Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: O presretačima

Post od Floyd »

:)

Nemaju i ne znaju. Ovo je isto kao naplata poreza na iznajmljivanje stanova... protiv čega nemam ništa protiv ali ne tim redosledom.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Problem je dublji, ceo sistem je truo. Godinama zmure, gledaju nesto zatvorenih ociju i onda se preko noci sete da se u toj nekoj oblasti mora uvesti red i da to ne moze vise tako. Imas divlju gradnju 20 godina pa odjednom krece legalizacija, rusenje i sredjivanje urbanistickog plana, godinama se tolerisu svakakvi prekrsaji u saobracaju pa ajd sad kad nema para da krenemo da sprovodimo zakon, zakone koji postoje. Da ne pokrecemo pitanje tehnickog pregleda i gomile krseva koji su svakodnevno na putevima, o kojoj bezbednosti oni pricaju!?! Kada sam se vracao uz gr negde na ap izmedju nisa i paracina lada samara slepuje yugo u desnoj traci 40 km/ h. Oba ta automobila su za pod presu ali eto, tako su usli na ap na naplatnoj rampi i tako izasli. Ko vise ugrozava bezbednost na ap, neko ko je prekoracio 10 km/h ili ta dva idiota koji se slepuju!?

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ivan napisao: 25 Avg 2017, 09:23 Slusam na radiju da nece biti tolerancije, jer ako imas veci prosek od 120 vozio si nonstop preko ogranicenja, mozda nije tacno I tehnicki jesu u pravu, ne bih bio iznenadjen.

Hocemo da budemo svajcarska izgleda :)

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Kako ? Nisam nikakav matematicar ali valjda ako vozim sve vreme 120 prosek mi je 120. :zbunjen:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne možeš celo vreme voziti 120, dok kreneš sa naplatne, ubrzaš i postigneš tu stalnu brzinu (pa još ako usput negde usporiš koji put, kočiš i slično...), pa onda dođeš na naplatnu rampu i čekaš bar par minuta dok onaj ispred tebe plati (ili prođe kroz ENC) - dakle u pravu je Mića, moraš voziti bar malo iznad ograničenja i to još neko solidno vreme da bi se postigla zaista ta prosečna brzina. :)
Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
Garaža: BMW F30 320eD
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

Kako ce da funkcionise ENP ako se prekoraci brzina? Ne otvara se rampa dok napisu kaznu ili?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Jedini sam na forumu koji vozi 132 km/h (126 gps) na autoputu u Srbiji :D
Jednom sam vozio kratko 160 kmh u 3-4 ujutru.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Gruja1595 napisao:Kako ce da funkcionise ENP ako se prekoraci brzina? Ne otvara se rampa dok napisu kaznu ili?

Što bi to radili? Stigne ti lepo kazna kasnije na kućnu adresu.

TT

Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

Mora negde da me obaveste da sam napravio prekrsaj..

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Otkud ti to? Ne mora.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

To da nema tolerancije je debilizam, ma ceo sistem je debilan. U SLO ima sekcijsko merenje preko tunela na Trojanama u duzini jedno 5 km gde nema izlaza i parkinga. Ogranicenje je 100 ali do 106 ne diraju.

Sekcijsko merenje DA, ali na nekoj deonici kde nema izlaza i parkinga i kde je analiza pokazala da se juri. Više takvih deonica i ne zna se na kojoj mere i evo svi paze veči deo puta ( ako je cilj sigurnost ), a ne ovako, juriš ko budala ceo put, staneš na kavicu, natočiš gorivo i evo proseka ispod 120.

A zašto nemate 130 ogranicenje ko sav normalan svet nikad mi neče biti jasno. Pa lakše je da se smanji ogranicenje na kriticnim deonicama, nego kontra, da se digne na nekima. :glavomuzid:
Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

Gruja1595 napisao: 25 Avg 2017, 21:23 Mora negde da me obaveste da sam napravio prekrsaj..

Jel te kamera obavesti da te slikala? :)
Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

Racunam da jedno kamera, drugo naplatne rampe, a ono mu izgleda dodje na isto.. :D

ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Saša napisao: 25 Avg 2017, 21:04
Gruja1595 napisao:Kako ce da funkcionise ENP ako se prekoraci brzina? Ne otvara se rampa dok napisu kaznu ili?

Što bi to radili? Stigne ti lepo kazna kasnije na kućnu adresu.

TT
Sta je sa stranim tablicama i tag, gomila je automobila sa stranim tablama koji koriste tag, hoce i tad slati na kucnu adresu?
Ako se digne rampa i pored prekoracenja, nema nista od toga i eto rupe makar za strance i nase sa non-srb tablama.
Na taj nacin ako zaista tako bude su obesmislili celu pricu jer cilj je da se uspore i disciplinuju turci,albanci i ostali koji "protutnje" kroz Srbiju i koji
realno najvise ugrozavaju , ovog leta kad god sam izasao na autoput to je da se najezis. Ovi sa CH tablama kao kerovi pusteni sa lanca divljaju 160-200, a ovi sa DE tablama
prave karavane po nekoliko auta u koloni, a voze kao sumanuti jedan drugome u rep.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nije to cilj, lepo je pisalo u novinama da im oni nisu prioritet.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Pa da, nisu im prioritet oni koji su glavni problem na AP pogotovu leti. Briljantni umovi rade u USP i Ministarstvu. :sesir:
Odgovori