Opel Astra OPC

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Opel Astra OPC

Post od perfiko »

Uroš S. napisao:Koliko Opel troluje autoindustriju s ovim modelom :mrgreen:
Dusan napisao::rofl: Kad su oni nesto drugo radili :dobarvic:
A što ovi vagenovci znaju sami sebe da zasmeju. ;)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Sad mi malo trolujemo opel, jbg. :loool:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ma neka, ionako u ovoj temi teško da nešto novo može biti rećeno do nekog zvaničnog kruga. :pivo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ima li neka nova slika? :mrgreen:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

:kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

:rofl:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Citao sam juce o novoj Astri OPC u EVO casopisu, zamislite stvarno su je vozili na Nirbungroringu :)

Ulgavnom, vrlo, vrlo su zadovoljni autom i kazu da je veliki korak napred u odnosu na prethodnu. Ne tako surova kao Megane 275 (i losije joj radi diferencijal) ali i upotrebljivija u svakodnevnoj voznji od njega. Sve u svemu prikazali su je u vrlo pozitivnom svetlu.
Jedino sto sam zapazio je da kazu da ima dosta izrazenu turbo rupu i da je za dobre performanse potrebno terati motor preko 3500 obrtaja.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Sad videh ovu temu tj. zaboravio sam nju ... elem, postavio sam jedan post na pogrešnom mestu (u Test vožnjama a trebalo je ovde).
Ali da ispravim, film je u HD (obavezno odgledati u 720p) a prikazuje kočenja Astre OPC (manje zanimljivo, pogotovo na početku filma kasnije je čak i to lepo prikazano) ali mnogo interesantnije: slalom između čunjeva ... odlični kadrovi i veoma lepo se vidi kako radi ova pegla od automobila - extra :bravo:
http://www.youtube.com/watch?v=mSu-zpNmVIE&hd=1

Sledi jedan prikaz automobila sa nekim interesantnim kadrovima (na primer kada ga potera u krivini da pokaže kako radi šper-diferencijal, vidi na 00:02:51).
Malo mi smeta ovaj Holandski (rogobatan i težak jezik, ne prija mojim ušima) ali imate aktiviran titl na engleskom pa se može pročitati šta on to priča:
http://www.youtube.com/watch?v=52GULYssIoE&hd=1
Tip je samo jednu zamerku izneo: da je volan "veštački" težak u Sport i OPC modu (bira se dugmetom na kontrolnoj tabli) a šper-difer. je baš pohvalio i rekao da je tu u prednosti u odnosu na Renault kod koga je to uz doplatu (a kod OPC je obavezan). Nije kudio turbo rupu tj. rekao je da ga moraš poterati na 4000 obr. da bi motor pokazao šta zna a dotle se ponaša "civilizovano" i mnogo manje troši (što je i pametno za svakodnevnu upotrebu je ovo je pre svega svakodnevni automobil a ne auto za trke).

I za kraj jedan lep profil (iz prvog klipa) - klik na sliku:
Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

eto, jedni hvale taj lsd, drugi kude...
sto se tice "prednosti" nad meganom, kod njega se lsd dobije uz doplatu za sportskiju cup sasiju sa jos par stvari, i sa tom doplatom ce opet biti dosta jeftiniji od astre...tako da nije bas mana, vise je, kako bi rekli ovi pro-germani "veca mogucnost personalizacije" megana :kezo:

nego, vreme se jos ne zna? :kezo:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

dragan napisao:
nego, vreme se jos ne zna? :kezo:
Tačno je 11:29 :dobarvic: :kezo:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel to na manjaci snimano :kezo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Astru bih uzeo pre Megana iskljucivo zbog enterijera koji je bolesno uradjen (ko bi rekao da cu ja to reci za Opel)

A, s druge strane, ako bude skuplja a sporija od Megana ne sluti joj dobro. Takva kola po evropi kupuju mladji ljudi koji vole kola i brzinu i vole da se potezu. I retko ko ce kupiti sport hec zbog izgleda, ako konkurencija ima sveobuhvatno brzi auto i bolji osecaj za volanom...

Meni Corsa OPC izgleda bolesno dobro, a mozes da ih prebrojis na prste, dok Clio RS mozes da sretnes skoro svaki put kad se vozis kroz grad...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta ja znam, onda se sporiji automobili ne bi prodavali uopste :-|

Verujem da postoji barem 10 ljudi na forumu koje bih mogao da oderem sa sporijom verzijom, bio to megan ili astra, tako da se ne bih opterecivao tim stotinkama i sekundama. :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

lep auto, lep kraj za slikanje :D
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori