Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od TheWickerMan »

Pa i sad država šalje van da se radi. Kad sam se prijavio na biro prošlog maja, prvo pitanje je bilo : hoćeš da ideš u Nemačku da radiš? Pošto biro posreduje sa jednom firmom koja vodi ali detašmanski, po 9 meseci godišnje.
passenger napisao:viker, kad ideš?
Koji grad? Si u minhenu?
Za mesec dana bi trebao biti gore. Ništa se ne zna ali je par kolega već otišlo, biće 90% Minhen.

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

dragvorl napisao:A odnos valuta 1.95:1 :)
a beše isti odnos i DDR marka dobila...
nisu ni oni blesavi :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Kul, dobar grad. Bio sam 4-5 puta, tu je na dva sata od mene. Uglavnom turistički.
Ovo leto ću u BMW Welt verovatno dva puta: sa suprugom X6M, sa drugom M6GC
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Hah biro ovde ništa ne spominje. Nikada mi ništa nisu ponudili. Tako da sam prestao da se javljam od januara.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

dragvorl napisao: Sta ti je organizovana drzava. Drugi iskoluju, podignu, a ovi samo pokupe.
To se samo na prvi pogled čini tako nemilosrdnim. Činjenica je da je i tada i sada U Srbiji bila hiperprodukcija medicinskog kadra. Samo u Kragujevcu svake godine iz medicinske škole "Sestre Ninković" izadje preko 130-140 medicinskih tehničara/sestara. Čak i da pola od njih krene da studira, ostane sedamdesetak koji imaju završenu srednju školu i samo teoretsku šansu da nadju posao u KBCu i bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi u široj okolini grada. Tako je bio i kada sam ja 1988. završio školu.
Za sve te koji bi budjali na birou zapadna Evropa je spas, pošto mogu uvek da nadju posao. Ko je pametan počne još dovoljno rano da uči jezik, posle sve ide samo od sebe. U današnje vreme ako neko zna jezik zemlje u koju je namerio da ide a ima završenu medicinsku školu, ne treba mu nikakva druga ustanova da sredjuje papirologiju (kao što su pre sredjivali biroi za zapošljavanje). Samo preko weba nadje posao, uskenira dokumente, mailom dogovori probni rad od par dana i gotovo. Jedino je "problem" što je taj prvi korak spojen sa odredjenim troškovima pa treba imati malo para da se udje u proces.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Pulp Fiction napisao:Hah biro ovde ništa ne spominje. Nikada mi ništa nisu ponudili. Tako da sam prestao da se javljam od januara.
Meni su par puta 'nudili' neke gluposti, najjace mi je bilo kad me je 'savetnik' zvao za 1. april. To su bre budaletine, samo trosis vreme kod njih. Ja sam zivce istrosio objasnjavajuci mu sta sam radio (obicna administracija) posto mu solarijum ocigledno sprzio i to malo sive mase sto je imao. Na kraju je bio u fazonu sta pricas ti. Odustao sam.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Pulp Fiction napisao:Hah biro ovde ništa ne spominje. Nikada mi ništa nisu ponudili. Tako da sam prestao da se javljam od januara.
Meni su nudili dva puta posao, na jednom razgovoru bio u junu prošle godine, u februaru ove godine zvali da dođem da počnem da radim za 24k din. Lol. Pa me zvali opet u aprilu, zaboravili da su me zvali. Biro je u principu beskoristan. Zato sam i jurio da palim odavde.
passenger napisao:Kul, dobar grad. Bio sam 4-5 puta, tu je na dva sata od mene. Uglavnom turistički.
Ovo leto ću u BMW Welt verovatno dva puta: sa suprugom X6M, sa drugom M6GC
Drugar mi je dobar u Minhenu, nahvali ga da je lep grad ali skup za život. Videću koliko daleko ću morati da jurim stan.

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Minhen je OK čaršija, ali je ogavno skup što se tiče stanovanja. Sam proces da se dodje do stana je prilično zaguljen, pošto se na jedan oglašeni stan prijavi po 20-30 ljudi. Ne znam čime se baviš i gde ti je sedište firme, ali možda ne bi bilo zgoreg da tražiš stan u okolini, do 20km od Minhena, pošto je gradski i prigradski saobraćaj stvarno perfektno organizovan.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Sedište firme je u Fuldi,elektroinstalater sam, ali raspoređuju nas po celoj Nemačkoj. Okolinu sam i mislio, drugar je u Freisingu i već je jeftinije. Preporučio mi je par mesta u okolini gde prolaze brzi vozovi, tipa Eching i još par mesta pa ću videti. Kad krenem da radim, firma obezbeđuje 6 meseci smeštaj , za to vreme moram da nađem stan.

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ako ti je posao već takav da nisi vezan za jedno mesto, onda ti ni Augsburg, Rosenheim, Ulm itd. nije loša varijanta. Jeftinije nego Minhen i okolina a lepše od Freisinga.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

:kezo:

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

^ :kezo:
kragujevac napisao:Ako ti je posao već takav da nisi vezan za jedno mesto, onda ti ni Augsburg, Rosenheim, Ulm itd. nije loša varijanta. Jeftinije nego Minhen i okolina a lepše od Freisinga.
Ulm mi je neko već pominjao ali čini mi se da ima 120 km od njega do Minhena. Ove ostale ću da pogledam kad budem pri kompu, hvala.

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kragujevac, kakvo je mesto za život Starnberg (na istoimenom jezeru), cene nekretnina, udaljenost od Mihnena i tako to?

TT
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Moj kolega zivi i Minhenu u 65 kvadrata, zgradi 100 god staroj, na zadnjem spratu, kao tavan, bez parking mesta. 1200 eur sa troskovima.

U Kelnu je toliko 85kvm novogradnja sa podzemnom garazom, malo izvan centra ali opet blizu.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Starnberg je mnogo lepo mesto za život, 30tak Km udaljeno ali perfektno povezano sa Minhenom, pri tom užasno!! skupo za stanovanje. Minhen koji je i sam skup je mala maca u odnosu na Starnberg. Tu su se uvalili bogataši, glumci, političari, sportisti i ostali sa jako puno para.
Možda se nekim čudom desi da se negde pojavi neki koliko-toliko plativ stan( ne jeftin, plativ), ali to što se pojavi ne znači da ga je lako i dobiti. Ja bih lično za stanovanje zaobišao Starnberg, za izlete, izlaske, bleju i tako to je super, ali stanovati.....neka hvala, mnogo je skupo.
Ljuba Moljac
Odgovori