Auto do 30.000e u CH

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Auto do 30.000e u CH

Post od trojanac »

Ja dajem glas samo ako ugovorimo ekskluzivni test za Garažu, kad dođeš u Srbiju. :mrgreen:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao:Uh nisam pratio forum juce jer sam bio u putu a bas ste se raspisali :)

Trenutno sam u Monte Karlu i nije mi nesto radio prenos podataka u romingu do sad.

Od zene sam skoro dobio zeleno svetlo za S5 samo da vidimo koliko je osiguranje :D

Inace veceras cu na kompu detaljnije da odgovorim jer nije prakticno sa telefona.

Pozdrav

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Pa naravno da zena mora da aminuje, ipak ce to biti auto na nju :) Odlicno, odlicno, jedva cekam da nadjes nesto.

Polukasko otprilike 1316.70CHF za nju :) Ili 1800 full kasko. Zaista nije strasno za taj auto pogotovo kad uporedis kolko placas za alfu...

E aj sad da ga tovarimo sto smo zapravo birali auto koji ce biti zenin :)

A kad zavrsite sa njim, mozete odmah poceti i mene da tovarite sto ce i moj sledeci auto takodje biti na zenu...

Ovi genijalci su smislili da je osigiranje daleko jeftinije za zene (bar za nasu nacionalnost), neverovatno kakva je diskriminacija ovde osiguranje auta...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

pa koliko procentualno dodje jeftinije za zene?

daj neki primer sa ciframa, posto ne znam ni koliko se krecu cene registracije vozila, jel imate i neki kalkulator cena registracija...?
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Evo sad sam bas napravio poredjenje na primeru dva auta, S5 i Alfa 147, samo osnovno osiguranje, bez kaska i sl.

Za S5

Muskarci srpske nacionalnosti: 1413CHF
Zene srpske nacionalnosti: 1157

Alfa 147:

Muskarci... 1100
Zene: 900

Dakle nekih 20% je razlika, ne znam da li gresim, ali mislim da je prosle godine bilo vise, oko 30% kada sam zadnji put gledao.

E, al pazite sad prevaru, ako uzmemo sve isto, samo ne stavimo satanske srbe vec divne nemce onda su cifre sledece:

Za S5

Muskarci nemacke nacionalnosti: 673
Zene nemacke nacionalnosti: 673

Za alfu:

Muskarci: 524
Zene: 524

Dakle kod njih nema veze ni pol.

Iz ovoga mozemo zakljuciti da su muskarci iz srbije najveca stoka koja postoji.... A ja sam mrtav ozbiljan da ako jednog dana budem imao viska vremena i viska novca da cu ih za ovo tuziti nekom medjunarodnom sudu (u Strazburu valjda).

Inace, recimo ovde mozes izracunati konkretno, samo su nesto menjali sajt pa trenutno ima samo na nemackom:

https://entry.axa-winterthur.ch/ei/mf_m ... EUG_LENKER
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nema šta, statistika govori da je rizik veći kad osiguraš srbina ili turčina nego njemca i verujem da tu nema osnova za rasnu diskriminaciju.

U svakom slučaju ispadne jeftinije u Švajcarskoj registracija+full kasko nego u Srbadiji.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Juu, jok i nema. Statistika moze svasta da pokaze, samo je pitanje gde je smes koristit a gde ne, ovde mislim da se ne sme koristiti.
Mogu komotno da isto tako da vode statistiku koliko udesa prave crnci, pa koliko belci, pa koliko zuti, crveni... Sigurno ne bi bilo isto, pa mogu i po tome da opletu razlicite cene. Sutra mogu prodavci kola da kazu srbi voze ostrije, kola im se vise kvare, za njih ne vazi garancija, ili za njih vise cene...

Naravno da je diskriminacija, ako ja (ili bilo ko drugi) vozim 10god bez ikakvog incidenta kakve veze ima koje sam nacionalnosti, jel to u genima ko kako vozi ili sta? Jedino sto je u redu je da cena zavisi od godista i od licnog dosije, pripadnost nekoj religiji, boja koze, nacinalsnot i sl ne sme uospte da utice na cenu jer je to bez dileme diskriminacija.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Očigledno su oni zaključili da nije. Ostaje ti da dokažeš u Strazburu :)

btw. vodila se ta diskusija i na drugim forumima

http://www.elitemadzone.org/p2873401
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

@laki,

svaka ti je na mestu, meni je to debilo da je za tebe skuplje, pre bi kao sto ti kazes trebali da gledaju tvoju vozacku istoriju, i da li si imao sto kazu nasi u svici "Akcidetne" stalno, ili nisi imao ili si jednom. Tako je npr u eu ako se ne varam, ali tamo nije tako rigorozna politika u toj meri kao kod nas. Kod nas placas 95% ako si ok vozac, ali ako napravis prekrsaj onda 10ak-15% vise, pa 30....

a dok u eu vazi da ako duze vreme nemas prekrsaje imas do 50% popusta, ali uglavnom daju oko 30-45%.
Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

