BusPlus i Komunalna policija
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Javni prevoz - BusPlus
Zbog takvih stvari od starta nisam hteo da uzmem personalizovanu. Nervira me taj nivo kontrole kad nije potrebna, vise podataka traze nego MUP.
Inace, ako idete (kao ja) jednom linijom na posao i nazad, to izadje jeftinije u pojedinacnim voznjama negoda se uzme presonalizovana
Inace, ako idete (kao ja) jednom linijom na posao i nazad, to izadje jeftinije u pojedinacnim voznjama negoda se uzme presonalizovana
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
U Njujorku za kompletan prevoz, dakle metro+busevi postoji mesecna magnetna karta, naravno kupuje se anonimno, nikakvi podaci, i kosta oko $100 za ceo mesec bez ogranicenja. U busevima kontrolise vozac, ko nema kartu mora da ubaci novac, ali se ne dobija nikakva karta, samo kada da zvucni signal vozac klimne glavom da se prodje, ko ima kartu samo provuce kroz citac. Na metro stanicama se na ulazu provuce kartica i tako se otkljucavaju vrata ili ona rotirajuca rampa. Ekstra reseno. Kontrole nema u vozilima.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Možda je ovo priprema za metro u Beogradu?
Kada pominjemo i poredimo se sa tim nekim uređenim sistemima zaboravljamo da oni imaju metro kao osnovu svog prevoza, onda dolaze autobusi a zatim i lične mogućnosti i izbor da se neko vozi kolima, motorom ili taksijem.
U Beogradu toga nema...imamo samo 1200 vozila GSP-a i to je to.

Kada pominjemo i poredimo se sa tim nekim uređenim sistemima zaboravljamo da oni imaju metro kao osnovu svog prevoza, onda dolaze autobusi a zatim i lične mogućnosti i izbor da se neko vozi kolima, motorom ili taksijem.
U Beogradu toga nema...imamo samo 1200 vozila GSP-a i to je to.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Tako je i u Parizu samo sto je bolje da ne kupujes tu "anonimnu" jer ako je izgubis onda trebas da kupis novu. Ako uzmes onu sa podacima onda za 5e vadis novu napunjenu ako izgubis staru.dragvorl napisao:U Njujorku za kompletan prevoz, dakle metro+busevi postoji mesecna magnetna karta, naravno kupuje se anonimno, nikakvi podaci, i kosta oko $100 za ceo mesec bez ogranicenja.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Koliko znam u NY nema toga. Ima ono da uzmes karticu na dopunjavanje.

@Floyd
Verujem da mozes i ako je zaboravis a uhvate te da odes sa tom kartom i ponistis kaznu, bar u CH to moze...
Verujem da mozes i ako je zaboravis a uhvate te da odes sa tom kartom i ponistis kaznu, bar u CH to moze...
Ovamo mozes da punis i anonimnu i tu sa podacima, zato kazem da je bolja sa podacima jer uz prijavu da si je izgubio i licnu kartu vadis novu napunjenu dok za anonimnu nema dokaza da je tvoja i da si je ikad imao...dragvorl napisao:Koliko znam u NY nema toga. Ima ono da uzmes karticu na dopunjavanje.
@Laki
To verovatno mozes, ja sam pricao za slucaj da je izgubis...
Inace u CH (bar u mom kartonu) nema tih ultra modernih kartica nego samo kartoncic sa podacima i slikom

Jel mogu kontrolori da skeniraju tu kartu?
U Lozani je kao kreditna, ali ima bar kod koji skeniraju a njihovi uredjaji su nakaceni na bazu...
P.S.
U Lozani voznja u jednoj zoni kosta 400din
I necu da pocinjem pricu kakav je gde standard, kolike su plate i sl, cisto informativno iznosim podatak 
U Lozani je kao kreditna, ali ima bar kod koji skeniraju a njihovi uredjaji su nakaceni na bazu...
P.S.
U Lozani voznja u jednoj zoni kosta 400din

