Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Đilas bi potrošio 600 miliona i kupio sve Superbe. Ovo su Scale koliko vidim sa telefona. Znači posluje se domaćinski.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Masovnom kupovinom škoda od strane budžetskih korisnika Republike Srbije dizao se BDP Češke i u vreme dok se u Srbiji proizvodio 500L.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Razmišljam nešto, šta bi bilo kad bi bilo...
Zamislimo da sutra neko nov dođe na vlast. Koliko bi se stvari promenile, bez obzira ko je taj novajlija?
Recimo, prepošten čovek, koji neće štetiti državu. Recimo i da ovi sadašnji nestanu, kako god.
Ko će otići kod najvećih kriminalaca, pardon - biznismena, da kaže: E, nećeš ti više dobijati poslove, sve ide na transparentan tender.
Ko će to isto reći strancima, EU, Kini, SADu?!
Ili: Sada ćemo da te hapsimo za sve malverzacije!
--
Šta je potrebno da postanemo iole normalna zemlja? Tačnije, da li je moguće da se iskopamo iz svega, a da to i doživimo da vidimo?
Ne znam da li iko zna kome i koliko dugujemo...
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Zamislimo da sutra neko nov dođe na vlast. Koliko bi se stvari promenile, bez obzira ko je taj novajlija?
Recimo, prepošten čovek, koji neće štetiti državu. Recimo i da ovi sadašnji nestanu, kako god.
Ko će otići kod najvećih kriminalaca, pardon - biznismena, da kaže: E, nećeš ti više dobijati poslove, sve ide na transparentan tender.

--
Šta je potrebno da postanemo iole normalna zemlja? Tačnije, da li je moguće da se iskopamo iz svega, a da to i doživimo da vidimo?
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Samo podrška sa strane. Al' nikome nije u interesu da budemo jaka i stabilna zemlja.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mi jos uvek trn u oku svima, ocigledno imamo nesto sto drugi nemaju (mnogo veci i ozbiljniji). Pored vlasti, nama drugi ne trebaju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ja o tome razmisljao. Sta bi bilo kada bi se tako nesto desilo. I onda koliko dugo bi nam trebalo da dosegnemo nivo jedne Poljske ili Ceske. Ne Nemacke, ne Francuske.....ne. Moja procena je da bi uz najbolju podrsku naroda to potrajalo najmanje 15-20 godina, da nista lose ne krene na tom putu, da sve bude savrseno. Ja bih tada vec bio pred penzijom, moje dete bi vec imalo 30 godina, a ako nesto malo sutcne ja bih bio pod zemljom, tj ne bih doziveo to. E zato sam odlucio, paljba. Koliko god da traje ovo ovde, makar cu za trenutak da zivim normlano.pedja napisao: 06 Nov 2024, 15:34 Razmišljam nešto, šta bi bilo kad bi bilo...
--
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Tebi svaka čast. Vratio si se iz inostranstva ,živeo ovde, probao, video kako stvari stoje i doneo pravu odluku.
Većina bi, sa uslovima koje si imao ovde, ostao i ne bi ni pomislio da ide.
Većina bi, sa uslovima koje si imao ovde, ostao i ne bi ni pomislio da ide.
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Zenin brat je ozenjen Poljakinjom, i negde tamo oko 2006. su se preselili tamo. Neke smesne plate su bile tad. Brze bolje se spakovali za UK. Tamo su dosta solidno ziveli, a onda su se 2012. prebacili u CH. Verujem da u danasnjoj situaciji ne bi morali da idu dalje od Poljske, nije sve tip top, ali je daleko bolje nego pre ~20 godina. Ja sam pre korone par puta bio, i ostao prijatno iznenadjen. osecao sam se u tom nekom gradicu kao u NS, leti svi napolju, druzenje, kafana, vreme ok, lepe zene...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam bio u Krakowu, mnogo mi se svideo grad u tih par dana. Imam zelju da obidjem jos neke gradove u PL, bas lepo i uredjeno deluje ono malo sto sam video.
Holandija je prepuna Poljaka. Slabo se nesto vracaju.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ne znam koliko je istina, ali je išla priča da su se masovno vraćali za Poljsku iz UK...
Kao i "Hrvati" iz DE
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ko.ima malu decu u skoli i druge obaveze ili 20 godina staza tamo verovatno se nece vracati. Kad nisi u obavezama mnogo lakse ces se vratiti. Narocito kad imas nekretninu u vlasnistvu kuci.
Iz UK se vracaju, sto bi radio tamo i placao skupu kiriju, prakticno mu ne ostaje puno "mesa" u odnosu na kuci, a drustveni zivot 0, hrana sranje, vreme lose. Mene su zvali u NL sad skorije par puta, plata za ovo sto ja radim tipa max 50% veca u odnosu na Madjarsku, a tamo imam svoj stan. Isao bih jedino da mogu nesto ultra da naucim. Sistem jeste uredniji, ali uciti novi jezik, prolaziti prilagodjavanje...Generalno razlike se smanjuju. U Ceskoj sam bio bas cesto godinama. Oni slabo idu preko da rade, bar sto se tehnicke struke tice. Lepa im je drzava, imaju industriju, mnogi imaju svoju nekretninu, nema puno smisla seliti se. Verujem da slicno vazi i za Sloveniju.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Da, ex istocni blok je sada taman na stepenu da ne mora nigde ici. Tj ne isplati im se. Ko je ranije otisao, tesko da ce se vratiti. Sto i jeste i bio cilj i generalno dobar pravac.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Dakle, rešenje je da neka nova vlast obezbedi jeftine avio karte do Poljske. To mogu i ovi, verujem da bi zdušno podržali ideju, ako ima zainteresovanih.