Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od Geza »

Imao je i Saab terenac...

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ima jedan na mobile.de

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nije to tako jednostavno. "Premijumi" doslovce siluju tržište i proburazili su ga, pa sad mogu da nasviravaju cene.

Đuliji je jedini prolaz bio nešto drugačija Alfina filozofija, uz povećan kvalitet i da to delić tržišta prepozna. Da su napravili potpuno isti auto kao Nemci, ne bi im pomoglo ni da su duplo jeftiniji. Nije uopšte kvaka u ceni, nego psihologiji, koja je građena strpljivo godinama i sad "premijumi" ubiru plodove tog rada.

Poredi se sa A4, a ja pitam, da li je neko vozio neki Audi i neku Alfu? Ako mu je bolji Audi i zaslužuje taj Audi, nema tu neke dalje diskusije. Taj Audi jeste auto za svakoga, tj. svakoga ko može da ga priušti i to je to. Alfa nije auto za svakoga i jednom manjem delu vozača je veoma drago postoji takva baš kakva jeste.

Moj trip ispunjava saznanje to što se Đulija vozi kako se vozi, što ima plastičan kardan, što ima duple viljuške i pozadi, što je najudobniji sportski nastrojen auto u D segmentu, što je najbezbedniji auto ikad testiran na kreš testu. Audijevca ispunjava veliki ekran, svakodnevno opšti sa kvalitetom plastike, opisuje sa velikim poštovanjem lažni zvuk motora iz multimedijalnog sistema i slično. Uopšte ga ne zanima kako se taj auto vozi, jer taj auto je tu da ga vozi, a ne da on vozi auto.

Različite filozofije, ne mešajte babe i žabe šta je bolje, kad je veoma različito.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Nidžo, javiću ti kad budem prodavao A7. :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Svestan sam da u toj klasi ne postoje vozački automobili, naravno i priznajem da sam generalizovao iznad, ali shvataš poentu.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Ma A7 je daleko od vozačkog auta. Kapiram ja poentu ali sve to nije bitno ako se auto ne prodaje.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Za alfu bih rekao "too little too late", gotivim ja alfu vise nego audija, ali kasne debelo sa svime.

Od imaginarnih jednoroga se nece leba najesti, treba im nesto realno i treba im sada, ponuda im je i dalje jako suplja.

Fali karavan, to je dobar procenat prodaje u tom segmentu, fali 4x4, fale jace motori itd.

Hajde dizele da ostavimo sa strane jer tu samo audi i bmw nude 3.0 zveri, ali benzinci 2.0 od 250ks (audi i bmw mogu 4x4), 3.0 benzinci od ~350ks itd.

Tesko da ce se neko ko cilja kompaktnu limuzinu od 250-350ks 4x4 od +50k odluciti za daleko slabiju, sporiju 2wd alfu, a bas kod takvih hedonista bi trebala alfa filozofija da ima prolaz, a ne kod racionalnih dizel i benz klotara, gde opet racionalno fali karavan.

Takodje bilo bi lepo da ima i kupe, kao i kabrio (za njega nisam video render).

Slika
Slika
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Mr.Rotor napisao:Ma A7 je daleko od vozačkog auta. Kapiram ja poentu ali sve to nije bitno ako se auto ne prodaje.
Pa nije valjda A7 samo za autoput!? Bas se preteruje u nekim stvarima, kao da svi mi svaki dan vozimo nasa kola na ivici pa se jedan A7 proglasi daleko od vozackog auta.

TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Informišite se malo ili čitajte šta pišem. Stiže i 4x4 sa 280 KS i to uskoro, zadnji pogon sa 350 KS početkom sledeće godine, dizelka 4x4 sa 210 KS i 250 KS i hibrid.

Nova Đulijeta, heč i karavan, dva SUV, izvesno Đulija karavan.

Od E segmenta verovatno ipak ništa.

Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Kabal napisao:
Mr.Rotor napisao:Ma A7 je daleko od vozačkog auta. Kapiram ja poentu ali sve to nije bitno ako se auto ne prodaje.
Pa nije valjda A7 samo za autoput!? Bas se preteruje u nekim stvarima, kao da svi mi svaki dan vozimo nasa kola na ivici pa se jedan A7 proglasi daleko od vozackog auta.

TT
Nije daleko, to je pogrešna reč.

A4 je daleko.

A7 je VEOMA daleko.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Citaj ti, niko ne kaze da ne stize ili da nije informisan, nego da nisu adekvatno u trci dok ne stigne :)
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Idu tačno tempom koji treba. Sutra da neko kaze daj mi milion Alfi do sledeće godine, oni to ne bi mogli da naprave.

Sad ce malo da iskoriste svežinu modela, sa osrednjom ponudom, a onda kad se i ostali uključe kreće trka i nadigravanje.

2.0 sigurno ide na 350 KS, dizel na 250KS. QV je tek krenuo sa 510KS, potencijal tog motora sigurno nije na granici.

Testira se GTA, ali što bi je sad izbacivali. Nije vreme.

Tapatalk
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

sta bi trebala da predstavlja djulija GTA?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Iznad QV.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32