Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Računari

Post od Delija »

Dobar i jak desktop i mali i lagan laptop. To je uvek najbolja kombinacija.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Potpisujem ovo što je Delija napisao.
AcaKayak napisao:...upisala arhitekturu...
Ovaj HP što sam okačio link radi 24/7 i vrti se AutoCad na njemu, što će i njoj trebati. Tako da završava posao i takva konfiguracija, ali opet bi bilo bolje uzeti neki brandiran desktop sa i3/i5 i 6/8GB rama, to je onako fina mašina za narednih par godina. Problem sa tim brendiranim računarima je što treba unapred znati tačno šta se hoće, jer nisu baš standardizovani. Konkretno, ovaj HP nema opciju da se poveže sa štampačem preko paralelnog porta. Ajde što ga nema na ploči razumem, ali što nema ni jedan PCI slot da može da se ubaci kartica, to je već glupost.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Može da se štampa iz Clouda :-)

TT
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

AcaKayak napisao:Ma sestra mi se preselila, upisala arhitekturu (imaju roditelji dva deteta, jedno je pametno a drugo sam ja), pa tu u stanu ima svoj lap top, ali nema stoni komp. A ja sad razmišljam da li da joj kupim tako nešto ali nisam siguran ni koliko joj uopšte treba komp, niti koliko treba da bude jak... A nervira i mene i nju kad se komp čuje, pa sam odatle krenuo :D

Hvala Trojke na konkretnim ponudama :)

samo imac 27,drugo nista
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

mislim da je mnogo bolja varijanta jak laptop+ neki monitor 24"-27" posto ce cesto morati da crta i na faxu..
autocad i nije nesto mnogo zahtevan, ali za 3d max i arhicad treba bas jaka konfiguracija...
meni se laptop ne cuje ali kuler se cuje iako sam kupio najskuplji :besan:

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Kad krene da radi 3D ima da zuji laptop samo tako... :)
Sklopite neki desktop sa mATX ili uATX pločom u malom kućištu i nekom osrednjom igračkom nVidia grafikom. Biće dovoljno prenosna...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ovako nešto.

http://www.youtube.com/watch?v=rUkEy2anNTg

s tim da bi stavio neku 750Ti grafiku, mali potrošač, dobro radi u aplikacijama za arhitekturu.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel se razume neko u ove novije ink jet stampace? Treba mi neki koji mogu da dopunjavam iz bocice, bez da kupujem kertridze koji kostaju skoro kao stampac. Jel to postoji jos uvek? Tako sam nekad radio i tacno sam znao s kojim stampacima se to moze, a s kojima ne. Sad nemam pojma sta je aktuelno.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ji 4Tze napisao:Ovako nešto.

http://www.youtube.com/watch?v=rUkEy2anNTg

s tim da bi stavio neku 750Ti grafiku, mali potrošač, dobro radi u aplikacijama za arhitekturu.

Sledeću mašinu ću sastaviti u ovakvom nekom kućištu. Ispod stola imam Chieftecovo tower kućište, u stvari metalnu grobinu, koja zauzima pola kubnog metra, u koju lupam nogom i otelim se dok ga pomerim jer ima 30+ kila. Ma nebulozno. Što se ovih malih kućišta tiče, problem je bar ranije bila ponuda kako njih, tako ITX ploča kod nas. Ako ih je uopšte bilo, cene su bile zastrašujuće. :thumbdown:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ti si onda zreo za mek :)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Pre bih Opel kupio. :kezo:

Šalim se, Macovi su uglavnom fenomenalno uradjeni, ali preskupi plus uvek je tu onaj Apple hype koji nije moja šolja čaja. Kao 3-4. mašina, možda. :nemampojma:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Samo za hakere. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=DA9AKLOVOKk

Nekada su ovakve stvari radili debeli, glavati, kratkovidi, ružni, masne kose, popularno geekovi, a gle danas. Odo da googlam, mora da ima i neki home video. :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Posle mesec dana druzenja sa lap-topom mogu da kazem da je to za mene najgluplja stvar od tehnike ikad :)

Baterija kratko drzi, cesto je na punjacu, sto ni sa dugackim kablom nije prevelika olaksica. Zvuk je slab, los ako neko u prostoriji prica, da bi valjalo trebaju veci zvucnici. Ekran je dovoljan za vecinu stvari, ali se uvek pomera da uhvati neki bolji ugao i da slika bude bolja.
Ona ploca gde se prstom pomera je za mene izgubljen prostor, selektovanje mi je kao da setam po zici izmdju oblakodera.

Jesam ja malo staromodan, nemam nikakve spec zahteve za komp/lap-top, ne igram nista osim Solitaire, nisam ni pre koristio lap-top pa mozda treba vremena da se priviknem...

Tablet od 7-8-10 inca mi je pun pogodak, i prvom prilikom uzimam neki. Bolje bateriju drzi, pregledan, brz, i nije toliki problem ako padne kad zaspis sa njim :kezo:

Ovo tipkam sa nekog ASus x550C lap-topa, koji sljaka odlicno, ali meni je desktop i dalje #1.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Računari

Post od Saša »

Samo stvar navike, ništa više. Što se mene tiče desktop mašine su stvar prošlosti.

TT
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Meni je takođe laptop danas najbesmisleniji vid računara. Desktop, pa tri mesta prazno, pa opet desktop, pa ostali nek stanu u red. Mislim da neće za naših života biti prevaziđen kao forma.

Poslato sa HUAWEI P6-U06 uz pomoć Tapatoka
Odgovori