Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Pa eno slike koliko je zauzeto...meni je 7.7 od 12gb zauzeto
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Ja sam mislio da toliko rama treba za nekog ko igra igrice ili montira snimke. Cime punite 12gb?
Ili je mozda na tom Noteu ram managment blazi tj ne ubija aplikacije?
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Ili je mozda na tom Noteu ram managment blazi tj ne ubija aplikacije?
Pa vrv otvoreno dosta procesa u pozadini al opet, zavisno od modela telefona i njegovih funkcija kojima raspolaže, zauzetost ram memorije može da varira pa me ne bi ni čudilo da i 20gb rama bude malo.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Browser može da pojede puno memorije, naročito ako imaš otvoreno x tabova. Na mobilnom se memorija obično svede na to da kad prebaciš u drugi tab ili vrtiš par aplikacija da ti se odmah prikaže a ne da se stalno učitava. U najgorem slučaju nije samo čekanje na ponovljeno učitavanje, već te tera da se ponovo uloguješ, da stigneš do nekog petog koraka odakle treba da iskopiraš nešto u email... Sa malo memorije na mobilnom multitasking postaje nemoguć. Ali to je baš ekstrem, više primetan kod starijih telefona sa 1-2GB. Telefon sa 8GB mi ne bi palo na pamet da eliminišem iz izbora zbog nedostatka 12GB. Mnogo više mi smeta ako nema npr. priključak za slušalice.
Note ima dosta dodatnih opcija i generalno, kao flagship, treba da ima dosta toga u ramima, da sto brze radi.
Sustina je da su povecali cenu godinu dana novijem flagship telefonu od 1300 eura, a smanjili specifikacije, ja ne znam kako to nekome ne smeta???
Da misle da je 1wgb rama suvisno, ne bi 5g imao 12.
Evo ram bez aktivnih apps:
Sustina je da su povecali cenu godinu dana novijem flagship telefonu od 1300 eura, a smanjili specifikacije, ja ne znam kako to nekome ne smeta???
Da misle da je 1wgb rama suvisno, ne bi 5g imao 12.
Evo ram bez aktivnih apps:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Uređaji se vremenom prave da budu sve zahtevniji, da troše što više, da bi se više i dodavalo, a zatim i prodavalo.
Sutra će izaći i neki novi S30 ili koji je po redu. Sve i da ima 1GB, deo raje bi ga kupio jer je noviji. Ipak, bolje zvuči XXX rama, ne znam koliko nm procesor ili superultraamoprc displej, i to daje dodatni boost.
Odnosno, da naprave optimizovaniji telefon, ili bolji RAM, i da na sledećem flegšipu ponude realno tečniji rad, sa 4GB RAMa, prodavao bi se slabije od jednako performantnog, neoptimizovanog, sa 20GB nekog krš RAMa. Jer 20GB je 20GB, woooow
Nešto bolje i veće se ponuditi mora, a dijagonala ekrana nema više gde sa rastom.
T-T
Sutra će izaći i neki novi S30 ili koji je po redu. Sve i da ima 1GB, deo raje bi ga kupio jer je noviji. Ipak, bolje zvuči XXX rama, ne znam koliko nm procesor ili superultraamoprc displej, i to daje dodatni boost.
Odnosno, da naprave optimizovaniji telefon, ili bolji RAM, i da na sledećem flegšipu ponude realno tečniji rad, sa 4GB RAMa, prodavao bi se slabije od jednako performantnog, neoptimizovanog, sa 20GB nekog krš RAMa. Jer 20GB je 20GB, woooow
Nešto bolje i veće se ponuditi mora, a dijagonala ekrana nema više gde sa rastom.
T-T
Izasao huawei mate 40. Na gsmareni ima test, njihov komentar je da je najsposobnija kamera na smartfonima. Ali ipak je to samo jedan test i to ovaj inicijalni, pa ne treba uzimati zdravo za gotovo.
I P30 i P40 imaju bruka kameru, nije iznenađenje
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
- grujicd
Ćerka skrckala stari telefon i sad gledam šta da joj uzmem. Kakva je situacija sad sa kineskim telefonima i Google servisima? Novi Huawei modeli ih nemaju? A šta je sa Mi i Redmi?
Gledam joj nešto sa boljom kamerom. Po defaultu bi otišao na Galaxy A71, ali da vidim da li nešto slično kod kineza košta značajno manje, ili da za te pare daje osetno više, ali ako nema googla ne moram ni da gledam.
Ne zanima me ako "može da se nabudži", samo da fabrički sve radi, jer:

Gledam joj nešto sa boljom kamerom. Po defaultu bi otišao na Galaxy A71, ali da vidim da li nešto slično kod kineza košta značajno manje, ili da za te pare daje osetno više, ali ako nema googla ne moram ni da gledam.
Ne zanima me ako "može da se nabudži", samo da fabrički sve radi, jer:

Samo Huawei nema Google aplikacije. Xiaomi radi normalno.
Koje pare?
Vidi Xiaomi Mi note 10 (lite za manje pare, običan za veće ali ima top kameru), dobre dimenzije, dobre karakteristike
Koje pare?
Vidi Xiaomi Mi note 10 (lite za manje pare, običan za veće ali ima top kameru), dobre dimenzije, dobre karakteristike
- grujicd
Galaxy A71 je 42k. Ako ga bude čuvala, ok je i ta cena, ali ako joj bude ispadao kao prethodni telefon, više mi se sviđaju ovi od 20k 

Xiaomi poco X3 je odličan za male pare, međutim malo su dimenzije problem ako već uzimaš za ćerku.
Vidi onda Mi note 10 lite, mislim da je bas to što tražiš
Vidi onda Mi note 10 lite, mislim da je bas to što tražiš
- grujicd
Dosta kabast telefon, ali kako da kažem nije ni ćerka sitna, sad će 14 godina, prešišala je već kevu
Malo me bune Xiaomi brendovi - kakva je razlika između Mi, Redmi i Pocophone?

Malo me bune Xiaomi brendovi - kakva je razlika između Mi, Redmi i Pocophone?
Nista o čemu treba da razmišljaš, neka njihova logika gde su hteli da Mi serija bude high end, Redmi niza klasa, a Poco neka budžet flagship killer kategorija.
Redmi Note 8 PRO. Izuzetno otporan na sve padove i ostalo sto se desava kod klinaca.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”