Nema tu ubedjivanja, bar sa moje strane vise. Kad kaze hocu Winteru dobije Winteru, to je odlicna guma, jeste, to je guma za celu godinu-jeste. Briga me da se ubedjujem sa ludacima, tj. oni su vec ubedjeni i tesko ih je odbediti od necega sto im cenovno odgovara.trojanac napisao:To za M+S znam da ljudi pogrešno tumače, ali što je najgore, ne možeš ih ubediti da greše. Saslušaju te, pogledaju onako ispod oka i nastave po svom.
Oznake su na engleskom. Mud + Snow
Letnje gume
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Letnje gume
- dag81
- Kontakt:
Ako hoces da poslusas bolje biraj GY, Dunlop, Continental nego Saver. I uzmi 175/65R14Sh@rance napisao:Kad smo kod letnjih guma odlucio sam da punta obujem u Michelin energy saver. Imam alu felne Dezent F u fabrickoj dimenziji 14" 5,5 jota. Dali da ostanem na fabrickoj dimenziji 165/70/14 ili uzeti nesto sire gume tipa 175/65 ili 185/60?
Ja sam ih kupio za Dobla, vodeci se da su dobre kao stare E3A, jer je slicna sara ali nisu. Tj,. verovatno su one ostale slicne smese, ali su ih drugi premium proizvodjaci presisali.
Sta mi se ne svidja, katastrofalne po kisi, jos nemam ABS na Doblu, na suvom kad malo jace dam gas slajfuju(101KS ima auto). Za moj kriterijum nisu.
Ono sto je dobro je sto su tihe i udobne. Ali tih je i Dunlop SR, Gy Duragrip npr. a i udobne su isto.
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Ja sam ih imao na citroenu XM-u 130ks. Ja sam bio prezadovoljan sa njima izuzetno tiha guma nikakvih problema nisam imao sa njima. Dimenzija je bila 195/60/15. GY dura grip nebi uzeo nikako, izuzetno bucna guma bucnija i od firestonke sto sam dobio na puntu, a kukam na firestone kako mi je bucna. Vozim se svaki drugi dan u pezou 206 koji ima sve 4 nove GY dura grip u dimenziji 175/65/14. Sa Michelinom sam bio zadovoljan.
Ja ih jos uvek vozim na Kangoo-u i mogu reci da je u odnosu na Continental eco3 bolja bar 50%. U stvari da budem posten nikad goru gumu od Eco3 nisam vozio u zivotu, naravno Trayal se ne racuna, jer to i nije guma.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Sta fali Contiju?
Ja ih imam i odlicne su.. nisu bucne, bolje upijaju rupe od Bridgestone, super su po mokrom?
Ja ih imam i odlicne su.. nisu bucne, bolje upijaju rupe od Bridgestone, super su po mokrom?
Brzine idu u H-a !!!

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Sasvim ok po mokrom. U toj ekonomskoj klasi vrlo dobra guma, jedna od najboljih.
Ne znam, ali se meni losije pokazala od Michelina po mokrom. Mozda jedino ako je bila neka losa serija. Inace se Michelin brze trosi od Contia, ali je zato i tisi i udobniji, a i bolje drzi po mokrom.
- Day Walker
Koju si dimenziju koristio? Meni su 185/65r15...
Poredim ih sa Bridgestone Turanza koje su bile 195/60r15 i naravno Bridgestone je bolji po mokorom, ali ni ovaj nije nista los.. Bas me je prijatno iznenadio ono vece kad je po Bgu lilo ko iz kabla... To vece sam imao naglo kocenje i izbegavanje pijane budale i po onoj kisi je odradio posao na nivou
Poredim ih sa Bridgestone Turanza koje su bile 195/60r15 i naravno Bridgestone je bolji po mokorom, ali ni ovaj nije nista los.. Bas me je prijatno iznenadio ono vece kad je po Bgu lilo ko iz kabla... To vece sam imao naglo kocenje i izbegavanje pijane budale i po onoj kisi je odradio posao na nivou

Brzine idu u H-a !!!

Dimenzija kod mene je 195/65-15. Gume su bile iz prve ugradnje. Najvise problema sam imao sa linijama na putu kad je vlazno, a inace je po mokrom bila losa. Zanimljivo je da je iste probleme imao drugar koji zivi u Danskoj i vozi Renault. Nazalost on je i razbio auto kad je na autoputu naleteo na neku vodu.
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
- dag81
- Kontakt:
Koja guma drzi na linijama na putu, bas me zanima?
Ista ona koja drzi i na zebri 

Znam dobro da se svaka kliza, ali kod nje je to bas primetno. Generalno za moj ukus da kazem previse tvrda i plasticna. Michelin ipak bolje drzi iako je isto ekonomska klasa.
- Day Walker