2015 Volvo XC90

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: 2015 Volvo XC90

Post od dag81 »

Pre neki dan ga videh na ulici, crni. Mocniji je na slikama. Ovako od nazad nisam uopste skontao da je ovaj novi model ni iz profila.
Q7 sline beli sto sam video je mnogo mocniji uzivo npr nego ovaj volvo

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Po meni je i ovaj mocan, s tim da ima dozu individualnosti i elegancije koji krasi nove Volvoe.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Mogao bih da vozim nov XC90. Bolji mi je od ML i Q7, a od X5 možda i nije, nego bih se možda odlučio za XC90 jer je redji. BMW X5 ima na svakom koraku, ali po mnogome je u prednosti. Doduše, X5 je malo skuplji, ali to se izjednači u postprodaji.

Volvo daje 10 godina / 150 000 km besplatnog servisa i pet godina i 150 000 km garancije, što je dobra ponuda.

Evo tri zanimljiva:

60000 eura benzinac T6 AWD 320 ks, 6.5s do stotke, Inscription sa webastom, prešao 6900 km:

http://www.autoscout24.ch/de/d/volvo-xc ... 16%26r%3d5

61000 euro pomenuti D5 Inscription i ima panoramu. Ganc nov.

I jedan R dizajn za 65000 eura, nov. Panorama i polukožna sedišta:

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Q7 nije lep ni na slikama, ni uzivo. Uzivo je samo veliki i nista vise od toga.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Meni je beli odlican izivo.

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Iskren da budem - beli nisam previse zagledao uzivo. Samo crni i sivi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ovaj Q7 koji sam probao i koji me jako pozitivno iznenadio voznim karakteristikama (daleko bolji auto od proslog Q7, ali bas velika razlika), je bas lepo skockan spolja.
Svetlo plava boja, S-Line, full led farovi, paket alu detalja (masivna lajsna u donjem delu vrata, alu krovne lajsne), panorama, atraktivne felne 22", zatamljena stakla... i auto stvarno izgleda jako dobro, mocan je!
Meni se prvom nije svideo Q7 kad se pojavio dok se malo nisam navikao i dok nisam video ovako skockanu verziju. Evo ovako odprilike izgleda (mada je jos atraktivniji)
Slika
Tako da mi Volvo nikako ne izgleda bolje/lepse od njega, a pogotovo ne mocnije, posto mi Volvo izgleda mnogo mocniji na slikama nego kada ga gledam uzivo.

ML mi se nije svidjao do restajlinga i modela GLE koji mi je pravo osvezenje, pa ni sa njim ne mogu porediti Volovo, jednostavno mi je ruzniji.

Za X5, Cayenne i RR Sport nikad nije ni bilo dileme, daleko lepsi i atraktivniji u svakom pogledu.

Sa tehnicke strane Volvo u startu posmatram inferirornije sve dok ne ponude adekvatno srce auta (motorizaciju) koje moze parirati barem osnovnim verzijama dizelasa kod konkurencije.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

A oni ko u inat nece da ponude krsten motor.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Meni stvarno nisu jasni. Evo samo ako pogledamo ponudu dizel motorizacije bas direktnih rivala.
Audi: 218KS - 272KS - (ocekuje verzija od 430KS)
Mercedes: 258KS
BMW: 218KS - 231KS - 258KS - 313KS - 381KS

A Volvo se "zakucao" na cetri cilindra i 190KS - 224KS na onoliku grdosiju od auta.
To su verzije motorizacije kod nemackih konkurentana koje se nude samo kao nuzna opcija za bas specificne kupce koji ili samo zele da uskoce u tako visoku klasu po sto jeftinijoj ceni ili su totalno "operisani" od zahteva za bilo kakvim performansama. Dok je kristalno jasno da tako visoka klasa pruza svoj potencijal tek sa sestocilindraskim jacim motorima, sto Volvo nema cak ni u ponudi. I o cemu dalje diskutovati kod poredjenja kad u samom startu kod najkrucijalnija stavke na svakom autu (srce auta) oni nemaju sta da ponude da bi parirali. :uf:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa vrlo je jasno kad se pogledaju rezultati prodaje i ko je gde, ukratko, pojma nemaju sta rade..

A steta je jer XC90 fakat jako lepo izgleda. No tu se zaustavlja moje interesovanje za taj auto.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Da, lepo izgleda, i cini mi se da je generalno dobro skockan auto.
Ali mene je Volvo jos ranije razocarao kada sam pre 5-6 godina probao tada top verziju limuzije (valjda S80) i kada sam imao prilike da direktno uporedim neke identicne sisteme kako funkcionisu u njemu a kako u tadasnjem aktuelnom A6, pa onda jos i vozne karakteristike... a joj majko mila koja je to razlika, o slicnostima moze da pise samo onaj koji nije imao prilike da ih direktno poredi i koji se oslanja samo na internet podatke. :thumbdown:

Tako da i neke pozitivne ocene XC90 uzimam sa rezervom.
Videcu koliko je sve to realno kad provozam napucani Cayenne sa ful air suspenzijom, novi X5, Q7, RR... i onda sednem u XC90 i isprobam kako sve to funkcionise kod njega. Sa nemcima imam dosta iskustva ali cekam da se malo upoznam sa XC90 pa cu napisati utisak, posto i mene bas jako interesuje sta ima da ponude ali bas u direktnom poredjenju sa pomenutim rivalima u top izdanjima (cak i nezavisno od performansi posto tu svakako debelo zaostaje pa nema smisla ni pominjati).
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

I ja sam pisao o iskustvu sa S80, automatik ne zna gde udara, menja brzine kad ne treba, ne menja kad treba, auto upravljiv ko krava... tad sam shvatio da su svi hvalospevi ljudi koji vide nesto u Volvu (poznavaoci) sto drugi (neznalice) ne vide, budalastine.

Generalno mislim da je XC90 veliki korak za Volvo, ali samo znaci da su smanjili zaostatak za pomenutim markama, nikako da su ih stigli (nisu im ni blizu).
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Volvo piči na druge kupce, ne na one koji bi da voze 380 ks dizel i uletali po krivinama da se saputnicima smuči i da mogu da povraćaju u kredenac za rukavice :kezo:

E sad, da su im toliko daleko zaostali, sem u performansama (menjač, motor, pa i upravljivost), ne vidim po čemu.

Imaju i oni konja za trku, 5,6 s do stotke, ali to je to. Dizela nemaju. Postoje neki razlozi zašto je sve tako. Možda su skapirali da košta dosta dizel 6 cilindara biturbo od 350-400 ks i da polako odlazi u istoriju zbog emisije gasova i da im se ne isplati dati toliko novca zarazvoj za motor koji će verovatno za 5-7 godina izumreti (verovatno) ili će biti preskupo za modifikovati.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Ma kakvi...klasicni kinez koji nema ni M od motorizacije.
Benzince mi balkanikusi ne racunamo.
T8 je vec Bogohuljenje i tu si vec manji Srbin, vrlo moguce i strani placenik.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Pogledajte samo utegnutost sedista i sve je jasno kolikoje paznje posveceno.
Mislim ok izgleda, ali nista to nije wow.

Odgovori