Cena servisa

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Cena servisa

Post od ADrei »

da, da, inace se u srbiji strasno cene automobili odrzavani u ovlascenom i odmah se nadje kupac koji ce ga realno platiti... 200eura vise od klotanovica iz italije sa "pravih 123k" :kezo: :rofl:
ja smatram da se auto moze kvalitetno odrzavati i van ovlascenog servisa...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Moze, ali neke stvari se podrazumevaju kada vozis skup auto. Naravno u Srbiji vlada neko drugo razmisljanje, i uglavnom se ulaze u ono sto se vidi sa strane a ne u kvalitetno odrzavanje, garazu, i tako neke stvari...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Xepoj87 napisao:
NexT napisao:Al na drugom mestu ne bi imao garanciju...

Nemam pojma, al tesko ispod 200-250 evra... S tim sto je ovo servis sa filterom goriva koji ide na svakom drugom.
Heroj, jel znas ti cenu u O brigada?
Ja radio poslednji servis u Omladinskih Brigada,cena svih filtera,6.5l mobil esp formula 5w30 ulja,i ruku je ako se ne varam,oko 30.000,ali nisam siguran da li mi je tu uracunat popust od 10% na delove,i 20% na ruke,ili me je izaslo jeftinije,jer sam imao vise stvari odjednom,pa ne znam tacno odvojeno mali servis... Problem je filter kabine,koji je 6500,i mobil esp ulje koje je najskuplje moguce,skoro duplo skuplje od edge-a,koje su meni u nemackoj stavljali. Bez filtera kabine je to vec neka prihvatljiva cifra,a sa normalnim uljem je super. A ne znam kako tebe izadje 130e mali, sa svim hengst filterima,kada je samo hengst filter kabine tu 30e,a ulje ne moze da te kosta ispod 70e,i to sam da kupujes original,a cesto izadje i 90e,ako ga ne nabavljas sam.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Mobil dobijaju od Plattner-a, ruke mi ne naplate, filter goriva se menja na svakom drugom servisu. Filter vazduha je nekih 1800rsd, filter ulja nisam siguran koliko je, i filter klime ne znam ciji je, na njemu ne insistiram jer se jako cesto menja.
Pritom, staje 6.3 l ulja, pa sedmi litar kupujem svaki treci servis, jer izmeju nema dosipanja.

Ne znam tacne cene svega, jer se obicno odradi jos nesto, pa ide sve djuture na naplatu. Ako se setim, na sledecem servisu cu uzeti specifikaciju, pa cu okaciti ovde.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa brate,rekao si da te servis sa svim Hangst filterima kosta 130e.
Sada ispade ,em da nisu svi Hengst, em da cena nije za sve filtere :)
Reci im da ti dobro procede karter,jer staje 6.5l ulja :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
mfbiker
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2014, 21:52

Re: Honda CR-V i-VTEC 2.0

Post od mfbiker »

Pozdrav drugari, nov sam na forumu, a privukla me je ova tema jer sam i sam vlasnik jedne honde cr-v 2013.god. tek sada mi se priblizava prvi servis pa sam krenuo malo da istrazujem kakav je koji servis, pa me interesuje kakva iskustva imaju kolege vlasnici honde,a tacnije i CR-V..
Pozdrav, Zlatko Pozarevac..
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Evo šta sam pisao za moj prvi servis, dve strane ranije:
Trenutna kilometraža je 10100km, napravljena za nekih 10 meseci. Upravo sam se vratio sa prvog redovnog servisa. Ukupna cifra je 18601din. Ovaj prvi servis se razlikuje od ostalih zato što se menja ulje u diferencijalu (zadnjem - pretpostavljam). Cena 2134din i sledeći put se menja tek na 100k. Pored toga zamenili su mi i polen filter, 2593din. Ruku na srce nije bio previše prljav, kao što sam viđao ako ga na Jazz-u ne menjam 20k, ali nije bio ni čist. I filter vazduha je ako se ne varam skuplji nego na Jazz-u - 3397din. Ostalo je tu negde.
To je bilo pre nekih godinu dana. Servis sam radio u Delti.
mfbiker
Reactions:

Post od mfbiker »

pa i ja planirao deltu, ali centar s mi je za 7000din jeftiniji (7500din centar s, 14500din delta) na tu cenu plus zamena ulja u deferencujalu nekih 6500din, to mi je bilo malo cudno da se radi na prvi servis, ali vidim da su i tebi radili isto..
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Šokiran sam da je Centar S toliko jeftiniji. pretpostavljam da si zvao telefonom. Jesu li sigurno iste stavke u pitanju, da nisu jedni uključili nešto više a drugi nešto manje? U Centru S sam bio samo jednom, kad me je osiguranje poslalo da tamo menjam zadnji branik. To su korektno uradili. Kad sam ranije gledao cene servisa (još za Jazz) bili su tu negde pa nije bilo logike da idem do njih kad mi je Delta ispred nosa.
mfbiker
Reactions:

Post od mfbiker »

ja sam u delti uzeo auto i planirao i odrzavanje tamo da radim i pozovem pre dva dana da pitam o iznosu prvog servisa i koliko ranije da zakazem termin jer sam trenutno na 9000km i ostavim im br tel da mi odgovore jer bili u nekoj guzvi i dok cekao nazovem centar s i tamo mi kazu da taj prvi kosta oko7500din jer ide samo ulje i filter i po potrebi filter kabine koji je oko 2700din, oni mi recimo nisu nista rekli za ulje u diferencijalu,ali verovatno jer nisam naglasio da je 4x4, u medjuvremenu mi se jave iz delte 14500din osnovni plus 2700din filter kabine ako treba i oko 6500din ulje diferencijala koje se menja sad pa tek na 90,100h km.. oko 24000din u delti je kompletan, u ns Stojanov sve isto 20500din, pozvacu bas opet ovih dana cenar s za cenu sa zamenom ulja pa cu postaviti ovde..
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Ček, tvoj je novi model?
mfbiker
Reactions:

Post od mfbiker »

da,evo u toku dana cu postaviti koju sliku, 2.0 155ks,mislim da ima razlike u potrosnji malo, na osnovu onog sto si ti pisao za svoju, meni recimo je prosek 8, 8.5l, recimo put do grcke prosek 7.7 na voznju 130km/h auto put, a pre dva meseca do beca i nazad malo ostrija voznja 140,150 8.7l, zlatibor, ali bas laganica, mali obrtaji neverovatnih 6.7 prosek, tako da sam ja bas zadovoljan potrosnjom, cista gradska voznja 9.5,10l toliko za sada..
mfbiker
Reactions:

Post od mfbiker »

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Moguće da je malo bolja aerodinamika, pošto su motor i menjač praktično isti. E da, razlika je i 4x4 pogonu, kod mene je čista hidraulična pumpa, a na novom su i neki elektromotori u igri. Moguće da to utiče i na servis, a možda i na potrošnju.
mfbiker
Reactions:

Post od mfbiker »

Evo jos jedne :)
Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03