Slatkiši & čokolade & kremići :)
- mljacko
- Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
- Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
- Kontakt:
Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)
Prodala bih dusu za Kinder Bueno ... Ova tema nikako nije za mene... 

http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Imas srece sto imam upalu krajnika i blagu groznicu, pa na ovu sliku gledam skroz ravnodusno...
Inaceee...

Inaceee...

Pdasnork napisao:Nikaragva, tebi je margarin neprijatelj br. 1!nikaragva napisao:Jel u svici zabranjena upotreba hidrogenizovane biljne masti u ljudskoj ishrani?![]()

Stetna je. Prilicno.
Nisam se uopste osvrtao na zena blic price, nego sam gledao na tv novi sad, neko dvoje, stariji ljudi, tacnije baka i deka

Ako nekog zanima (ne bih da vam pokvarim temu o slatkisima) reci cu ukratko laicki.
Hidrogenizovana biljna mast, je posebno stetna jer je organizam prepoznaje kao nesto ok. Jedan njen kraj se prepoznaje od strane celija kao normalna mast i ugradjuje se u celiju. Jedan od zadataka masti u celiji je da regulise protok u/iz celije. Drugi kraj (taj za kontrolu) je prilicno ostecen i nesposoban da tako nesto radi. Tako da imamo slucaj da ne ulazi ono sto treba da ulazi, a ulazi ono sto ne treba.
Razne bolesti vezuju za nju secer, tumor, rak, ...
Da se razumemo nece se niko otrovati od teglice eurokrema i izvrnuti. Ali ta teglica se pa skoro racuna do kraja zivota, posto jedna od zackoljica je i njeno izbacivanje iz organizma.
Jedini razlog zbog kojeg se ona koristi u konditorskoj industriji je rok trajanja, koriste je kao stabilizator. Nema koliko znam nikakvu drugu namenu.
Druga stvar, probajte naci kuvara sa zapada koji koristi margarin u kolacima umesto maslaca

To sto kazes da su je reklamirali kao zdravu zamenu za opaki maslac je cisto neznanje, jer se ispostavilo da je hbm "opasnija" 10x cak i od svinjskog mozga. Maslac je prilicno zdrav i koristan, samo treba imati meru, kao i u svemu. Kod hbm nema mere. Svaka mera je preko mere.
Trece, moj brat je imao zuticu dok je bio osnovnoj skoli. Zbog ostecenja jetre nije smeo da jede izmedju ostalog masnu hranu, a svinjetinu ocima da vidi. Posle visegodisnje dijete covek dobije masnocu u krvi povisenu i to prilicno, ne moze nikako da je skine. I onda meni pocinje film da se odmotava. Doktor je savetovao (pre 15-20 godina) da moja mama koristi biljnu mast, odnosno ocvrsnuto biljno ulje umesto svinjske masti. I onda neko ko nije nekoliko godina okusio nista masno (sem te masti) dobije masnocu. 1+1=2
Da nije sve tako crno, imate bambi koji cak naznacava da nema trans masti. Imate yuhu krem i razne cokoladice

Mislim da idu tom linijom, zbog izvoza, jer je sve vise zemalja zabranjuje za ishranu, mada neke "tolerisu" do ~ 0,5%-2%, kao onda ne mora da se naznaci da je proizvod sadrzi. Djubretarski fazon koji polako prelazi u domen teorija zavere, jer kome treba zdrav narod.
Tako da ja na to gledam kao na zajeb. Stavljali su azbest, pa kad su videli da su se zajebali, onda su ispravljali, tako i sad sa ovim, samo sto sada informacije brze teku, pa dodju i do nas, steta samo sto ih sporo usvajaju nasi proizvodjaci. I da u svici je zabranjena, kao i u danskoj, ne znam za ostale nisam proveravao.
Tako da pogledajte proizvode koje kupujete: pre svih konditorska industrija, gotove supe, instant kafe, ... i imajte na umu da je taj otrov jedino tu zbog roka trajanja

Malo sam oduzio, izvinjavam se

Hehe, upravo tako. Nikad necu zaboraviti scene iz pekare, gde ljudi uzimaju razna peciva, lisnata, bureke, pecene na gore pomenutom palminom ocvrsnustom ulju, i onda uzimaju sa tim jedan diet jogurt sa 0% mastiMed napisao: Рече ми једном један технолог: Чим ти пише diet, light...бежи од тога.
Другога сам питао шта његова деца једу од салама. Одговори он мени: Ништа, ја волим своју децу!

Cak sam prestao da kupujem mleko u radnji, jer nisam mogao naci dovoljno masno mleko

Med napisao:Другога сам питао шта његова деца једу од салама. Одговори он мени: Ништа, ја волим своју децу!

To je obicna mala kifla i standardna tegla Nutelle, ali je tip patuljastog rasta. 

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
А јес ти Тројке неку дијету помињао ономад
?!?!?
Боље гледај тегле са краставцима, хехе!

Боље гледај тегле са краставцима, хехе!
Ima akvafor iza, a i onaj sporet mi lici na koncar 

nikaragva napisao:
A u piksli nagoreli kartonski filter od džokavcanikaragva napisao:Ima akvafor iza, a i onaj sporet mi lici na koncar

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Dobro bre, aljde sto lazes nas, ali nemoj sebetrojanac napisao:Med, ja to onako malo, zabave radi.

- mljacko
- Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
- Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
- Kontakt:
Mojih ruku delo (nije kupljeno u Maxiju pa samo smuckano i stavljeno u kalupe)

http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Vidi se da si se udala, već si postala domaćica.

Posetite www.garaza.rs !