TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od grujicd »

Sutra je taj popust i u Studio SM, ako na njih misliš. Idemo tamo, između ostalog piše da rade i montažu, a i kupovao sam ranije kod njih. U Tehnomaniju idem samo ako kod ovih ne bude ništa odgovarajuće.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:1x za ploču, crkla neka logika u roku od mesec dana, sledeći dan rešili i radi do dan danas bez problema. Moguće i da smo je sami zeznuli jer su bile veoma jake prve sijalice u plafonjeri, a komande ploče rade na svetlosni senzor.

Za bojler su bili 2x. Oba puta van garancije, drugi put zamenjen grejač. Sve besplatno. Posle nam je jedan drugar objasnio da ne treba da stoji bojler na maksimumu 24/7, što je gospođa obavezno odvrtala. Otkad stoji na nešto manje od max nema problema.

Bolje da ne dolaze, naravno, ali kad se desi problem ne čeka se rešenje danima.

Tapatalk
Nije ni blizu strasno kako je zazvucalo.
Iliti - cak je u neku ruku i ok za nase trziste :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Uzeo Bosch SMV40M30 mašinu za sudove. Zanimljivo da je Made in Germany. Jbg. daj šta daš, kad već nema Made in Japan :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ima li iskustva sa inverter frižiderima? Bacio sam oko na Samsung.

Naime, u odnosu na klasične sa sklopkom, temperaturne oscilacije su sa 5-6 stepeni svedene na oko 1, što znači da će hrana duže da ostane sačuvana. Druga prednost je štednja energije. Cena uopšte nije preterana, dapače, tako da se ozbiljno razmišljam u tom smeru.

Ploča obavezno indukcija. U trenutnom stanu je Simplicity, radi sve to fino, ali indukcija je mama. Brzina kojom se greje i kojom se hladi je neuporediva. Skoro kao na plinu da se kuva, što mi je vazda bio prvi pik za spremanje klope, ali u trenutnoj konfiguraciji stana nema mesta za to. Nemam neku preporuku, pa ako neko ima iskustva otvoren sam za predloge.

Kakva su iskustva sa klimama sa 2 unutrašnje jedinice na 1 spoljnu? To mi je možda jedna od opcija, zavisno da li se isplati finansijski.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ploca iskljucivo kombinovana - dve ringle indukcione, a dve klasicne staklokeramicke.
Indukcija nije najsrecnija za klasicno kuvanje. Dobra je za kuvanje kafe i slicno gde nije bitan gradijent temperature.

@grujicd
Meni se vise svidja kada se alu panel / displej vide i kada su vrata zatvorena.
Poslednja izmena od Delija u 09 Sep 2015, 11:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Kako se cisti / polira indukciona ploca ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Klasicni termostat u frizideru odrzava temp u okviru 2 do max 3 stepena razlike.
Potrosnja energije zavisi direktno od termicke izolacije frizidera, i prakticno je ista nevezano od nacin kontrole temperature.

Klasican termostat moze da bude i odrzavanje temp u okviru 0.5 stepeni ali se radi izbegavanja cestog ukljuicvanja kompresora obicno bira histereza oko 2C kao optimalno.

Na vecini klasicnih termostata mozes i sam da podesis preciznost odrzavanja temperature, kakvi su tipicno u friziderima, ako imas potrebu za preciznijom regulacijom od uobicajene.

Elektronska kontrola temperature moze a i ne mora da bude preciznija zavisno od toga kako se podesi histereza.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Delija napisao:Meni se vise svidja kada se alu panel / displej vide i kada su vrata zatvorena.
Slažem se, ali bi onda morao da prekrajam već postojeći front. Tas preteže na drugu stranu, više me mrzi da se time bakćem nego što mi se sviđa kako bi to izgledalo.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Da, prevideo sam "mali" detalj - da ti menjas postojecu u vec gotovoj kuhinji :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

ljubitelj napisao:Klasicni termostat u frizideru odrzava temp u okviru 2 do max 3 stepena razlike.
Potrosnja energije zavisi direktno od termicke izolacije frizidera, i prakticno je ista nevezano od nacin kontrole temperature.

Klasican termostat moze da bude i odrzavanje temp u okviru 0.5 stepeni ali se radi izbegavanja cestog ukljuicvanja kompresora obicno bira histereza oko 2C kao optimalno.

Na vecini klasicnih termostata mozes i sam da podesis preciznost odrzavanja temperature, kakvi su tipicno u friziderima, ako imas potrebu za preciznijom regulacijom od uobicajene.

Elektronska kontrola temperature moze a i ne mora da bude preciznija zavisno od toga kako se podesi histereza.
U pravu si. Medjutim mislim da se Nidzo nije dobro izrazio.
Inverter kada radi, ne duva maksimalno (hladnom) temperaturom, nego moze to da regulise.

Pitanje je koliko je sve to reklama, a koliko stvarno znaci. Neke stvari koje decenijama rade dobro, ne treba olako menjati, na prvu loptu :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ploce se ne dele samo na indukcione i klasicne, vec i na losije i bolje. Uvek je bolja staklokeramika by Schott Ceran iz vise klase od indukcione nize klase tipa Beko ili Gorenje. Tako su i cene formirane. Sto se tice brzine zagrevanja, nisu u svakoj ploci isti grejaci pa se ne moze generalizovati. Bolje klasicne ploce greju u momentu, uz preciznu regulaciju toplote. Bosch ima sedamnaest nivoa rada grejaca, od 1-9 plus se svaki stepen deli na pola. Precizno i u praksi predvidivo kao kuvanje na butanu.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ne može nikad da bude predvidivo kao na butanu, jer kad butan ugasiš, emisija toplote prestaje trenutno, dok će svaka ploča da emituje neku toplotu, indukciona mi je tu bila najbliža po tom pitanju.

@Delija, zbog čega indukcione imaju slabiji transfer toplote? Verovatno to zavisi od samog posuđa? Spremao sam hranu preko vikenda na indukcionoj ploči i baš mi se dopalo. Glavna razlika je što momentalno prestane da ključa kad se ugasi, skoro kao plin. Simplicity brzo zagreje, a ne spada u neku klasu. Bolje radi nego duplo skuplji Samsung kod sestre. Jedini minus je stvarno odvratna i spora kontrola, ali na to se čovek navike. Samsung reaguje trenutno, ali šta mu vredi kad sporije greje i lošije kuva. Samsung rerna takođe, isti problem, Gorenje je za klasu bolja.

@ljubitelj, nikako ne mogu isto da troše stani-kreni motor i motor koji radi nekom ujednačenom brzinom.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nidzo, predvidivo u smislu precizne regulacije temperature tokom kuvanja, ne nakon gasenja. Koliko brzo se ploca hladi nakon gasenja pomalo je marginalno jer ce svaka temperaturu dovoljno oboriti u trenutku. A, i butan sporeti se moraju hladiti. Plamena nema, ali je resetka vrela i takva bude jos neko vreme.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ajde da se fokusiramo na suštinsko pitanje, zašto ne cela indukciona? Posuđe je kvalitetno sa debelim dnom, Metalac iz više klase uglavnom i neke strane šerpe. Nema ništa od dobrog kuvanja bez kvalitetnog posuđa.

Istražiću malo i online, nisam se toliko interesovao ranije, a kuhinja će prva stvar biti koju ćemo da rešavamo posle grubih radova i hoblovanja parketa.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ja kupio bosove serpe za indukcione ploce :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori