Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Delija »

Floyd napisao:Ja ne bih, zato sam posle malo razmisljanja i uzeo nov ;)
ADrei napisao:posto je bas mali izbor nekad i prodju takve nerealne cene...
Posebno za Hondu Svemirca :kezo:
Svemirac je nov kostao na popustu pred fajront 16730 evra, a regularna cena je bila 2000 evra vise. Polovan, 2 godine star neka kosta 11500 evra u perfektnom stanju iliti 69% cene tog sa maksimalnim popustom. 69% od 54000 evra je 37260, tako da... ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Isteklo je vreme za edit-ovanje post-a, a malo bih korigovao cifre iliti precizirao ih... :)

Elem, ako je cena Civica-a 11000-11500 evra to je 65,7-68,7% cene tog sa maksimalnim popustom iliti sa minimalnom cenom. 65,7% od 54000 evra je 35500 evra, a 68,7% od 54000 evra je 37100 evra.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

I kada na sve to udarimo prvi izvod i izjednacimo ga sa nulom dobijemo da je najvisa realna cena tog BMW-a 33 784,32e !!! :)
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Cekaj, koliko je skuplji kod nas i preko taj sto Delija juri, tj koliko je skuplji od procenjene vrednosti? Sto bi rekli Bosanci: dje je ba zapelo?! :)
Izgleda da sve sto ima veze sa Hondom Civic nema realnu vrednost. :)
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Zanimljivi oglasi

Post od Floyd »

Realnu vrednost odredjuje trziste i stanje auta (uz jos neke paramatre) a ne neke glupe matematicke operacije. Cak ni dileri prilikom otkupa ne koriste ove vase metode :pardon:

Ako auto, aktuelni model sa retkom opremom i garancijom posle 15k km vredi 60% cene novog onda kontam da tom vasom matematikom neki model posle 100k km i izlaska facelift-a ili novog modela ne vredi nista.

p.s. Za Hondu sam se salio. Cim se prodaje po toj ceni, znaci da je realna.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

I ja sam se salio pa ubacio "racun" :)
Naravno da ne moze cena tako jednostavno da se sracuna.

Poenta je u tome da taj auto moze moooozda da vredi 40k evra, ALI iskljucivo ako je premium selection (taj sa mobile.de koji si link-ovavo jeste!) sa garancijom da nema ni tackicu iliti da je SVE perfektno. Njemu, BTW, prednja sedista deluju kao da ih je zapishao :ccc:
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Одг: Zanimljivi oglasi

Post od elMaestro »

Delija napisao:Isteklo je vreme za edit-ovanje post-a, a malo bih korigovao cifre iliti precizirao ih... :)

Elem, ako je cena Civica-a 11000-11500 evra to je 65,7-68,7% cene tog sa maksimalnim popustom iliti sa minimalnom cenom. 65,7% od 54000 evra je 35500 evra, a 68,7% od 54000 evra je 37100 evra.
Cekaj, ne znam da li sam dobro razumeo, ali ti poredis cenu Civica, koji je stari model i star je neke 3 godine , sa u proseku 50k na satu i 3-jku, koja je nov model i stara je 2 godine sa 15k na satu. Pa naravno da ne moze procentualno ista cena da bude.

TT
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Nista nisi razumeo iliti ne pratis, a mrzi me da objasnjavam :)

p.s. Hint: Civic drzi cenu mozda i nerealno dobro :), pa se zato stalno oko toga zezamo, a ti si kao pao s marsa uleteo :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Delija napisao:Njemu, BTW, prednja sedista deluju kao da ih je zapishao :ccc:
Ne verujem da ih je zapisao vec alkanatara tako deluje na slikama. Inace, ako ti se svidja auto, posalji ponudu sa cenom do koje si dosao kao i formulu pa cekaj odgovor :) U protivnom, EU je velika pa mozes da trazis slican primerak za tu cenu...

I cenu Civica diktira trziste... to sto se meni taj auto ne svidja pa ga ne bih platio toliko kao sto se ni Lakiju ne svidja F30 pa ga potcenjuje, je samo nas problem.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Одг: Zanimljivi oglasi

Post od elMaestro »

Delija napisao:Nista nisi razumeo iliti ne pratis, a mrzi me da objasnjavam :)

p.s. Hint: Civic drzi cenu mozda i nerealno dobro :), pa se zato stalno oko toga zezamo, a ti si kao pao s marsa uleteo :)
Znam ja da Civicu cena skace, ali zvucao si preozbiljno pa otkud znam, samo pitam. :kezo:

TT
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Floyd napisao:Inace, ako ti se svidja auto, posalji ponudu sa cenom do koje si dosao kao i formulu pa cekaj odgovor :) U protivnom, EU je velika pa mozes da trazis slican primerak za tu cenu...
Ne pada mi na pamet ni slicnu cifru da dajem za polovan auto - da ne pricamo da je ranije garancija bila samo 2 godine, a sada je 4.

xd mi ne treba ni pod razno. Sport oprema mi izgleda sasvim dobro iliti M oprema je kod E9x mnogo znacila, a ovde daleko manje - ono sto mene zanima je novo 40k evra iliti uz jos neki eventualni popust moze to i nize. Videcemo... Civicu cena moze samo da poraste, tako da nigde ne zurim... :D
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Vidi, tvoj je problem sto imas nerealna ocekivanja od polovonog automobila a ne problem prodavca u ovom slucaju.
Ovo je skoro nov auto te neko ko je spreman da plati +50k za nov, moze da razmisli o 15-16k evra ustede, pod uslovom da je sve u top stanju.
Stoji da za te pare mozes da kupis nov sa manje (skoro nista) opreme ali to je vec stvar izbora... isto kao sto za cenu nove klot 3ojke moze da kupis 3-4 godine staru 7icu sa jako lepom opremom ;)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Mozda sam ja nerealan u ocekivanjima, ali si mozda i ti malo nerealan s druge strane oko vrednosti polovnog auta (razumem i "ostrascenost" :) oko ovog konkretnog primerka)... Sto je auto skuplji, to mu i cena vise "trpi" starenjem... Jbg... A ovde nije rec o salonskom/test vozilu sa premium selection sertifikatom, vec o privatnom automobilu. Ne kazem - mozda je stvarno u perfektnom stanju, ali je opet preskup i nema trika da dobije tu cifru.

Za ~7k evra se dobija od opreme sport paket (17" alu felne, sportska sedista, sport detalji...), automatski menjac, comfort paket (bi-xenon svetla, servotronik, 2-zonski klima uredjaj), tempomat. Meni ne trebaju stvari poput sibera, pogona na sva 4 tocka, koznih sedista sa elektronskim podesavanjem i slicnih stvari... Ovo sto sam naveo mi savrseno odgovara i to je vrlo daleko od "skoro nista od opreme".
Poslednja izmena od Delija u 02 Jun 2014, 11:38, izmenjeno 2 puta ukupno.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

stefanan napisao:
ADrei napisao:pa jedina donekle sigurna kupovina polovnjaka je da se uzme u audi/bmw/vw/mercedes centru, sa garancijom da nije havarisan, elektronskom servisnom, da se doplati za produzenu garanciju... zato je takav auto i par hiljada skuplji :)
naravno da ne treba kupiti auto od turcina na nekom sumnjivom placu...

Meni jedino nije jasno kako ti to pricas,a onda male servise radis kod komsije. Dvostruki arsini
i sta je problem sa tim?
ja auto koji nije odrzavan u ovlascenom ne bih u zivotu pogledao da kupim za sebe kao polovnjak, ne zato sto mislim da u ovlascenom sipaju zlatno ulje nego zato sto samo tako mogu biti 99% siguran da je prava kilometraza...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

I ja isto tako rezonujem, kao i ti, pogotovo za auto iz te klase - tim istim rezonom mnogi (ukljucujuci i mene) tvoj auto nece ni pogledati prilikom pazara :)
Odgovori