Auto do 30.000e u CH

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Auto do 30.000e u CH

Post od NexT »

Laki021 napisao:a sad razmisljam kako sjajno spaja sve sto bih zeleo od auta (ebi ga bmw nema ovakav auto u ponudi).
Oopusteno, napravice oni i 3 GT :rofl:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Zaista sjajan auto, a5 sportback mi nije bio ni na kraj pameti a sad razmisljam kako sjajno spaja sve sto bih zeleo od auta (ebi ga bmw nema ovakav auto u ponudi).
Upravo zato mi je i upao u razmisljanje :)
Istovremeno i sportski i praktican...
Kod BMW je to valjda GT ali on je malko ruzan.
Day Walker napisao:Mene samo provozaj jedan krug, i ja cu biti zadovoljan :ludilo:
Nema problema, samo da resim da ga uzmem.
ftj napisao:S5 sportback vrlo ozbiljan automobil. Jeste 3.0 tdi odličan ali osim potrošnje, 3.0 kompresor ga u svemu razbija. Čak je i potrošnja ok za tu snagu.
Bas citam na nekim svapskim forumima, kazu da na autoputu pri 130km/ trosi oko 10 sto je zadovoljavajuce.
Ja bi sa prosekom do 15 bio zadovoljan.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Scuderia napisao:A A5 SB?
Poslato: 02 Apr 2012, 16:27

Cekao si 2 meseca da bi me poslusao :kezo: :doubleup:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao: Bas citam na nekim svapskim forumima, kazu da na autoputu pri 130km/ trosi oko 10 sto je zadovoljavajuce.
Ja bi sa prosekom do 15 bio zadovoljan.

Pa ti onda uopste ne moras da se brines o potrosnji :)

Odmah cu onako na blef da tvrdim da na 130 trosi manje, i to 8-9l, dok za prosek mozes da ocekujes 10-11 (sem ako ne preteras sa gradom).
Zasto sam poprilicno uveren u to, pa prosto, iako fabricki podaci lazu, oni slicno lazu za sva kola, pa tako ako uporedimo fabricke podatke za moj auto i ovaj audi vidimo da bi audi trebao da trosi oko pola litre manje od mog. Posto znam koliko moj trosi, mogu zakljuciti koliko bi ovaj audi trebao trositi. E sad ima jos jedna sitnica, ne znam sta su radili, ali od 2011 je motor izlgeda osavremenjen, tako da trosi jos dodatno vise od litre manje, tako da sa ovim sumnjan da bi ikako presao 10 u proseku (oni tvrde 8.1, al naravno da je realno vise). Uostalom uverio sam se da je i M5 sa potrosnjom tu negde sa mojim, tako da ne vidim nikakav razlog da ovaj Audi ne bude ekonomicniji.
Naravno ako divljas konstantno mozes imati vise ptrosnje, ali aj ti budi faca pa divljaj sa autom od 330ks, svaki pomisao na pravo divljanje je vec daleko preko ogranicenja :)

Sta me fascinira kod ovog auta?
1. Motor i 5.4s (od 2011 5.1s do 100km/h)
2. Izlgeda sjajno, ima sportku liniju a opet je ozbiljan i veliki auto za duga putovanja.
3. Prostor unutra, pogledajte samo na ovom sto sam ga dole linkovao koliko samo ima mesta pozadi, takodje gepek je veliki i posto je 5 vrata izuzetno praktican. Iako je recimo gepek BMW 3 ili 5 po litrazi poprilican, glavni ogranicavajuci faktor cesto nije njegova zapremina nego sta mozete ubaciti kroz kroz vrata (znamo svi Texova iskustva sa gepekom, TV-ima i sl...).
4. 4x4 pogon

Sta bih mu zamerio:

1. Nije BMW
2. Nije BMW pa ne verujem da je uzivanje u voznji i osecaj na volanu tako dobar
3. Ne svidja mi se volan, BMW ima 5x lepse volane
4. Koncept enterijera mi nije tako dobar, preferiram BMW-ov

Sve u svemu odlican 5 :)

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... eage=20000
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ne vidim poentu ovakvog benzinca ako nece otici na neki trackday ili se bar izdivljati po regionalnim putevima. Mislim da je 3.0TDI bolji izbor, cak i ako ima ponekog divljanja. Deklarisana brzina do stotke je manja za samo pola sekunde od S5, a i ima nesto vise NM od istog, jos ako se cipuje :ludilo:

Sto se tice potrosnje niko od ljudi koji voze 3.0TDI mi nije rekao da im trosi ispod 9-10l proseka, a jedan decko iz BG mi je rekao da mu A5 3.0TDI, automatic ne ide ispod 12l proseka, tako da mi je jako tesko da poverujem u prosecnih 10l za S5. Mislim da je to nemoguce.

Da se ogradim, nemam nijedan od 2 pomenuta modela da bih mogao da garantujem za potrosnju, samo meni se 10l za S5 i pored te cinjenice cini kao 'mission impossible'.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

'bem li ga...

330 konja, a vozice ga u proseku kao alfu sa 150 konja... Pritom placa skuplje odrzavanje, osiguranje itd... Ne znam tacno kod vas kako ide, ali pretpostavljam da ima nesto sto je dosta skuplje za S5 nego za recimo obican A5 (zbog nabavne cene, ili cega vec)

ALi naravno, ako ima uslova :doubleup:

(jedino da zanemarimo sto se sa 30 stiglo do 46k :kezo: )
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Slazem se, zna Floyd najbolje sta mu treba i sa koliko para raspolaze, samo mislim da je promasaj uzeti S5 i voziti ga kao neki prosecan auto. Ako se gaze 3.0TDI stvarno ide brutalno, a trosice duplo manje goriva u tom agresivnom rezimu.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Dizel je ovde mnogo racionalnije rešenje i to niko ne može da ospori. Skoro su mu ista ubrzanja a potrošnja i troškovi manji.

Ali s5 ima mnogo lepši zvuk, mnogo bolje leži, tiši je u leru, tiši je pri normalnom ubrzavanju, ima veći raspon obrtaja, snaga posle 5,000 obrtaja mu za razliku od dizela raste, znatno je brži kad se kreće od nule itd. Opet snaga mu je na nivou nekadašnjih atmosferskih v8ica a razlika u potrošnji u odnosu na dizela nije više toliko abnormalna kao nekad. 5.4s do 100 mi je onako, 5.1 je već pola sekunde brže od 335i i to je impresivno u toj klasi. Iskreno enterijer mi malo deluje dosadno ali verujem da je urađen vrhunski, sigurno kvalitetnije nego bmwov.

Pitanje je da li možeš to da priuštiš i da li ti ove prednosti opravdavaju razliku u ceni u odnosu na dizela.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I S5 je minimum 30% lepsi od bilo kojeg 3.0 TDI,pa cak i S line :)

Floyd,Cabrio i SB su izbaceni dosta kasnije,a S5 kupe ima 4.2 samo prve 2 ili 3 godine ako se ne varam,a od 2009-e ili 2010-e se fura samo 3.0 Turbo...
Ako imas uslova,nemas sta dalje od S5 SB da razmisljas!

A sto se tice one E klase dole,rekao bih da ovaj prvi nije restilizovan,sto se moze videti po naslonu za ruke :)
A i prvi put u zivotu vidim onako ruzne felne na Avantgarde-u...
Bio ja u salonu i 5 verzija kupea i limuzine imaju svi iza volana menjac...
Meni je recimo visak prostora za stvari nezamenljiv i najvise mi se zbog toga svidja sto je iza volana menjac...
A da je retardirano na prvi pogled,stvarno jeste.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Manite se 3.0tdi, verujte mi da mu je najmanja briga oce mu auto trositi 8 ili 10 litara poprilicno zanemarljiva stavka u kompletnoj racunici. Nije vise razlika u potrosnji tako velika kao ranije plus je u CH benzin jeftiniji od dizela.

Sve u svemu nasli smo mu auto, posao smo posteno i dobro obavili, sad je na njemu da to nekako isfinansira al to je vec njegov a ne nas problem :-)
ftj
Reactions:

Post od ftj »

xepoj: 3.0 kompresor je u pitanju čini mi se.

Znači odlučeno je s5 sportback. Odličan izbor, nek je sa srećom.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jeste,supercharger je u pitanju i ako su ostavili oznaku za turbocharger...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Uh nisam pratio forum juce jer sam bio u putu a bas ste se raspisali :)

Trenutno sam u Monte Karlu i nije mi nesto radio prenos podataka u romingu do sad.

Od zene sam skoro dobio zeleno svetlo za S5 samo da vidimo koliko je osiguranje :D

Inace veceras cu na kompu detaljnije da odgovorim jer nije prakticno sa telefona.

Pozdrav

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Žena i forum su dali zeleno svetlo, to je gotova stvar.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Onda cestitke unapred :mrgreen: Auto je zver.
Zaključana tema