Fotografija
Re: Fotografija
Da nisam prošao sve ovo iznad rečeno pa i da se složim, ali ne ide. Fongovu sferu imam oko decenije, daleko od toga da je rešenje za sve probleme.
Kad te prođe hype, skontaš da je bounce keva za svaku prostoriju gde je to moguće, a za igranje sa više bliceva van aparata treba uložiti i malo više vremena na trening.
Tapatalk
Kad te prođe hype, skontaš da je bounce keva za svaku prostoriju gde je to moguće, a za igranje sa više bliceva van aparata treba uložiti i malo više vremena na trening.
Tapatalk
Kakav kvalitet snimka
http://www.youtube.com/watch?v=qySgYhZw5nc

http://www.youtube.com/watch?v=qySgYhZw5nc
@grujicd - napisah, d3200 + 18-105, nije neka bajna kombinacija, ali za mene pocetnika sasvim dovoljno. sto se tice blica i mislim na taj sto ne baca durektno, jer ovaj sa aparata izgore sve, e sad, da li mu se okrece glava ili ne, sad mislim da mi je svejedno, da li cu i posle dva meseca fotkanja, videcu...
znam da je sa tim blicevima igranka, jos kad sam uzeo klija prvo fotkanje mi je uradio jedan drugar sa d90 i tim blicem na daljinsko okidanje izmedju ostalog, evo ovde se vidi ruka sa stapom u gornjem levom uglu, ali efekat je bruka dobar

photo hosting
@nidza - svakako cemo se videti ovih dana cim malo stane kisa da se prosetamo pa cemo porazgovarati na tu temu
znam da je sa tim blicevima igranka, jos kad sam uzeo klija prvo fotkanje mi je uradio jedan drugar sa d90 i tim blicem na daljinsko okidanje izmedju ostalog, evo ovde se vidi ruka sa stapom u gornjem levom uglu, ali efekat je bruka dobar

photo hosting
@nidza - svakako cemo se videti ovih dana cim malo stane kisa da se prosetamo pa cemo porazgovarati na tu temu

Drugar je napravio fantastičnu fotku Clia. Odlična ideja za siluetu, svaka čast.
Tapatalk
Tapatalk
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Blic je bio ocigledno dalje od aparata negde iz gornje sfere je opalio prema kolima.

Trivijalan task je isklonirati gore deo neba i ukloniti blic.
- BAJKER
Moglo se je ici na prosvetljenje prednjeg dela posto je bas totalno u mraku pa se konture ne naziru.

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Ma vidi se sve ... to je do tvog monitora - preko kog gledaš (daje ti previše tamnu sliku).

images upload

images upload
Poslednja izmena od maxer u 13 Okt 2015, 11:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Ne bih ja ništa ovde dirao. Eventualno je trebalo prekriti ogledalo retrovizora nečim crnim da nema refleksiju, ali slika je jedna od uspešnijih automobiliskih koje sam video ikad.
- maxer
Da, onaj obljesak sa suvozačkog spoljnog retrovizora je propust (koji nije uočen na terenu ali nije ni čudo).
Mislim da je mogao da još jednom slika sa "centriranim" svetlom tj. na ovoj slici je svetlo palo više levo (otud i refleksija sa retrovizora tj. zato je prednji kraj više u tami).
Bez obzira na ovo, slika jeste veoma uspešna i sve pohvale autoru.
Mislim da je mogao da još jednom slika sa "centriranim" svetlom tj. na ovoj slici je svetlo palo više levo (otud i refleksija sa retrovizora tj. zato je prednji kraj više u tami).
Bez obzira na ovo, slika jeste veoma uspešna i sve pohvale autoru.
- BAJKER
Na tvojoj slici vidim na Draganovoj slabije vidim.maxer napisao:Ma vidi se sve ... to je do tvog monitora - preko kog gledaš (daje ti previše tamnu sliku).

Draganova je tamnija i više mi se sviđa. I ne treba da se vidi više od tog što se vidi, tj. treba samo da se nazire.
Čak je i ovo prenaglašeno.

Čak je i ovo prenaglašeno.

- maxer
BAJKER,
Malo ti je Gama na tom monitoru gurnuta u minus (niže od standardnih 2.2 za Windows OS ... npr. možda je 2.0 ili čak 1.8).
Malo ti je Gama na tom monitoru gurnuta u minus (niže od standardnih 2.2 za Windows OS ... npr. možda je 2.0 ili čak 1.8).
Imam još nekoliko tih slika, ova je prosečna, ima i boljih. Taj blic sa štapom i daljinskim okidanjem je ekstra odradii posao. Kad budem pri kompu baciću i koju sliku drugih delova auta, neke slike su baš kao iz kataloga, šteta što su se pobrisale sa početka kliove teme...
Sent from my D5503 using Tapatalk
Sent from my D5503 using Tapatalk