Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Sloba »

Evo slučaja - ljudi žive u Veterniku, veća familija, više automobila. Jedan je registrovan na najstarijeg člana koji je invalid i koji ga, istina, i vozi najviše, ali šta... Kada se ide "u grad", svi uzimaju ta kola da bi lakše našli parking, iliti parkiraju se na invalidska mesta. Zdravi i pravi. Poražavajuće je što je mnogima to "pa šta?"

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Drugaru je tasta invalid i njegova zena redovno refistruje auto na mamu. To sto posle nas dvojica zabodemo parking mesto u Njegosevoj, to je drugo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Moja majka je invalid, ne vozi, pa zbog potrebe često stajem na ta mesta, a nemam nalepnicu. Verovatno sam predmet osude..
A da uzmem nalepnicu, pa me neko snimi kako trčim kad izađem iz kola, eto opet razloga za osudu..
Nije sve crno-belo.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ti koji imaš pravo, ne koristiš ga, a neko ko ga nema, pravi šeme. Al ok, nisu zakoni sve. Postoji i karma.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

zdushan napisao: 16 Okt 2022, 19:00 Moja majka je invalid, ne vozi, pa zbog potrebe često stajem na ta mesta, a nemam nalepnicu. Verovatno sam predmet osude..
A da uzmem nalepnicu, pa me neko snimi kako trčim kad izađem iz kola, eto opet razloga za osudu..
Nije sve crno-belo.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
To je ovaj slucaj sto sam rekao, na osnovu clana porodice. Auto bi imao naleonicu i to je ok, osudio bi neki visokointeligentni twitter borac
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Za registraciju ok al truleks je zuzeti mesto a noge zdrave,nebitno imao nalepnicu ili ne.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Dobro, ko je pošten i ima člana porodice sa invaliditetom, i treba da može da uzme nalepnicu. A on će onda ako je pošten stajati na ta rezervisana mesta samo kad je s tim članom porodice. Kad su u kolima svi zdravi i pravi, pošteno je ostaviti to mesto slobodno nekome kome je potrebno - to i jeste suština.

A sad izeš ga, uvek može biti tih situacija gde neko nešto prokomentariše ili pomisli pogrešno, ali može se i njima oprostiti, lako pogrešiti. Tipa, ako je neko ostavio negde člana porodice, pa se on vraća do kola sam da nešto drugo dalje radi...

Ja pre neki dan svirao liku koji je sa parkiga izlazio u rikverc preko travnjaka. (Umesto da ide unapred, pa tim svojim namenjem putem da se uključi u saobraćaj.) A dok sam prolazio pored njega, skontam da ga je neki šaban s prednje strane zablokirao, pa je ovaj samo pokušavao da se snađe. :pardon:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Kako se vozi u Srbiji?

Post od ftj »

Opravdano je i kad nije u prisustvu osobe sa invaliditetom jer moze obavljati poslove koji se ticu te osobe.

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ali ako je poenta mesta za invalide da taj neko sa invaliditetom lakše može da izađe iz kola... U svakom slučaju, to je manje bitan podsličaj, slažemo se oko toga šta definitivno nije OK.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Taj neko mozda zivi sa osobom sa invaliditetom i dosao je po nju. Postoji hiljadu i jedan razlog zasto to moze biti opravdano zato i nije na nekom da uopste sumnja u namere ako taj neko zaista ima nalepnicu. Naravno da ce biti zloupotreba al savrsen sistem ne postoji.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

O nemoralnosti i neetici parkiranja na mestima za invalide, ne bih da polemišem.

U Slo su od nedavno povecali kazne za takva parkiranja na 200 EUR, uz nemogućnost plaćanja upola u roku od 8 dana.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Lično znam par ljudi koji su registrovali automobile velike kubikaže na invalide, tj članove uže porodice, ni jedan nema nalepnicu za invalide. Sa druge strane za istu tu nalepnicu moraju se ispuniti određeni uslovi, ne može svaki invalid da je dobije.
Što se tiče visini kazni, treba odrazi te majmune što se nepropisno parkiraju.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ni putarina se ne plaća, za određeni stepen invaliditeta. Čisto informacije radi, jer mnogi ne znaju.

TapaT

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Malo pre, idem niz Resavsku ka SKC, raskrsnica sa Kralja Milana, stojim na semaforu, pali se zeleno, krecem, i cujem motor kako juri.

Usporim, ne dajem gas nego gledam levo da mi ne doleti kad eto ga sa desne prolece. Da ga nisam cuo usao bih u raskrsnicu normalno i naleteo bi na mene jer ga video nisam ni u najavi.

Posle sam gledao snimak, reko da nisam ja lud pa prosao na crveno, al jok.
Bio sam sam u autu, da me je zveknuo sa desna realno meni su dobre sanse, da je bio suvozac drugacije bi bilo. Ovako se spasla budala, sto je mozda i steta jer moze da ubije nekog

Okacicu snimak naknadno iako naravno na snimku nije toliko ubedljivo
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Imao sam slicnu situaciju pre 5 godina u Ovcarsko-kablarskoj klisuri, vidim motor iza, pomerim se malo u desno da mu napravim prostor a on prodje sa desne strane. Nisam ni stigao da vidim momenta kada je krenu u preticanje sa desne strane.

Odgovori