Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Gazu »

^ I meni se tako čini. I ne znam kako to funkcioniše sa Fejsom recimo, ali meni u Fejsu recimo stalno iskaču tako neke gluposti sa Luftike. Tako da, ko čita tekstove koji mu se poturaju... Ali možda to drugo i grešim, al eto, zato imam i neku negativnu asocijaciju na Luftiku.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa tebe su označili kao nekog ko bi trebalo da klikne na to.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

YUgisa napisao: Slika
Ima mesta i na suncu, i u hladu, gde god, ali su ona za invalide nekako najlepša.

Kada sam izašao, parkirala su se tri vozila, dva sigurno nemaju nalepnicu, osim neke zastavuce Žandarmerije. Vidim da to masa fura na retrovizorima, kakav god auto da voze, kao zajebani su :DSlika

TapaT

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pre su šapke i lizalice držali na tabli.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ima i rokovnika, čak i onih belih rukava saobraćajne policije :D

TapaT

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Heinz napisao:Pa tebe su označili kao nekog ko bi trebalo da klikne na to.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Zapravo, mislim da je to prosek ili nešto što se najjače gura pošto mi je nalog na Fejsu nov. Slično kao na YouTube kad odeš bez naloga ili s novim nalogom - daju ti predloge koji su bezveze, ali nešto što gleda ili sluša najveći broj ljudi. Toliko glupe naslove vidim na Fejsu da je to neverovatno. Ne znam da li posle dužeg vremena korišćenja postaje bolje, ali ne verujem. Možda ako bi na Fejsu hteo da čitam te tekstove, ali mi je ovako to odbojna ideja, šta ima oni da mi biraju šta ću čitati.

YouTube je s te strane bolji, a i benignije mi je kad YouTube nešto probere s obzirom da mi je YouTube razonoda.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

YUgisa napisao:Spominjao sam vec ovo, ali situacija od pre neki dan mislim da najbolje pokazuje kakva je situacija kod nas. Ovako je stanje bilo na parkingu:
Slika

Da neko ne pomisli da je ovo samo parkirano vozilo nekako dokotrljano tamo, licno sam gledao kako se zaustavlja bracni par tamo i izlaze iz auta.
Ista situacija i u TC "Stadion" - sva mesta za invalide uredno popunjena a nijedan auto na njima nema odgovarajuću nalepnicu. A ne puno dalje masa praznih mesta.

Baš sam razmišljao kako nema lakšeg načina za punjenje državnog budžeta preko kazni, samo da reše da za svaki TC takvog tipa obezbede po jedno lice koje će samo da štanca kazne.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Ne treba nikakvo lice, samo kamera u odgovarajucem polozaju i lepo provere u sistemu na koga je registrovano.

Imao sam i situaciju pre jedno mesec dana, lik staje ispred pakare i sad posto nema mesta paralelno sa kolovozom da stane kako je zamisljeno on popeko pa preko staze za bicikliste i sa haubom do pola na stazu za pesake i ja stanem i gledam u njega i on u fazonu sta je problem, pa reko problem je sto hocu da prodjem, pa da idem okolo, gledam u njega znaci ja sad trebam sa bajsom da krsim propise i vozim po pesackoj stazi, gledam da li cu nekog da zakacim ili da silazim sa bajsa jer si ti neki baja i problem je bilo suvozacu da proseta 10m od nekoliko praznih parking mesta malo dalje od ulaza u pekaru. I poceo covek da se raspravlja kako sam naporan, reko sta se ti raspravljas sa mnom, znas da nisi u pravu i sad bi ti meni da krojis sta ja trebam da radim. Ne znam da li je njemu razum proradio ili moje postepeo povecanje tolaniteta glasa i vidno poprekog pogleda, ali sklonio se :kezo: Da dodam na to da razlog zasto je i imao prostor da stane tamo je jer je to prilaz do kolovoza za pesacki prelaz.
Being second is to be the first of the ones who loose...
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Na javnim parkinzima su mesta za invalide prazna, jer naravno pljušte kazne, sve ostalo nema svrhe.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Nisam nikad shvatao princip ljudi, ja kad parkiram u fazonu sam radije bih parkirao na parking 10 mesta od najblizeg vozila, nego ustedeti 25m hoda u jednom pravcu.
Being second is to be the first of the ones who loose...
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Lično, i kad sam mogao da imam nalepnicu za invalide, nisam hteo, jer ima onih kojima su ta mesta potrebnija, invalidi sa mnogo većim poteškoćama. A dovoljno je i pogledati SAT kad je Alvirko snimao po TC likove koji parkiraju na tim mestima.

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Baš sa kolegom pričam pre neki dan na tu temu, a on je u fazonu XX na tablici (pandurska šema), nudili mu za 30.000 dinara personalizovanu itd. pa je pomenuo i registraciju na invalida. Meni je crvena linija kada registruju zbog kubikaže, ajd nekako, ali da to bude to. Ali, da se parkira na mesta za invalide, to bih išibao.

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne treba samo zaboraviti jednu stvar, ne mora kola da vozi invalid, to se moze dobiti na osnovu clana uze porodice koji je invalid
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

To svakako, ali ovde se radi više o zloupotrebi. Neki invalidi ne da nisu vozili kola koja su registrovana na njih, već se nisu ni vozili u njima, a možda ih ni videli nisu...

BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Grujic napisao:Ne treba samo zaboraviti jednu stvar, ne mora kola da vozi invalid, to se moze dobiti na osnovu clana uze porodice koji je invalid
Upravo tako, to je bio kod mene slučaj, zato sam i napisao, nema veze sa muljažama.

Odgovori