Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Da li je veličina bitna?

Post od Dusan »

Ivan napisao:@grujic pogledaj zvanicne specifikacije vecine karavana, pa sta mislis da je taj dodatni prostor napravljen od kartona i da nema nikakve tezine, i mislis da dodatnih 50-60kg postavljenih tako visoko na zadnjem delu auta ne narusava balans i ravnotezu auta ;)
Preterujes, nije to neki ultra laki, auto od 300+ ks, pa da se oseca ta dodatna tezina.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

To sto ti ne osecas ne znaci da niko ne oseca ;)
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

E sad si me lepo nasmejao. :doubleup:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ivan napisao:To sto ti ne osecas ne znaci da niko ne oseca ;)
Ne znam sta vozis, ali jel primetis kkako ti auto losije ide kada ti sedne neka devojka na zadnje sediste?
I ako uspes da osetis pola sekunde slabije ubrzanje do 100, ili 5km/h manju maks brzinu, ja ti skidam kapu..
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Superb 2.0tdi 170ks i grande punto sport 1.9mjt 130ks + TB koristim na oba auta, i prelazim dosta (cca 40kkm godisnje) i vozim zustrije i tacno osetim i devojka kad sedne, iako su stvarno nijanse u pitanju i nije samo placebo u pitanju.

Meni se licno karavan mnogo losije vozi, pa eto i hatchback sa 5v u odnosu na 3v, oseti se da je cvrstoca karoserije veca na kupeu, da se manje uvija, da bolje drzi kroz krivinu iako su opet nijanse u pitanju.

Meni je smesno da neko ne oseca te razlike, pogotovo ako je u pitanju slabiji auto sa manje obrtnog gde se dodatna tezina mnogo vise oseti.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Kupe i petoro vrata je druga prica.
Ako sa nekim vozilom imam iskustva to je superb 2.0 170, karavan i limuzina. I ti na 350Nm obrtnog i 1700 kila osetis razliku kad nekog vozis u kolima?!
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Superb trenutno ima oko 400+ NM sa TB i opet osetim razliku, mada ponavljam da su nijanse u pitanju ali... :zbunjen:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Slika Ivana i devojke sa kojom kola lošije ubrzavaju :rofl:

Slika

Šalu na stranu, nekada davno na Zastavi 101 sam lako primećivao kad neko sedne. Već na Jazz-u sam primećivao samo ako ga baš natrpam, a na CR-V-u još i manje, iako su oba atmo benzinci.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

To ne bi ni stalo unutra, u tom slucajo bi neki karavan bio must-have sa niskim pragom za utovar i gepekom od min. 1800l :kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Ivan napisao:Superb trenutno ima oko 400+ NM sa TB i opet osetim razliku, mada ponavljam da su nijanse u pitanju ali... :zbunjen:
Ako devojka ima 60KG to je tek 3-5% od ukupne tezine vozila, vozaceva tezina jos samnjuje procenat. Hajde nemoj vise da obanjujes posten svet ovde.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

To sto si ti nesposoban da osetis razliku od 5% u performansama ne znaci da se drugi bave obmanjivanjem...

Cip ili box ti skinu do 1s ubrzanje, i svi osecaju kao da im je auto podivljao i svi opisuju da osecaju da voze skroz drugi auto, a ti pokusavas da me obmanes da ne bi osetio razliku od 0.3-0.5s u ubrzanju.

Devojka makar sedi u autu, i masa je ravnomerno rasporedjena, dodatna masa karavana u odnosu na limuzinu se nalazi visoko na zadnjem kraju auta tako da se ponasa kao klatno u krivini, te to svako mora osetiti u iole brzoj voznji ako je imao priliku da vozi isti takav auto samo limuzinu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

To se može osetiti samo i isključivo na granici prijanjanja, a ne u svakodnevnoj iole normalnoj vožnji.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja sam jos pre par strana rekao da je razlika izmedju limuzine i karavana dosta velika...
Mozda neko ko se samo ponekada provoza na to ne obrati paznju ili ne oseti,ali imam karavan,drugar ima limuzinu isti model,oba u super stanju sa oko 200.000km...
Moze to vama da se ne svidja,ali zaista sto se komfora tice,limuzina je u prednosti,po meni poprilicnoj...
Ne znam za to ubrzanje sa 50kg razlike,ali se ostale stvar poprilicno razlikuju...
Oseti se da bulja vise hoce da zanese,oseti se taj prostor pozadi,oseti se razlika u cvrstoci karoserije,jednostavno automobil se totalno drugacije ponasa...
Ne znam da li je tako,ali mogao bih da se zakunem da je ogibljenje pozadi razlicito ili je barem jace na karavanu,mozda da trpi tezine u gepeku...
Svakako putnicima na zadnjoj klupi nije isto u limuzini i karavanu...
Ne moras da divljas da bi te stvari osetio...
Nisu to sada ni stvari koje su kao razlika izmedju M3 i 3 karavana,ali da ih ima,ima ih i ko na njih obraca paznju,a smetaju mu,jednostavno pocne vremenom da se nervira oko toga,tako da razumem Ivana...
Sve je do coveka.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

@Ivan, Superb 2.0 170 1632KG, Superb Combi 2.0 170 1654KG. Znaci razlika 22KG ili ti 1,3%. I da namontiras teg od 22KG na krovu ne bi osetio. Mozda ti imas neko sesto culo ili jednostavno precenjujes svoje vozacke sposobnosti.

EDIT: @Heroj, ako se ne vara w214 ima drugaciju zadnju osovinu koja se auto nivelise kada se natovari?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Probao je Volvo i jedno i drugo..bilo je interesantno i privukli su mnogo pažnje sa trkačkim karavanom, ali ne može karavan kao limuzina da ide.

Slika

Slika
Odgovori