Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Beograd

Post od dragan »

ne znam ljudi, to sto rekoh zxa malu decu rekoh u stilu "videcemo kad postane tema i kad stvarno budem video sta je dobro a sta ne", a ne da mislim da je shit...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

grujicd napisao:Primetio sam takav negativan stav prema NBG od strane rodjenih "staro" beogradjana. Za mene koji sam došao sa strane bilo je očigledno gde je lepše za život sa malom decom i kolima, a to svakako nije centar. A još manje vračar, tako da je za mene to deo grada gde nikako ne shvatam zašto ljudi daju tolike pare.
Svaki deo ima svoje prednosti i mane. Delim tvoje mišljenje, mada razumem i neke njihove rezone. A št se tiče tog poteciranja "starobeograđanstva" obično je reč o klasičnim skorojevićima i malograđanima za koje se obično ispostavi da nisu baš toliko stari beograđani. Da je nekim slučajem "in" da se živi na nekoj močvari kod Dunava, ti bi se već tamo valjali u blatu i pričali kako je to ultimativno dostignuće civilizacije. :prdi:
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

A sta ako neko npr. vise voli kucu?
Osudjen je da bira izmedju elitinih naselja u starom BG gde su cene kao u NY ili prigradskih naselja gde nema ni kanalizacije :kuku:

Nije problem u NBG-u (takvi socijalni blokovi postoje svuda u svetu) vec je problem sto je to po mnogim parametrima najbolji deo Beograda a opet ima jako slabu ponudu kvalitetnih stanova.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Može da se nađe kuća i da bude na manje elitnoj lokaciji i da ima kanalizaciju (...gde samo nađe ovo za kanalizaciju...vrlo retka pojava da je nema :)

Zvezdara, Lekino brdo, Višnjička banja, Bežanijska kosa, neki delovi Banovog brda, npr...to nisu Dedinje, Senjak, Voždovac, Neimar, a ima lepih kuća.

Život u centru ili Vračaru ima mnogo prednosti u odnosu na Novi Beograd. Ima i Novi Beograd svojih pluseva na kontu. U principu se radi o dva stila života, s tim što češće ovi što vole Novi Beograd jednog dana požele da žive u starom delu grada nego što je obratno.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Naravno, karikirao sam malo za kanalizaciju ali je cinjenica da je istu neka naselja tek skoro dobila...npr. neki delovi Borce.
A i u dobrim delovima Visnjicke banje ili Zvezdare nema kuce ispod 200k eura za koliko mozes da kupis i u daljim predgradjima Pariza...daljim ali za rezliku od ovih mnogo bolje i brze povezanim sa centrom.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Kanalizacija je ok rešena u većem dleu grada, mada i na Dedinju može da se zalomi delovi ulica koji nemaju kanalizaciju.

Zvezdara i Višnjička banja su dobro povezani sa centrom. Svojim kolima stižeš do centra iz Viš.banje za manje od 10minuta, s javnim transportom dosta slabije...interesatna je ta razlika u vremenu do Viš.banje jer se praktično stiže jednim pravcem i jednom ulicom do nje.
Zvezdara je delom praktično deo šireg centra, a trolejbusi idu dosta često. Zvezdara je loše povezana sa drugim delovima grada, recimo Novi Beograd.

Metroa, nema pa nema i sa tim ne možemo da se poredimo.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Zvezdara je po meni jako dobar izbor...Nikad ne bih menjao svoju kucu,a bilo koju drugu lokaciju u Beogradu,jer si bukvalno na 20 min. do Terazija,povezano je fenomenalno gradski prevozom sa svim delovima grada,mirno I tiho...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Dobrodosli na Vracar, upravo se razvaljuje Sumatovacka koja je asfaltirana pre godinu dana jedan deo, pre 2 meseca drugi deo. Razvaljuju i Marulicevu zbog nekih zgrada, sve pozatvarali, kopaju samo tako.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4 Beta
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Wolfy napisao:Zvezdara je po meni jako dobar izbor...Nikad ne bih menjao svoju kucu,a bilo koju drugu lokaciju u Beogradu,jer si bukvalno na 20 min. do Terazija,povezano je fenomenalno gradski prevozom sa svim delovima grada,mirno I tiho...
:plusone:
Slazem se,meni se Zvezdara jako dopada.Em je blizu centra,em sto se radi o prilicno mirnom kraju.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

prijatelji zive ispod Zv. sume, pre okretnice 65ice, ja bih se upucao da zivim tamo i da svaki dan moram Ruzveltovom i Bulevarom...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:plusone:

Da dodam plus za Zvezdaru. Nije dobra nego najbolja. :D Meni moja lokacija deluje idealno. Živim u ulici paralelnoj sa Bulevarom, nema buke, u centru sam jako brzo, na AP sam za par minuta, na 5 minuta peške su mi pijaca, dom zdravlja, ogromna samoposluga, obdanište, škola, čak i pozorište. Pa gde ima bolje.

Sad ozbiljno, NBG ima svojih kvaliteta, naročito blokovi pored vode, ali ta pozicija ima i svoje mane (više komaraca, veća vlaga, češće magle...) tako da nije sve tako idealno.

@ Next I Mirijevci se lože da su na Zvezdari i ako ja ženi sve vreme objašnjavam da je iz sela došla u grad. :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

paja napisao: @ Next I Mirijevci se lože da su na Zvezdari i ako ja ženi sve vreme objašnjavam da je iz sela došla u grad. :D
:kezo:
Kad bi samo znali šta se nekada smatralo ultra-selom... a danas ekskluziva.

Inače slažem se za Zvezdaru i ulice pored Bulevara, mada i tamo, doduše visoko počinje divlja granja i Calcuta-style.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

calcuta style :kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

methane.master napisao:
paja napisao: @ Next I Mirijevci se lože da su na Zvezdari i ako ja ženi sve vreme objašnjavam da je iz sela došla u grad. :D
Kad bi samo znali šta se nekada smatralo ultra-selom... a danas ekskluziva.

Inače slažem se za Zvezdaru i ulice pored Bulevara, mada i tamo, doduše visoko počinje divlja granja i Calcuta-style.

Sent using Tapatalk
ala pucas ovih dana :mrgreen:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ma kakva Zvezdara... Vozdovac je najbolji :D
Jest da kuburimo sa parking mestima u Vojvode Stepe, al do centra stignem za 20ak min prevozom.. Tj do Slavije treba 15ak min tramvajem, ostalo trolom.. Dakle max 25min.
Kolima jos brze kada je vikend i kada nisu spic guzve. Od mene do Gospodar Jevremove gde se parkiram kada igram vikendom kosarku, treba mi 20min sa sve parkiranjem :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori