Putevi u Srbiji
Re: Putevi u Srbiji
Ogi stipso. Plati putarinu Zorani, pa se vozi ko čo'ek. 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Isao sam brate autoputem. Ali to je samo 40km. Odlican je zaista ali mnogo krivudav.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
To parče autoputa je pravi teaser, odmah tražiš još 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Meni se ne sviđa taj autoput, iz više razloga.
Možda nisam navikao na dobar put
Pravi dobitak je preskakanje Ibarske do Ljiga/Rudnika, što ovde nije slučaj, a posle toga mi je svejedno. Vremenom će preskočiti obilaznicu oko Čačka, što je takođe u redu. Taj autoput je premostio meni najbolji deo Ibarske. Stoga, na Mladenovac i Topolu, dok AP ne bude spojen negde oko Beograda.
Inače je krivudav, sa kontranagibima, delovima u senci, dosta vlage i mraza, uži je, dosta ograničenja brzine, a realno i nije za veće brzine.
Meni jednostavno nije lagodan za vožnju kao drugi naši autoputevi. Trenutni plus je u dostupnosti kobasica u Savincu i to je to. Eventualno ako neko baš žuri. Ibarska je rasterećena, Rudnik uskoro završavaju...
Možda nisam navikao na dobar put

Pravi dobitak je preskakanje Ibarske do Ljiga/Rudnika, što ovde nije slučaj, a posle toga mi je svejedno. Vremenom će preskočiti obilaznicu oko Čačka, što je takođe u redu. Taj autoput je premostio meni najbolji deo Ibarske. Stoga, na Mladenovac i Topolu, dok AP ne bude spojen negde oko Beograda.
Inače je krivudav, sa kontranagibima, delovima u senci, dosta vlage i mraza, uži je, dosta ograničenja brzine, a realno i nije za veće brzine.
Meni jednostavno nije lagodan za vožnju kao drugi naši autoputevi. Trenutni plus je u dostupnosti kobasica u Savincu i to je to. Eventualno ako neko baš žuri. Ibarska je rasterećena, Rudnik uskoro završavaju...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Da li ima realnih prognoza kad će biti gotovi dodatni delovi tog autoputa?
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Odlicno je ovako. Ukupno 195km od severnog izlaza na autoput u ns. Skoro 100km se ide autoputem i obilaznicom oko bg i ostatak ibarska do lajkovca i pravac prema DB.TheWickerMan napisao:Što kaže Grujić, suvi prosek.
Nego Darko, vidim da ideš na Divčibare. Zašto ne ideš NS-ŠA-VA-Divčibare? Šabac Valjevo je jedan od najboljih puteva u SRB.
Gesendet von meinem ALE-L21 mit Tapatalk
Malo manje od 3 sata voznje. Uz ogranicenja. Moglo je i brze.
Put svuda dobar. Autoput ok. Ibarska ok. Prema Db malo krpeza ali guta to megane bez stresa.
Potrosnja prosek 6.1 litar benzina.
Preko valjeva nema sanse da idem ponovo. Posle valjeva je uzasan put za moje kriterijume. Zao mi bude i mene i auta.
Od sad samo preko bg i ibarske. Vremenski se nista ne izgubi mozda cak i skrati.
Poslednja izmena od Darko u 14 Apr 2017, 12:13, izmenjeno 1 put ukupno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ja iz NSa sam u zadnje vreme išao NS-ŠA-VA-Mionica-Ljig-Autoput-KV i stizao sam baš lepo, izbegavao najgori deo Ibarske. Evo sad je pred Ljigom kolona od oko 3-4 km, baš je gužva. Sinoć je drugar putovao od B.Brda do Šopića blizu dva sata.
Inače, odlična potrošnja Megija
A da, pre neko jutro, na autoputu srna pored puta stoji. Mogu da zamislim kako je mogla da izleti nekome pred auto.
Inače, odlična potrošnja Megija

A da, pre neko jutro, na autoputu srna pored puta stoji. Mogu da zamislim kako je mogla da izleti nekome pred auto.
- Darko
Sad na ibarskoj skroz ok. Ide kolona ali sve normalno u ogranicenjima 50 80kmh.
Prednost je sto se na autoputu drzi 130kmh i tu se nadoknadi dosta. Kao i na obilaznici 100kmh.
Ja kad sam isao preko valjeva nisam isao na mionicu i zato sam i upao u te kratere i klizista.
Prednost je sto se na autoputu drzi 130kmh i tu se nadoknadi dosta. Kao i na obilaznici 100kmh.
Ja kad sam isao preko valjeva nisam isao na mionicu i zato sam i upao u te kratere i klizista.
To je deo puta od oko 20 km. Nije to toliko strasno
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN
- Darko
Ovim pravcem preko bg je sve dobro.
Svako ima svoju racunicu
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN
Silom prilika sam prosle nedelje isao Valjevo - Kragujevac.
Tj, Valjevo - Mionica - Ljig - G Milanovac - Kg.
Do Ljiga vrhunski put, fantastican za voznju, dobar asfalt, nema saobacaja, policije, samo pun gas.
Ibarska Ljig - GM potpuno prazna, bas uzivanje za voznju, odlican deo puta.
GM - Kg, relativno katastrofalno uzan, asfalt solidan ali jako neravan, brdo uskih krivina na pregibima (moze da se pegla, al ne znas sta je iza), uglavnom, 115km, 1:20h, jos je malo padala kisa.
Tj, Valjevo - Mionica - Ljig - G Milanovac - Kg.
Do Ljiga vrhunski put, fantastican za voznju, dobar asfalt, nema saobacaja, policije, samo pun gas.
Ibarska Ljig - GM potpuno prazna, bas uzivanje za voznju, odlican deo puta.
GM - Kg, relativno katastrofalno uzan, asfalt solidan ali jako neravan, brdo uskih krivina na pregibima (moze da se pegla, al ne znas sta je iza), uglavnom, 115km, 1:20h, jos je malo padala kisa.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kako kažu, do oktobra spajaju Ljig sa Obrenovcem. To nije toliko nerealno, jer je dobar deo toga završen i pre puštanja autoputa u rad, ali je ostalo negde u njivama, dok ga ne spoje sa Ljigom/Obrenovcem. To bi trebalo da produži ovaj auto put na nešto malo preko 100 km (Obrenovac-Preljina).grujicd napisao:Da li ima realnih prognoza kad će biti gotovi dodatni delovi tog autoputa?
E sad, kvaka je u tome što od Obrenovca postoji problem, koji postoji od kada se ušlo u realizaciju ovog tzv Koridora 11, a to je gde će sa njim, iliti gde će ga spojiti sa Beogradom, tj nekim drugim autoputem. Do skoro nisu znali gde, nije urađena eksproprijacija, nema ni mosta na Savi. Kinezi sada imaju rok od tri godine da spoje Obrenovac i Surčin, pa da vidimo od kada taj rok kreće da odbrojava

Na otvaranju naplatne rampe, rečeno je da startuju pregovori za narednih tridesetak km, od Preljine do Požege, za nekih 400mil€. Ko zna kada će to završiti.
O sudbini puta od Požege do Boljara ne vredi ni trošiti vreme i moždane vijuge.
Iz BG će biti Obrenovac i Dobanovci, a koji ću ja tamo...
Navodno može da se desi da od Kvantaša probiju pravac, ali to su gradske pare, tek od toga nema ništa.
Navodno može da se desi da od Kvantaša probiju pravac, ali to su gradske pare, tek od toga nema ništa.
- Darko
Nesto sam cuo da je krenula obnova puta Zabalj-Zrenjanin??
Taj deo je bas uzasan.
Taj deo je bas uzasan.