S5 :doubleup:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Definitivno najbolji izbor!
Cudi me da meni nije pao ranije na pamet,ali kada cujem Mercedes, malo mi se zamuti pred ocima :kezo:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

palis se ti na merc ko fica na gurku. :P

salu na stranu jeste mercedes uvek bio prvi, pa posle svi ostali (normalno nemci su prvi medj tim ostalima), ali u ovom slucaju i meni je s5 delovao kao odlican izbor, ali nisam hteo da se mesam, kada je on imao srce ka bmw-u, i jos isao u welt pa probao svasta. :)

bice taj auto perverzija za voznju, vec vidim kako vikendom ide iz svajcarske da bi mogao da ga koristi KAKO JE BOG NAMERIO :D
Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

sebekkg napisao:salu na stranu jeste mercedes uvek bio prvi, pa posle svi ostali
Kljucna rec. :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nemoj da krenete o markama pa da radi gumica :palica:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Scuderia napisao:Ne vidim poentu ovakvog benzinca ako nece otici na neki trackday ili se bar izdivljati po regionalnim putevima. Mislim da je 3.0TDI bolji izbor, cak i ako ima ponekog divljanja. Deklarisana brzina do stotke je manja za samo pola sekunde od S5, a i ima nesto vise NM od istog, jos ako se cipuje :ludilo:
Realno, mali broj ljudi kupuje ovakve automobile da bi ih vozili na stazi.
To se kupuje pre svega zbog sportskog izgleda i performansi koje se ponekad iskoriste ali je u osnovi sasvim "obican" auto (nije Ferari, Maserati, Porse...).
Po tvojoj logici je i 3.0 TDI auto za trackday jer je takodje prejak i njegova snaga se retko kad koristi ;)
Ima jos mnogo primera neracionalih kupovina (npr. dzipovi od preko 300ks) pa se kupuju...
Laki ima pravo sto je protiv jakih dizela...zapravo dizeli imaju smisla samo dok su malolitrazni jer usteda goriva za tako skup auto nije vredna odricanja svih prednosti koje nudi benzinac (jeftinije odrzavanje, lepsi zvuk, bolji filing u voznji dok "puni" obrtaje...).
Inace jesam razmisljao o tom motoru ali kad vidim da razlika u ceni nije skoro nikakva (kod slicno opremljenih modela je ista) postavlja se pitanje koja je poenta uzeti dizela.
NexT napisao:'bem li ga...

330 konja, a vozice ga u proseku kao alfu sa 150 konja... Pritom placa skuplje odrzavanje, osiguranje itd... Ne znam tacno kod vas kako ide, ali pretpostavljam da ima nesto sto je dosta skuplje za S5 nego za recimo obican A5 (zbog nabavne cene, ili cega vec)

ALi naravno, ako ima uslova :doubleup:

(jedino da zanemarimo sto se sa 30 stiglo do 46k :kezo: )
Ma ja i Alfu retko vozim punim kapacitetom ali ima nekih situacija kada mi je i ona preslaba :)
Za odrzavanje jos trebam da se raspitam. NIje zanemarljivo da li je servisni interval na 10, 20 ili 30kkm i cena istog.
Sto se cifre tice ne opterecujem se previse oko toga.
Bitno je da me auto zadovolji a svakako onaj koji je skuplje placen i vredi vise pri prodaji tako da nije mnogo bitno.
Sve sto sam do sad gledao su bili neki kompromisi pa cak i E kupe ili F30.
ftj napisao:Pitanje je da li možeš to da priuštiš i da li ti ove prednosti opravdavaju razliku u ceni u odnosu na dizela.
E pa da li opravdavaju razlike u ceni jos treba da vidim ali mislim da da.
Xepoj87 napisao:I S5 je minimum 30% lepsi od bilo kojeg 3.0 TDI,pa cak i S line :)
To sam i ja primetio...i ne samo sto su lepsi nego su i u startu bolje opremljeni.
trojanac napisao:Ja dajem glas samo ako ugovorimo ekskluzivni test za Garažu, kad dođeš u Srbiju. :mrgreen:
To je najmanji problem :)
Laki021 napisao: Ovi genijalci su smislili da je osigiranje daleko jeftinije za zene (bar za nasu nacionalnost), neverovatno kakva je diskriminacija ovde osiguranje auta...
Apsolutno tacno...
Kada sam osiguravao Alfu izracunali su mi neku cifru od koje boli glava.
Onda mi je neko rekao za tu foru i registrujemo ga na zenu (EU drzavljanin) i cifra je bila upola manja.

Sto se S5 tice gledao bi manje felne od 20 (znam da se Scuderia nece sloziti :mrgreen: ) i crvenu boju jer je prelep u toj boji. Ostalo su finese.
Ono sto mi se u startu ne svidja je neudobna voznja Balkanskim putevima.
Xepoj87 napisao:Definitivno najbolji izbor!
Cudi me da meni nije pao ranije na pamet,ali kada cujem Mercedes, malo mi se zamuti pred ocima :kezo:
I ja jako volim Merc ali nesto slicno (jak motor, 4x4, upakovano u "sportsko pakovanje") kod Mercedesa je mnogo skuplje.
Video sam danas izmedju ostalog i C63 AMG...kakav zvuk ima ono cudo, nije ti dobro kad prodje pored tebe :D
sebekkg napisao:salu na stranu jeste mercedes uvek bio prvi, pa posle svi ostali (normalno nemci su prvi medj tim ostalima), ali u ovom slucaju i meni je s5 delovao kao odlican izbor, ali nisam hteo da se mesam, kada je on imao srce ka bmw-u, i jos isao u welt pa probao svasta. :)
Nisam ja bio nesto posebno nakloljen BMW (vise Mercedesu) i ako mi se jako svidja nova 3 (pa ni stara nije losa) i 5ica (ali ne treba mi takav auto).
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Koliko ja kontam, A5 je na platformi A4? Ili ne?

Treba da sacekas da izadje baby CLS :mrgreen:
Zaključana tema