Polovnjak, 3500-4000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Polovnjak, 3500-4000e

Post od Velja »

Pa evo po preporuci admina da prijavim sta otprilike ganjam po placevima .
Posto smo brojni u porodici , treba mi solidno prostran auto . Pomenuh u drugoj temi da sam prosle godine prodao Punta Klasik iz 09.g sa 30ak hiljada na satu uglavnom zbog prostora (bilo je i drugih razloga al o tome drugi put), pa sam jedva docekao da se zavalim i provozam moje najmilije u Alfi 156 od 140ks .
Temperamentna Alfa me je naucila da lepa i zivahna cupi uvek kosta , a moze da bude i nezgodne naravi ,pa sam se pre par meseci i nje resio.
Suma sumarum, sa priblizno 4000evra treba pazariti ,servisirati i upristojiti pouzdan dizel (najpozeljniji bi bio JTD) sa lepim prostorom na raspolaganju.
Namecu se Stilo(moze i karavan) ,Oktavija je idealnih dimenzija a i nemacke je mehanike, tu su i 406ice HDI , ima i lepih Fokusa ali su mi nesto kilavi i kazu kvarljivi itd
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Golf 4?
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Golf mi je uvek bio nedostizan ,pa mislim da ni sad ne mogu da priustim dobar primerak koji opet treba i registrovati i ko zna sta sve
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _garanckm/

Jedino što je oprema malo slabija. Inače je ok, restilizovan model. Motor je ISUZU 1.7 dizel koji je išao i u Astru. Sasvim lepo ide, mali potrošač, jeftin i jednostavan za održavanje. Ja bi tražio od placa da se auto otera u TRIO Servis na pregled. Tamo ja održavam moj, a zvao bi ja gazdu da zamolim da ga dobro pregledaju i na sve obrate pažnju i daju procenu šta treba da se radi.

Možeš videti moj kad god hoćeš, javi se na PP ako ti deluje interesantno. Moj je pre restilizacije, sa malo boljom opremom, ali da vidiš kako izgleda unutra i koliko mesta ima.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Nemoj da mi zameris , ali ne bih vise eksperimentisao sa egzotikom. Cak mi ni Astra nije u kombinaciji zbog Japanskih dizelasa iako sam nekada slatko vozio Kadeta benzinca :pardon:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Jel si striktno vezan za dizela? Ako nisi, pogledaj Hondu Civic sedme generacije kao sto je Trojanac ima. Dosta je hvaljen auto u smislu komfora i pouzdanosti. Evo i linka od teme gde je predstavljena:
viewtopic.php?t=28

Ako bas mora turbo dizel, ja bih predlozio Focusa, Seat Leona ili Octaviu.

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nemoj ni ti meni zameriti, daleko je ovo od egzotike. Ali ok, kako god hoćeš. U C segmentu, to godište, nećeš naći auto sa boljom ponudom prostora.
Posetite www.garaza.rs !
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ako gledas karavane, oni su jeftiniji od hatcheva tako da mislim da moze solidan G4 da se nadje za te pare.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

U pravu si komšija, teško ćeš naći dobrog nj.v.Golfa za te pare :)
Drži se ti tvojih Talijančića, a i Trojanac ti je dao dobar predlog...

BTW:Ona Astra dizel sa 101ks može lepo da se čipuje, a karavan nije uopšte mali ;)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Postovanje zemljace Veliki :)
Par puta si pominjao Rakovicu , gde si tacno ako nije tajna?
A kad smo kod NjV G4 TDIa ucini ti meni cenu ,a ja cu ti davati krug da ga provozas svaki vikend :dobarvic:

@Kuzmanovic
Striktno dizelasi i to dobrano preko 100konja
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

:kezo: Ja sam ti preko pruge, tj nadvožnjaka -u zgradama...

A nj.v.G4 je tebi mali pozadi ako imaš troje dece i nisam ga još pripremio i postavio u oglase - to će tek biti na jesen. Uostalom, evo priča se da PD motori ne valjaju, pa vidi nešto Francusko ili Korejsko :mrgreen:
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

veljo, a neka lancia, recimo jtd preko 100 ks? recimo lybra? :P
Korisnikov avatar
sErGiO
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V

Post od sErGiO »

Velja napisao: Temperamentna Alfa me je naucila da lepa i zivahna cupi uvek kosta , a moze da bude i nezgodne naravi ,pa sam se pre par meseci i nje resio.
Suma sumarum, sa priblizno 4000evra treba pazariti ,servisirati i upristojiti pouzdan dizel (najpozeljniji bi bio JTD) sa lepim prostorom na raspolaganju.
Namecu se Stilo(moze i karavan) ,Oktavija je idealnih dimenzija a i nemacke je mehanike, tu su i 406ice HDI , ima i lepih Fokusa ali su mi nesto kilavi i kazu kvarljivi itd
Prelazak iz Alfe 156 u Stilo je 2 koraka unazad, tako da bolje gledaj Lybru.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Jeste korak unazad , ali Libra mi je isto cudljiva ko i Alfa .
Moja 156ica je bila cakum-pakum , sve ono o cemu se pise da je problem kod moje je bilo savrseno . Trapovi ko novi , lamela mekana i bez mrve klizanja , zamajac miran i bez zvukova , a stalno neki nenormalni kvarovi . Npr, prestane klima da hladi i ja naravno kod majstora . Ceo dan se drndao covek dok nije nasao prekinutu zicu od nekog senzora i to ispod nataknute izolacije. Isto tako i sa balastom za fabr xenon , pa totalno truo hladnjak(veliki, a onaj od klime odlican). Pa sumanuto komplikovano ciscenje usisne grane , a kad sam cuo sta sve trba da se skida zbog gumuca balans stangle ili letve volana(a kazu da svakog to ceka sa Alfom) :uf:
Zato mi je Stilo ipak razumnija opcija. Imam u zgradi taksistu koji mu dusu vadi vec 5-6 godina i samo ga hvali, a ranije je terao samo shvabe.

@mr.Big
Ma opusteno , imas pp ;)
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

:thumbup:

Kukuu :glavomuzid: ...ne pominji 156 molim te :twisted:
Ima je moj zet i još ga ja naložim da je čipuje -nisam živ, svako veče se prekrstim pred spavanje zbog njih, divljaju nonstop.
Eno odoše pre neki dan njih četvoro u Alfi za CG. Zove me on iz kola, a iza se čuje cika i vriska - ja se odseko. Kaže, evo nas penjemo se uz Rudnik 160 na sat u šestoj brzini(a kreten pri tom priča samnom), a snimak će mi ćera pustiti sa mobilnog kad se vrate...
Odgovori