolji ali bi bio inferioran na autoputu do te destinacije. Slično važi i kad kreneš na skijanje. To su situacije gde bi birao crosover čak i da imam razne druge opcije u garaži.
Poslednja izmena od grujicd u 16 Sep 2015, 23:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

starac vujadin napisao:
Da li moze prase da stane u FF ?
Jašta more...

Slika

Slika
Vrh.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

grujicd napisao:... ili sa crosoverom dobijaš ono što je najpotrebnije iz oba sveta? Recimo odem do grčke, na autoputu bi mi spuštena limuzina bila bolja, ali kad stignem hoću da siđem i do neke plaže gde baš ne može nizak auto da prođe. Pravi terenac bi tu bio nešto bolji ali bi bio inferioran na autoputu do te destinacije. Slično važi i kad kreneš na skijanje. To su situacije gde bi birao crosover čak i da imam razne druge opcije u garaži.
Za takve potrebe je A6 Allroad Quattro jednostavno nenadmasan.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Najbolji all rounder:

Slika
Poslednja izmena od Laki021 u 16 Sep 2015, 23:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Najbolji allrounder je ML63 AMG :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Laki021 napisao:Najbolji all rounder :)

Slika
:doubleup:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

grujicd napisao:... ili sa crosoverom dobijaš ono što je najpotrebnije iz oba sveta? Recimo odem do grčke, na autoputu bi mi spuštena limuzina bila bolja, ali kad stignem hoću da siđem i do neke plaže gde baš ne može nizak auto da prođe. Pravi terenac bi tu bio nešto bolji ali bi bio inferioran na autoputu do te destinacije. Slično važi i kad kreneš na skijanje. To su situacije gde bi birao crosover čak i da imam razne druge opcije u garaži.
Plus sediš visoko i uspravno na čemu su ti zahvalna leđa, imaš dobru preglednost saobraćaja...

Ja crossovere posmatram kao mix SUV i MPV vozila. Imaju nešto manje mesta od MPV-a, ali više od klasičnog SUV-a, a imaju veći klirens i po želji i 4x4 pogon.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Moj crossover b segmenta u odnosu na obican b segment ima vise prostora u kabini, veci gepek, bolju preglednost, lakse se ulazi i izlazi iz vozila, lakse penjanje i silazak sa ivicnjaka, atraktivniji izgled.. cak se i lezanje moze uporediti sa klasicnim b segmentom sto dovodi do jedine mane a to je dosta tvrdo vesanje da bi bio stabilan..

Ne poredim moj crossover sa audijem rs6 ili m5 vec sa onim cime ga mogu uporediti a to je corsa punto polo..itd..
Da li i dalje govorimo o realnim potrebama i mogucnostima ili ne.. ovde se predlaze i ferari..
Poslednja izmena od Darko u 16 Sep 2015, 23:56, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

Ivan napisao:Zato u svraku stane preradjeno prase :D

Slika

Elster uber alles :D

Послато са GT-N7100
I selfi :D

Slika
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Milos napisao:
Laki021 napisao:Najbolji all rounder :)

Slika
:doubleup:
Ili varijanta za nekoga kome treba više prostora:

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Moj crossover b segmenta u odnosu na obican b segment ima vise prostora u kabini, veci gepek, bolju preglednost, lakse se ulazi i izlazi iz vozila, lakse penjanje i silazak sa ivicnjaka, atraktivniji izgled.. cak se i lezanje moze uporediti sa klasicnim b segmentom sto dovodi do jedine mane a to je dosta tvrdo vesanje da bi bio stabilan..
U odnosu na Clia, Captur je teži, više troši, ima lošiju voznu dinamiku u svim uslovima vožnje sem u slučajevima kada je klirens bitan. Prostora napred ima neznatno više, Clio može da se popne na sve ivičnjake koji su predviđeni da se na njih može popeti, lakši je za parkiranje. I Captur je primetno skuplji.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Captur je tezi 91kg i trosi pola litre vise ili malo jace.
Slazem se da napred mozda ima neznatno mesta vise, ali zato znatno vise ima na zadnjim sedistima (7.5cm vise za noge putnika od clia) i u gepeku (300 vs. 377/455 litara sa kliznim pomeranjem klupe).
Ne vidim zasto je clio laksi za parkiranje? mozda zbog c stuba?
Sto se tice klirensa, dosta puta sam parkirao u nekim situacijama auto pored puta gde je veci nagib i gde to capturu ne smeta ali clio bi vec tu zakazao.. ili silazio sa nekih visokih parkinga gde dosta automobila zakaci prednji branik pri silasku.
To su mozda sve sitnice ali moje potrebe captur bolje zadovoljava nego clio.
Jeste da ima razlike u ceni, pomalo neopravdano, ali captur je redji i "ekskluzivniji" od clia i ima vise opreme.
Odgovori