Komentarišem samo stvari oko kojih sam siguran i upućen, naravno da to može zvučati nadmeno nekome ko je svoje stavove izgradio na osnovu površnog čitanja par članaka i diskusije sa društvom u kafani.
U članku iz Blica (i svih drugih novina u tom periodu, jer je ozbiljna frka u pitanju) je bilo prilično jasno navedeno za šta su optuženi uvoznici sportske opreme, ti si izvukao zaključak da je neko tužio Đak jer su imali mega sniženje od 70%

Čisto da imaš predstavu koliko si promašio, kod Komisije za zaštitu konkurencije je potrebno najmanje godinu dana intezivnog rada (u praksi mnogo duže) od momenta prijave do pokretanja postupka. Imaš na sajtu sve njihove slučajeve, pa uporedi datume. O čemu onda pametno da diskutujemo
I još jednom: ja nigde nisam spominjao kolika je proizvođačeva cena tj koliko njega košta izrada jednog komada obuće. Izrada idejnog rešenja i marketing su svakako džabe

(sarkazam off) nego sam pričao o ceni po kojoj se taj komad obuće dalje prodaje. Prevedeno na srpski: možda sama izrada jednog para Adidas patika košta 20$ ali ih niko ne dobija po toj ceni, a pogotovo ne naši prodavci, zato je tvoja matematika zaista besmislena. Imam konkretne podatke o poslovanju radnji sa sportskom opremom u 3 vrlo jaka tržna centra u Srbiji, mislim da sam stoga svakako pozvaniji da komentarišem tu priču od npr tebe koji ni novinski članak nisi razumeo kako treba.