Kada to ubacim u onu raniju računicu, pitanje je da li je u ukupnom zbiru uopšte načinjena ušteda sa plinom. Ali je bar lakše na pumpi, pun plina za manje od tri soma

T-T
Pa može manje da košta ali to nije poenta već korektna računica sistemskog uvećanja potrošnje plina u odnosu na benzin. Sam plinski uredjaj se i podešava preko množioca odnosno fiksira procenat uvećanja ubirzganog plina u odnosu na ubrizgani benzin. To je osnova rada sekvent plinskih uredjaja.Ivan napisao: 22 Avg 2020, 10:37
Razumem ja da moze manje da potrosi, uvek moze manje, ali racunas sve troskove, a ne samo jedan deo gde si manje trosio pa da ispadnes stedljiviji![]()
Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока
Polako, ajmo na drugi način možda ti postane jasno i razumeš razliku proseka/srednje vrednosti na 100km i količine litara potrebnih za predjeni put 100km.
Ja nikad nisam osećao tako nešto. Ili bar nisam tako dramatično.Bax napisao:Secam se pre onog ocaja dok sam vozio na plin, a plina ponestaje, pa moram da vozim na benzin do plinske pumpe, ceo svet mi se rusio. Samo sam ja imao onaj stari sistem, sto odma prebacuje....
ljubitelj napisao: 16 Avg 2020, 10:07 .
Za moj Volvo 940 na 110,000km statistika
2,66 l benzina +12,3l plin
benzin 11 l
Ukupno prešao 234,000km
.
dag81 napisao: 24 Avg 2020, 12:19 Vozio sam na plin i svako paljenje do zagrevanja je radio ja benzinu. Benzin sam isto kupovao i sipao povremeno i to je sve trosak voznje na plinu.
Ali naravno ti uvek imas svoje teorije.
A sa druge strane, racunaj kako ti je lakse u glavi, cena kostanja za prevezenih 110.000km koje se naveo je ona potrosnja benzina i plina ukupno.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока