Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ubeđen sam da ona i ludi žex imaju identičnu dijagnozu.
Имам једно потпитање...
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Žex svojo devojčici renta stan iznad mene. Godinama već.
Imam ponekad tu privilegiju da slušam kako svira bas u 3 ujutru... a i svašta nešto drugo...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Imam ponekad tu privilegiju da slušam kako svira bas u 3 ujutru... a i svašta nešto drugo...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Sent from my iPhone using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Čekamo lešinare od novinara da krenu prljavu kampanju o ovom liku.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Deluje da je spreman i na to.
Ako je istina uopšte. Šire laži, gube sporove, mi svi zajedno iz budžeta plaćamo, i tako u krug.
- shandu90
Samo Strazbur sa bagrom
Ja bih to ovde lokalno rešavao, ali kad nisu rešili oktobra 2000.-te neće nikad. Na putu smo da prestanemo da postojimo.
Re: Novi Sad
Firma u kojoj radim ima radno vreme od 10+ sati u dnevnoj, 14+ u noćnoj smeni, svaku subotu radnu, i za većinu zaposlenih i svaku nedelju radnu. Naravno i svaki praznik, u poslednje 2 godine je bilo 7-8 slobodnih dana ukupno. I sve je šatro dobrovoljno i uz saglasnost, a zapravo izvan i iznad zakona.
Ruku na srce, zavisi i od pozicije, ne radimo baš svi tako. Ali 80+ procenata radi. Ima i po 400+ radnih sati mesečno, pa i 500 kad-kad poneko.
Dobre su i plate — kod većine naravno na konto nenormalnog radnog vremena.
Kome se ne sviđa, niko ga ne drži u Srbiji. A i ovde može na jasla nekog iz porodice, i da gleda nešto na crno za 500 dinara dnevnice, dok se nada fizikalisanju u nekoj od krivionica žica za puni minimalac — još ako je direktno za firmu a ne preko agencije, pa, sreći nigde kraja.
Zbog svega ovoga, a i još bezbroj stvari, mislim kako je svaki termin protesta dobar.
Jedino ne bih želeo da se tu uvuku oni iz bivših političkih struktura (niti išta vezano za EU, mada je to već teško), jer je zbog tih bivših situacija ovde i postala takva da je narod u krajnjem očaju glasao čak i tako kako je glasao.
Ruku na srce, zavisi i od pozicije, ne radimo baš svi tako. Ali 80+ procenata radi. Ima i po 400+ radnih sati mesečno, pa i 500 kad-kad poneko.
Dobre su i plate — kod većine naravno na konto nenormalnog radnog vremena.
Kome se ne sviđa, niko ga ne drži u Srbiji. A i ovde može na jasla nekog iz porodice, i da gleda nešto na crno za 500 dinara dnevnice, dok se nada fizikalisanju u nekoj od krivionica žica za puni minimalac — još ako je direktno za firmu a ne preko agencije, pa, sreći nigde kraja.
Zbog svega ovoga, a i još bezbroj stvari, mislim kako je svaki termin protesta dobar.
Jedino ne bih želeo da se tu uvuku oni iz bivših političkih struktura (niti išta vezano za EU, mada je to već teško), jer je zbog tih bivših situacija ovde i postala takva da je narod u krajnjem očaju glasao čak i tako kako je glasao.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
500 din dnevnica?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- shandu90
Valjda satnica
500 dinara dnevnica na crno. I ja sam mislio kako to nije moguće, ali eto. Tik preko stotinak evra mesečno sa radnim subotama.
Jesu to poslovi... nekad ne ni punih 8 sati, prevoz radnika, kurirske obaveze za neku firmicu, čekanje po redovima... minimalno znanje, zalaganje i odgovornost. Toga se hvata kome je baš-baš dogorelo, pa i penzioneri, ponekad čak i učenici. Ali!
Jesu to poslovi... nekad ne ni punih 8 sati, prevoz radnika, kurirske obaveze za neku firmicu, čekanje po redovima... minimalno znanje, zalaganje i odgovornost. Toga se hvata kome je baš-baš dogorelo, pa i penzioneri, ponekad čak i učenici. Ali!
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...