Srecom da nismo odneli odmah danas auto, vec smo ostavili to za sutra...
1000 zašto - 1000 zato!
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Jedan od novosadskih kljucara se bavi ovim i cena dekodiranja je 80€. Ode se sa autom i radi se na licu mesta. Cisto da imate info ako se nekom ovako nesto desi, posto meni nece trebati. Zena je veceras nasla kljuc...
80 evra sam u toyoti platio originalni kljuc i to kodiranje i iskljucenje starog kljuca.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
To je super cena.
Nego, koji beše motor u Cliu nešto ne podnosi dobro plin, ako se dobro sećam? Onaj 1.2 16V? Ili sam nešto pobrkao?
Nego, koji beše motor u Cliu nešto ne podnosi dobro plin, ako se dobro sećam? Onaj 1.2 16V? Ili sam nešto pobrkao?
Posetite www.garaza.rs !
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Jeste, taj ne podnosi plin.
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Verovatno je glupo pitanje ali me zanimaju vasi utisci/iskustva 
Koliko je potrebno voziti benzinca na niskim obrtajima (promena na oko 2000 rpm po gradu) da bi se on ulenjio? Ovo pitam zato sto nisam vozio auto nekih 4-5-6 dana i za to vreme su ga vozili drugi ukucani koji imaju laksu nogu od mene. Onda sam seo u auto i imao osecaj kao da slabije vuce, nije to to i sl. Mislio sam da se tripujem jer sam setih dana vozio u drugim kolima i da sam se samo odvikao, pa sam ga cesce terao u obrtaje da "proverim jos jednom". Evo posle dva dana nemam vise taj osecaj tromosti pa me zanima da li je sve to moj trip ili auto stvarno moze da se ulenji posle 100ak km voznje na niskim obrtajima?
Koliko je potrebno voziti benzinca na niskim obrtajima (promena na oko 2000 rpm po gradu) da bi se on ulenjio? Ovo pitam zato sto nisam vozio auto nekih 4-5-6 dana i za to vreme su ga vozili drugi ukucani koji imaju laksu nogu od mene. Onda sam seo u auto i imao osecaj kao da slabije vuce, nije to to i sl. Mislio sam da se tripujem jer sam setih dana vozio u drugim kolima i da sam se samo odvikao, pa sam ga cesce terao u obrtaje da "proverim jos jednom". Evo posle dva dana nemam vise taj osecaj tromosti pa me zanima da li je sve to moj trip ili auto stvarno moze da se ulenji posle 100ak km voznje na niskim obrtajima?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja moj stalno tako vozim
Menjam brzinu na ~2000 obrtaja uglavnom. Mozda malo preko. Ali uglavnom tu oko 2000.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ne znam da li je to urbani mit ili stvarno auto moze da se ulenji 
Nekad i ja imam osecaj da bolje ide kad se malo produva. E sad dal je trip ili ne, ne bih znao.
Nekad i ja imam osecaj da bolje ide kad se malo produva. E sad dal je trip ili ne, ne bih znao.
Brzine idu u H-a !!!

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nije mit, pricao sam sa nekoliko ljudi koji su u materiji. Posle zvalavljenja se istera na AP u brzini nize se vozi neka relacija i treba da je dovoljno da sagori ostatke od neidealnog sagorevanja.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Naravno da moze da se smanje performanse motora malim obrtajima
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ne mogu za 100 km, ali za par meseci voznje vec moze da se oseti. Meni su licni primeri koliko je zena ulenjila Focusa prosle godine kad je 3 meseca vozen samo po gradu na svaler gasu.
Kod starijih kola bilo jos izrazenije. Jednom sam imao paralelno dva BX-a sa istim motorima i potpuno razlicitim karakterima od razlicite voznje
Kod starijih kola bilo jos izrazenije. Jednom sam imao paralelno dva BX-a sa istim motorima i potpuno razlicitim karakterima od razlicite voznje
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Drugar je ranije u servisu povremeno imao Jugice ciji su vlasnici penzioneri i stalno je govorio kako su ulenjeni. Tipa 3.000 na satu za par godina, jos mirise na novo, a ne ide nikako. Ocigledno je da kola moraju redovno i kako treba da se voze da bi ostala u formi.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Ti vozis turbo dizela 
Tapatok za Vindovz
Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.