Mobilne telekomunikacije
- Joker
- Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
- Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
- Kontakt:
Re: Mobilne telekomunikacije
Te IP zaštite od prašine i vode lepo zvuče u tehničkim karakteristikama. Ne kažem da one ne funkcionišu, ali problem je što koliko ja znam malo njih daje garanciju na telefon koji je oštećen vodom.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kum pokisao dok mu je neki od novijih A Samsunga (recimo A41) bio u džepu. Crče. A nije baš da je plivao sa njim. Više ti treba taj nivo zaštite, od kišice, ako slučajno prevrneš čašu dok je telefon pored, da ne strahuješ od takvih gluposti, nego što ti treba da ideš u more sa telefonom.
Xiaomi ima sutra zanimljiv happy hour, Redmi 9 4/64 za 15k, Redmi Note 9 4/128 za 19k din. Deluje mi da se dosta dobija za te pare.
https://mi-srbija.rs/happy-hour
Xiaomi ima sutra zanimljiv happy hour, Redmi 9 4/64 za 15k, Redmi Note 9 4/128 za 19k din. Deluje mi da se dosta dobija za te pare.
https://mi-srbija.rs/happy-hour
Ja sam sluzbeni s8 dok je bio nov, u dzepce, pa u more. Posle samo isperem. Posto je u medjuvremenu cesto leteo, padao... nisam vise eksperimentisao tako.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Nekima, valjda, problem pravi tema tema Limitless. Kao prebacis na classic i nema problema.Bax napisao:Mi u porodici imamo gomilu Xiaomi telefona, od najeftinijih do nekih malo skupljih, 100-200e. Mozda cak i svi imaju Xiaomi vec par godina.
SVi rade vec godinama, i rade solidno, ono sto sam primetio je da se telefon zakuca i dramaticno uspori posli random MIUI osvezavanja sistema. I sto je najgluplje nema nazad bez nekog budzenja, ako i tako.
Tako da sam odlucio da ih i ne azuriram vise, ako dobro rade.
Zadnji sam uzeo Xiaomi 9c 3/64 za 115e pre par nedelja, i to je meni super za sve potrebe.
Kod mene nije pomoglo, mada nisam restartovao kad sam promjenio. Vidjecu kako ce se ponasati, za sad je brz kao munja (ali takav je uvijek poslije restarta).
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Ja recimo moj s10e redovno perem kada se zaprlja.Joker napisao:Te IP zaštite od prašine i vode lepo zvuče u tehničkim karakteristikama. Ne kažem da one ne funkcionišu, ali problem je što koliko ja znam malo njih daje garanciju na telefon koji je oštećen vodom.
A nikad nisam kapirao suštinu lepih telefona koji se upakuju u sve te kutije. Nažalost, svi to radimo, ali ja gledam da je bar maska lepa i ne baš preterano glomazna za telefon.Sinisa G. napisao: 26 Okt 2020, 09:21 Mozda ti treba ovako nesto.
https://www.wish.com/product/5cb5524935 ... =mobileweb
Kada se pojavio Samsung S6 Edge, meni je bio to najlepši telefon tad, i drugar ga je kupio i odmah kupio neku sličnu futrolu za njega, i tako ga koristio da ga ne bi razbio. Najveći benefit tog telefona je bio upravo taj njegov dizajn, koji si odmah izgubio čim si ga spakovao u tu kutiju.
- Joker
- Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
- Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
- Kontakt:
@Skipper
Kao što sam i napisao, ne tvrdim da te zaštite ne funkcionišu, ali garancija (saobraznost) kod većine firmi ne pokriva oštećenja i neispravnost od vode.
Kao što sam i napisao, ne tvrdim da te zaštite ne funkcionišu, ali garancija (saobraznost) kod većine firmi ne pokriva oštećenja i neispravnost od vode.
Nešto sam davno pričao sa drugarom koji radi u Promobiju i valjda samsung prihvata sve te reklamacije. Najbolja stvar kod samsunga je ako ti se pojavi burn in pred istek garancije. Tada ti u garanciji zamene skoro ceo telefon 

Kada se Huawei pojavio kod nas, kupio sam G300 model i otišao na more. Tamo mi je upao u vodu posle par dana i prestao touch da mi radi. Probao sam na blef da kažem da je sam od sebe prestao, mada nisam nešto očekivao jer oni čim ga otvore trebali bi da vide ostatke vode ( i to slane
) ali su mi popravili to u garanciji. Ni sam ne znam zašto, jedino objašnjenje mi je bilo da su novi na tržištu pa na sve načine žele da izađu u susret. 

G300 je imao poznat bug da mu zvekne ploca sama od sebe, felerican uredjaj.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja sam samo jednom namerno oprao S10+ i onda mi je tipa pola sata stajalo upozorenje da ima vode u prikljucku za punjac, smaranje..Skipper napisao: 26 Okt 2020, 10:44Ja recimo moj s10e redovno perem kada se zaprlja.Joker napisao:Te IP zaštite od prašine i vode lepo zvuče u tehničkim karakteristikama. Ne kažem da one ne funkcionišu, ali problem je što koliko ja znam malo njih daje garanciju na telefon koji je oštećen vodom.
Pa dobro onda koristiš bežično punjenje i boli te uvce 
Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Mozes da duvas u tu uticnicu ili da koristis fen, a mozes da porucis ovu dole zastitu i stavis je pre pranja. Mislim da je bila maks 1 dolar.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja sam uspeo da na svom S9+ skrckam i prednje i zadnje staklo već posle mesec dana. Srećom pa samo malo u donjem i gornjem desnom ćošku. Klizavo kao đavo, a još sam imao i neku silikonsku futrolicu no džabe. To da kvrcne od sto sa 20 cm ode staklo koliko je osetljivo. Srećom pa je zamena stakla pojeftinila dosta, prednje + zadnje 125+10 EUR, raspitivao se neki dan. Koristiću ga i dalje ovakvog dok se ne rascveta više jer ne smeta, pa ću zameniti oba stakla. Inače sam prezadovoljan telefonom, naročito kamerama i fotkama. Bolje mi zaista ne treba.
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
-
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
Za poslednja dva telefona koristim ovu zaštitu:

Spasilo me on nekoliko padova i udaraca, a telefon mogo bolje leži u ruci i nije klizav uopšte.

Spasilo me on nekoliko padova i udaraca, a telefon mogo bolje leži u ruci i nije klizav uopšte.