Baksuz razmišlja o promeni auta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Baksuz razmišlja o promeni auta

Post od Heineken »

BKP je imao pored svih problema koji prate 2.0 TDI PD probleme i problem sa diznama, da isao je samo u passata!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Day Walker napisao: Ili mozda neka Seat Altea XL, i ona ima odvojena sedista, a izgleda odlicno..
:plusone: za Alteu XL. Markoni može reći nešto više o autu. Ja sam ga video par puta i mislim da ima odličnu ponudu prostora, vrlo je praktičan, a pritom i dopadljiv.

Slika

http://www.km77.com/fotos/SEAT/Altea_XL ... =2&order=3
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Samo da pomenem da sedista nisu odvojena, tj. zadnje sediste je podeljeno u formatu 1/3-2/3, i pomera se napred-nazad... Sto se prostora tice - ima ga vise nego dovoljno...

Tapatalk Post
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:37

Post od izmedju 3 i 20 karak »

Posle par meseci zatišja, opet se aktivirala priča oko automobila. Pre svega jer je beba stigla, pa su puna kola :) Yeti dobro služi i izgleda da je preležao dečije bolesti. Da ga ne ureknem. Sad je na 85.000 km.

Trenutna moguća kombinacija je sledeća. Menjao bih Yetija sa burazerom za njegovog Scenica 1.9 dci, mislim da je star 6 godina, on ga je sad relativno sredio. Taj Scenic bi mogao da primi 3 dečija sedišta nazad (bar je mogao pri prvoj probi, sutra ćemo ponovo da proverimo). Koristio bi se popodne po gradu, odlazak do Fruške Gore, i možda jednom na more. Nekih 10.000 km godišnje. Nije mnogo, pa nije ni baš bitno koliko je preša do sada. Ovo mi odgovara jer nema cimanja oko prodaje kola, gubljenje vrednosti,...

Ja bih umesto Yetija sebi kupio nešto novo što bih koristio za posao, znači po gradu, auto-putu, magistrali,... Nekih 30.000 km godišnje (znači dizel?!). Uglavnom ja sam u kolima. Budžet još nije određen, hteo bih da potrošim što manje. Iako sam mislio o nekih 14.000 evra, možda bude i više, iako ne bih da mnogo premašim.

Evo šta sam izdvojio. Kažite šta je najbolji izbor, i slobodno dodajte šta mislite da odgovara.

1. Ford Focus 5 vrata Trend paket
1.6 tdci 95 KS 15.890 evra
1.6 tdci 115 KS 16.670 evra

Ford mi nikad nije bio izbor, ali ovaj Focus je baš lep i na forumima svi hvale Focusa.

2. Hyundai Elantra 1.6 MPI GLS 132 KS (jedini motor)
fly paket 15.450 evra
desire paket 16.460 evra

Sedeo sam u ovom autu, gledao ga. Isto mi je lep. Brine me taj motor, ne znam ništa o njemu.

3. Honda Civic 5 vrata

1.4 100 KS Comfort 15.390 evra
1.4 100 KS Sport 16.790 evra
1.8 142 KS Comfort 16.490 evra

Davnašnja želja. Jako mi se sviđa, moj prvi pik ćak kad bih imao i dosta više para. Onda bih uzeo neki napucan. Ali ovde ima problem što bih išao na 1.8 motor, ali to je već mnogo para. Bojim se da 1.4 nije dovoljan, iako vidim da je član foruma zadovoljan tim motorom, čak ga je pre izabrao. Na testovima kažu da je ok.

4. Kia Ceed

1.4 CRDI 90 KS LX Dynamic 15.790 evra
1.6 CRDI 128 KS Urban 16.390 evra

Ovo sam stavio da popunim listu. Nije da sam lud za ovim.

Pomagajte
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Honda u Civic ubacuje 1.6 turbo dizel ali ne znam kad će kod nas početi rodaja. Ako ne žuriš vredelo bi razmisliti i toj varijanti.
Civic 1.4 mislim da nije baš stvoren za auto put i veće brzine.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Da li se gleda samo C segment ili mogu da se ubace i neki MPV modeli ?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Meni se više sviđa kako taj 1.4 ide autoputem nego po gradu.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Od ponudjenih bih isao na jaci dizel u Focusu... Pre svega zbog kilometraze koju ces prelaziti i pouzdanosti...
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:37

Post od izmedju 3 i 20 karak »

Geza napisao:Da li se gleda samo C segment ili mogu da se ubace i neki MPV modeli ?
Slušam sve predloge
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Venga ili IX20 ...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Uf, uf, uf... sad će da počne. Svako svoga konja ima da hvali. Samo Honda, ništa drugo. :kezo:

Malo se šalim, ali gledajte da budete objektivni.
30.000 godišnje je prilična kilometraža, maltene ne izlaziš iz auta. Tako da bi po meni, pored pouzdanosti trebalo i da auto bude udoban. Focus ima dobre dizel motore, slažem se sa Nextom da bi bilo bolje uzeti jači model, ali dobar je i slabiji ako nisi vozač koji traži što bolje performanse. Po mnogim drugim stvarima je Focus odličan auto, ali mu ja lično zameram preširok centralni stub i uvek mi smeta kad sednem u njega. Ako nisi nikad seo u Focusa, probaj obavezno.
Elantri svaka čast, ali me ničim ne privlači.
O Civicu nemam šta posebno da kažem, ja bi ga prvi kupio, a dobro bi bilo tražiti info od Delte, kad se očekuje prvi kontigent sa dizel motorom i koje su cene planirane. Inače, po informacijama sa Honda foruma, uskoro bi Honda trebala da ponudi nova vozila sa ugrađenim BRC plinom.
Ceed mi deluje kao dobar izbor. Njihovi dizel motori se već duže nalaze u upotrebi i nisam čuo da su problematični. Ceed je jako fin auto, dosta komforan i deluje udoban iako ga nisam nikad vozio na duže.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Geza napisao:Venga ili IX20 ...
Venga i IX20 su po meni za broj manji automobili od predloženih i prvenstveno su namenjeni za gradsku vožnju.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

A Cruze dizel, ili mozda Fiat Bravo (iz nekog razloga mi je bas gotivan auto, a jos i JTD).
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Optička varka :) Unutra ima sasvim dovoljno prostora za 5 osoba, zadnja klupa može da se pomeri napred, a i prtljažnik je pristojan.

Slika
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Za 30k km godišnje samo nešto sa proverenom mehanikom. Ceed teško da je to, plus znam za slučaj problema na motoru na nekih 40-50k km. Jeste da ja garancija tu, ali nije to to.
Zaključana tema