Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Letnje gume

Post od Ogi »

WlayCo napisao:Novo iskustvo za mene. To su one Hankook gume koje su stigle sa autom. Ja vozim polako zbog male dece, skoro da ne pamtim kad sam isao preko 120-130max. Izgleda gadno ali ako nije toliko strasno mozda i odlozim kupovinu do proleca... Hvala za savet!
Taj fabricki Hankook je uzasna guma, ne mogu da verujem da je jos uvek vozis, ja sam ih prodao posle godinu dana. :) Kakav si car. Nemoj se brate zajebavati, te gume su za djubre sada, sigurno.

A Kinergy u zivotu ne bih kupio zbog najuzasnijeg profila u istoriji guma - cvetici ??!
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Nezadovoljan sa dunlopom? Nisam ono nezadovoljan da je katastrofa, guma je vrlo solidna, ali ima boljih. A da je premekana jeste, zato i nema dosta dobar odziv na volan, a to mi najviše smeta kod nje.

Testovi meni nisu pokazatelj kvalitete prave, previše bodova se dobije zbog niske potrošnje goriva, glasnosti i sličnih bezveznih kriterija, koji nisu ni najmanje važni, dosta puta je bez tih kriterija razpored dosta drugačiji.

@Ogi, cvetiči su na bokovima a ne na profilu i smešni su za videti, ali jebiga, guma je stvarno dobra, a dosta jeftina ( barem u SLO ). Imaju ju roditelji na svom avtu i tamo sam je dosta vozio i stvarno je OK.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Stavio sam pred godišnji Dunlop BR, 205/55R16 91W, 32000.

Mogu reći da je odlična guma. Dovoljno dobro drži, da zadnja klupa povraća u horu :D

I dobro koči, imao sam prilike da oprobam i to. Da su bile stare Kleber, pitanje je kako bih ukočio.
Škripale su pomalo, kada sam osobalio kočnicu, tek da osetiš da si na granici, ali nisu klizale i nije se abs palio.

Opalio sam sa njima, BP -> Herceg Novi, kroz BIH, onda po moru malo, pa odatle preko Hercegovine do bosanske krajine, potez Glamoč - Martin Brod. Vozio sam po putu koji je kao pista, ganc nov, a i po makadamu na Šatoru i po seoskim putevima, gde sam skakao s kamena na kamen.
Ne znam baš tačno, mislim da sam oko 2000km napravio, što je sasvim dovoljno za probu.
Poslednja izmena od nikaragva u 09 Avg 2015, 10:28, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Ne napisa cenu za BR.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

32000/4=8000 :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Ogi napisao:
WlayCo napisao:Novo iskustvo za mene. To su one Hankook gume koje su stigle sa autom. Ja vozim polako zbog male dece, skoro da ne pamtim kad sam isao preko 120-130max. Izgleda gadno ali ako nije toliko strasno mozda i odlozim kupovinu do proleca... Hvala za savet!
Taj fabricki Hankook je uzasna guma, ne mogu da verujem da je jos uvek vozis, ja sam ih prodao posle godinu dana. :) Kakav si car. Nemoj se brate zajebavati, te gume su za djubre sada, sigurno.

A Kinergy u zivotu ne bih kupio zbog najuzasnijeg profila u istoriji guma - cvetici ??!
Potvrđujem, ja sam nekako izgurao 2 godine na fabričkim, onda sam prešao na Dunlop Blue Response baš 195/65 R15 i svakako preporučujem, oduševljen, odlične su.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Jbt koliko hvalite tog Dunlopa, moraću i ja da ga uzmem dogodine. Nije ni sa cenom toliko jak koliko sam mislio.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Možda nisam merodavan da dam ovakvo mišljenje, ali izgleda da je to best buz guma trenutno, bez pogovora.

Videćemo za godinu-dve dana i 50ak hiljada kilometara, kakvo je mišljenje.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Da li po ovim vrućinama pumpati gume malo više ?
Michelin Energy Saver, napumpane na 2.5 prema uputstvu, deluju mi kao da su meke. Utisak je pri kretanju, male brzine na parkingu. Krećem na more u utorak, nas dvoje u kolima, da li malo /koliko dopumpati?
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Drži se uputstva i meri pritisak dok su još nezagrejane. Bitnije je da su isto napumpane po stranama mereno na istom meraču.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako su hladne napumpaj na maksimalno opterećenje. Ako su vruće, tj. ako si posle vožnje uzeo da ih duvaš, dodaj 0.3 na podatak iz uputstva.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Sta ce mu napumpane na max opterecenje? Da skace kao jarac? :kezo:
Idi do vulkanizera i ne brini brigu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Proverene kod vulkanizera posle kraće vožnje od nekih 5-6 km ali na 30+ stepeni, sve su bile na 2.5.
Pre toga kad sam kretao sa parkinga izašo da proverim da nije ispustila guma, imao takav utisak.
Sad mi pade na pamet da sam godinama uglavnom vozio gume pumpane azotom, na mazdi sumnjam da je azot, fabrička varijanta. Može li to da ima toliki uticaj?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nema nikakav uticaj.

2.5 je oko 2.2 kad su hladne. Zato su mekane.

Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Day Walker napisao:Sta ce mu napumpane na max opterecenje? Da skace kao jarac? :kezo:
Idi do vulkanizera i ne brini brigu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Neće da skače ko jarac ako je meka guma. Zavisi od gume, auta, dimenzije, vešanja. Bar gume je lako isprobati na svim pritiscima i odabrati šta najviše odgovara.

Očigledno mu pliva auto. Mene to takođe više nervira nego da je malo tvrđe.

Tapatalk
Odgovori