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Razbio staklo na vratima autobusa na liniji 94
Iznervirani putnik jutros je razbio vrata na autobusu linije 94. U incidentu nije bilo povređenih a vozilo je odmah isključeno iz saobraćaja.
Pretpostavlja se da je putnik bio besan pošto je vozač otvorio samo prednja vrata, koja inače služe za ulazak u gradski prevoz ako se poštuju nova pravila.
Sve se odigralo na stanici kod bolnice Dragiša Mišović na Dedinju, nešto pre osam sati, a razbijeno je staklo na vozilu privatnog prevoznika.
- Odmah nakon događaja vozač je dobio nalog da se vrati u garažu a nakon 45 minuta umesto njega je na teren izašao drugi autobus - kažu u "Beobusu".
Nekoliko sati kasnije umalo da izbije još jedan incident na istoj liniji. Stalna kontrola na punktu kod pet solitera na Banjici ušla je u vozilo a jedan od putnika nije hteo da pokaže svoju mesečnu kartu zbog čega je došlo do rasprave sa drugim putnicima.
- Neću da vam dam kartu, kasnite pola sata, ja kasnim na posao. Izgubio sam posao, izgubio sam jedan dan zbog vas - urlao je putnik na kontrolore.
Srećom, sve se završilo bez većih problema.
Ivor Blic:
Iznervirani putnik jutros je razbio vrata na autobusu linije 94. U incidentu nije bilo povređenih a vozilo je odmah isključeno iz saobraćaja.
Pretpostavlja se da je putnik bio besan pošto je vozač otvorio samo prednja vrata, koja inače služe za ulazak u gradski prevoz ako se poštuju nova pravila.
Sve se odigralo na stanici kod bolnice Dragiša Mišović na Dedinju, nešto pre osam sati, a razbijeno je staklo na vozilu privatnog prevoznika.
- Odmah nakon događaja vozač je dobio nalog da se vrati u garažu a nakon 45 minuta umesto njega je na teren izašao drugi autobus - kažu u "Beobusu".
Nekoliko sati kasnije umalo da izbije još jedan incident na istoj liniji. Stalna kontrola na punktu kod pet solitera na Banjici ušla je u vozilo a jedan od putnika nije hteo da pokaže svoju mesečnu kartu zbog čega je došlo do rasprave sa drugim putnicima.
- Neću da vam dam kartu, kasnite pola sata, ja kasnim na posao. Izgubio sam posao, izgubio sam jedan dan zbog vas - urlao je putnik na kontrolore.
Srećom, sve se završilo bez većih problema.
Ivor Blic:

Ovu u kojoj pricam ne skeniraju vec je samo pogledaju.Laki021 napisao:Jel mogu kontrolori da skeniraju tu kartu?
E sad, ogradjujem se jer ja nisam duze vreme kupovao mesecnu pa se tu nesto mozda i promenilo.
Odličan je sistem, ali šta se dešava ako neko uđe na zadnja vrata, ili uđe na prednja i samo prođe pored vozača bez plaćanja ili pokazivanja karte?dragvorl napisao:U busevima kontrolise vozac, ko nema kartu mora da ubaci novac, ali se ne dobija nikakva karta, samo kada da zvucni signal vozac klimne glavom da se prodje, ko ima kartu samo provuce kroz citac.
U Londonu je isti sistem (jedino što kada ubacuješ novac moraš da imaš tačno koliko treba, ili više - samo što vozač nema mogućnost vraćanja kusura), ali ima lokalnih mangupa, koji samo ulete u bus i prave se blesavi. Vozač se ne uzbuđuje previše oko toga. Kontrole postoje, ali ih nikada nisam video.
U starim Leylandima sa njuškom (motor napred) nisu postojala vrata, već samo zadnja otvorena platforma (i stepenište je bilo odmah tu, a ne na sredini kao kod današnjih Volvoa). Oni su imali konduktera.
Ђенерал Јанковић
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
U NY isto tako ako nemas tacno kovanica za kartu ne vredi ti nista, i to ide na kvortere (25 centi), a karta je oko 2 dolara, pa treba da imas skoro 10 kvortera
. Ako neko bas nema i tako ispadne vozac pusti u bus bez frke.
Sto se ulaska na zadnja vrata tice to je jednostavno reseno. Zadnja vrata otvaraju putnici i moguce je otvoriti ih samo iznutra. Kada se vozilo zaustavi na vratima se pritisne traka i ona se otvaraju, ali se i jako brzo zatim zatvore, ali nadju se retko neki klinci shabani da udju na zadnja. Inace se bus ne zaustavlja sem ako putnici ne stisnu signalizaciju da ce na sledecoj stanici izaci napolje.
Inace, pretpostavljam kao i u svim normalnim drzavama, busevi su klimatizovani, samo sto se meni ne svidja sto svuda klimu rokaju na max i to mi vec smeta, dok su urodjenici vec navikli da im siba klima po ledjima. U metrou kad crkne klima u pojedinim vagonima to je katastrofa.

Sto se ulaska na zadnja vrata tice to je jednostavno reseno. Zadnja vrata otvaraju putnici i moguce je otvoriti ih samo iznutra. Kada se vozilo zaustavi na vratima se pritisne traka i ona se otvaraju, ali se i jako brzo zatim zatvore, ali nadju se retko neki klinci shabani da udju na zadnja. Inace se bus ne zaustavlja sem ako putnici ne stisnu signalizaciju da ce na sledecoj stanici izaci napolje.
Inace, pretpostavljam kao i u svim normalnim drzavama, busevi su klimatizovani, samo sto se meni ne svidja sto svuda klimu rokaju na max i to mi vec smeta, dok su urodjenici vec navikli da im siba klima po ledjima. U metrou kad crkne klima u pojedinim vagonima to je katastrofa.

- mljacko
- Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
- Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
- Kontakt:

Nova parola izlepljena po stanicama

Ovi iz 99posto.org me podsecaju na cuvenu organizaciju 1389.
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ako se pogledaju slike sa tih BusPlus protesta, nije teško je zaključiti neke stvari, tako da ti je utisak prilično tačan.
Širim haos!
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Ajde okačite slike da i mi vidimo sličnost?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...