Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Voznja zaustavnom trakom

Post od Velja »

Mozda ruske gazde iz Nis-a mogu nesto da ti srede kod pandura, kao sto Dusman moze ;)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mozda je.mislio na Niš

TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ma presretač se vozi u zaustavnoj i po neko bude te (ne)sreće da ide iza njega i popije prijavu...

Ko što paja reče, odbrane nema, snimka ima, jedina nada je zastara koju moraš da juriš uz pomoć advokata. Možda je tebi srećna okolnost što si iz Niša pa će sve sporije ići, možda.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

paja napisao:Tamo gde je umesto zaustavne isprekidana linija sa onim čudnim debelim linijama sme da se vozi. Na takvim
A što su čudne? :D To su standardne oznake za traku za usporavanje/ubrzavanje (isključenje/uključenje) na auto-putu. Naravno, formalno nije zabranjeno da neko uđe u tu traku, pa da se pre izlaza "predomisli" i nastavi pravo. Mada je malo glupo svesno je zloupotrebljavati na takav način. Od Mostara do Autokomande je konstantno ta linija verovatno zato jer na malom rastojanju ima nekoliko izlaza. A i zbog gradskih autobusa.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

:plusone: Ja cesto koristim taj deo za voznju, cim prodjem Steco ukljucujem se u tu traku, jer se iskljucujem na izlaz za Autokomandu . Mislim kad bi ljudi manje menjali trake da bi bio mnogo bolji protok.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od Day Walker »

Obratio sam paznju i nema znaka za zabranu voznjom tom trakom.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Piros napisao:Mislim kad bi ljudi manje menjali trake da bi bio mnogo bolji protok.
Ovo vazi za svaku saobracajnicu sa vise traka jednom smeru.
Pajko
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2013, 08:35

Post od Pajko »

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/402335 ... e-jos-gore
http://www.kurir-info.rs/ceka-se-milion ... ata-clanak
Evo dokaza kakve su guzve ovih dana na autoputu i ja ni kriv ni duzan ostacu bez vozacke 8 meseci,u koloni je bilo bar 500 vozila u tom momentu,od plavog mosta do autokomande
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:

Post od Piros »

Da si pazljivije citao forum ne bi vozio zaustavnom trakom, milion puta smo pomenuli da na tom delu uvek ima presretaca.
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

Čovek se registrovao pre neki dan , nije ni znao za našu Garažu.

Ja sam razumeo da se on kretao u koloni (po zaustavnoj traci)kao i ostali automobili u gužvi i da je njega presretač "odvojio".
Da je uspeo da slika gužvu možda bi se i izvukao .
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Zasto?

Da je bilo policajaca koji su preusmeravali na zaustavnu ok a ovako, svesno napravljen prekrsaj
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:

Post od Piros »

Ja svaki dan prolazim tu relaciju autoputa do NBG i uvek su guzve, ali krenes malo ranije i stizes na vreme. Bukvalno svaki dan voze ljudi zaustavnom trakom, jer je njima brze pa se posle ubacuju i stvaraju jos veci kolaps. Nekada ih presretaci nahvataju, a nekada ih i nema. Realno ne moze on sve da kazni, neko se provuce, a neko nastrada od presretaca, ali sigurno je samo jedno da niko nije nevin nastradao, jer cim se nasao u zaustavnoj traci svesno je usao u prekrsaj.
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

nuk napisao:Zasto?

Da je bilo policajaca koji su preusmeravali na zaustavnu ok a ovako, svesno napravljen prekrsaj
Možda je i bilo policajaca a možda i nije.

A to da je svesno urađeno ne znam , čovek nije iz BG-a video da su formirane 3 kolone i jebi ga izabere pogrešnu.
Verovatno bi se i ja zajebo u toj situaciji(ako je bila takva "gužvaja" tog dana-kako svi pričaju)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Neznanje e oslobađa od prekršajne odgovornosti. Nema adekvatne odbrane. Jedino da se pokuša sa pričom bio pandur pa nas slao u zaustavnu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Napravite sledeću analogiju, ima jedna ulica kod okretnice na Banovom Brdu gde je na jednoj strani zabranjeno parkiranje i zaustavljanje, a na drugoj dozvoljeno. Pošto ima mnogo stanara pa samim tim i kola, postoji manjak mesta i potreba da se i druga strana zauzme. Fizički ima mesta, tako da je i druga strana popunjena uprkos znaku za zabranu. I to tako funkcioniše, pauk nije bio ko zna kad, možda nikad, niko ni ne opominje, ni ne skreće pažnju, ni ne kažnjava, pusti ljude, naviknu se... I onda dođe pauk i pokupi ih. Jel po zakonu? Pa jeste, ali si ti te ljude pustio tako, a potreba postoji...

Slično je i ovde, kad se radila Gazela, panduri su uvlačili u zaustavnu, posle toga u špicevima je zaustavna išla sporo kao i druge, a niko nije kažnjavao. Jako bih voleo da znam koliko je (i da li je) napisano prijava za vožnju zaustavnom dok je bila stara kazna. Niko nije kažnjavao ni spominjao, i onda odjednom tras 1000€. To što mi po forumima znamo je nešto drugo, al na tom principu počiva to što ima toliko ljudi u zaustavnoj.
Odgovori