Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Grčka 2012

Post od Floyd »

Tex, ja ne znam da li je stvarno najskuplji (tako sam cuo) ali je vrhunsko mesto i najlepse koje sam posetio u GR. Krf je isto ok dok je Krit za mene bzv i ako je izvikan do maximuma.

@Sasa
Ne cudi me za CH toliko jer oni ni ne vole GR preterano, privlacna su im neka ostrva i to je to ali kontao sam da Svabe treba da imaju bolju ponudu jer njihovi stanovnici letuju svuda po evropi. U HR je po mojoj slobodnoj proceni oko 70% auta sa DE i NL tablama.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Grčka 2012

Post od Saša »

Treba uzeti u obzir i da su neke destinacije i mesta jednostavno tradicionalno odredište određenih nacija turista, dok druga to jednostavno nisu (iz ovih ili onih razloga). Hrvatska to recimo svakako jeste za Nemce. :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Texonja napisao: Prosle godine smo mi od 10 dana bili 5 dana na Lagomandri, pocetkom septembra. Borovina, cisto more, nema guzve... :doubleup:
Mi smo bili svaki dan, od 4. pa narednih 10 dana :-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Tex, kako se od Nikitija stize do Lagomandre? Koliko je udaljeno? Je l ima tamo neki restoran, nesto da se kupi itd... ?
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Krenes ka Neos Marmarasu i sa desne strane pre Neosa (ne znam koliko tacno) je Lagomandra. Postoji tabla, a postoji i hotel koji se zove isto kao i plaza, ima 4 zvezdice i za takav hotel je poprilicno skup. Mislim da ima oko 20-tak km od Nikitija, ali nemoj me drzati za rec.
Za restoran nemam pojma, jer kada smo hteli da jedemo onda smo opet isli do Marmarasa ili nazad u Nikiti. Cerkica je imala jedva preko godinu dana, pa nismo ostajali na plazi duze od 2-3 sata. Na samoj plazi nema nicega osim iznajmljivanja lezaljki, suncobrana, skutera i slicno. Malo dalje u kompleksu hotela Lagomandra bi trebalo da ima svacega.

Problem za decu moze biti sto nema dugog plicaka, ali nama nije smetalo jer cerki je sa godinu i kusur jednako duboko i 50cm i 250cm, tj svakako moras paziti na nju svo vreme.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ima jedna jedina taverna i jedna mini prodavnica (voda, sladoled). Beach bar postoji na plaži, cene ne znam jer smo samo ceđenu pomorandžu pili.
Hotel Lagomandra Beach jeste skup za ono što nudi, samo što prošle godine nisam znao za http://www.alpharooms.com gde su cene drastično niže od naših agencijskih i od onih koje smo dobili direktno u hotelu. U svakom slučaju je hotel za izbegavanje, osim ako niste toliki mazohisti pa da prihvatite očajnu hranu svaki dan po ne baš maloj ceni.

Sitoniija se nudi dosta preko nemačkog Der Toura. u CH verovatno ne nude taj deo Grčke jer im nije lako dostupan kao nama, a kad se ide avionom lepše je biti na Santoriniju nego u Nikitiju :) Uglavnom je Sitonija skuplja (pogotovo zapadna strana) od Kasandre, ima više hotela i nije isti tip turizma kao na Kasandri.
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Post od pigeon »

Texonja napisao:Krenes ka Neos Marmarasu i sa desne strane pre Neosa (ne znam koliko tacno) je Lagomandra.
Ima max 15km od Nikitija GPS(N40.1353956/E23.7480884).

http://www.sitonijanadlanu.com/pregled. ... ze&broj=36

Ima jedan sasvim fin restorančić sa igralištem za decu. Cene normalne za Sitoniju (kafa 3€, giros 2.5€...). Preporučujem deo plaže do šume (tamo gde nisu ležaljke). Smestite se u hladovinu, more je na 10 metara... Ima dovoljno mesta, nije gužva. Divota. Danas i juče nismo bili tamo zbog mase Grka koji vikendom iz Soluna okupiraju Sitoniju pa zna da se čeka u koloni, pogotovo na semaforu u Nikitiju (mi smo u Metamorfoziju). Od sutra smo opet na Lagomandri :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

pigeon napisao: Ima max 15km od Nikitija GPS(N40.1353956/E23.7480884).
U pravu si. Posle sam pitao suprugu dal' se seca koliko ima, kaze misli da ima 12km, max do 15km.

Sto se tice Solunaca, petkom uvece u Nikitiju ne rade semafori, nego postave pandure na raskrsnici i samo pustaju ove sa severa da piche dole... Ista prica i nedeljom popodne/uvece, ali u pravcu juga ka severu. Vikendom su i najvece guzve na plazama zbog toga.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

pigeon napisao:Cene normalne za Sitoniju (kafa 3€, giros 2.5€...).
Kafa 3e?
U Rovinju u baru na plazi 7 kuna ili ti manje od 1e. Porcija cevapa sa pomfritom u restoranu 45kn (6e), mesano meso sa rostilja 8e, pecena prasetina 11e, jagnjetina 13, lignje 8e, ribe od 10...
Ako jedete s'nogu, burek s mesom 2e, kalcona, 2,5, kebap 2,5, parce pice 1,5...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ajde razlaz sa hrvatskim primorjem iz domace teme o nasem domacem moru! :palica: :P
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Floyd napisao:
pigeon napisao:Cene normalne za Sitoniju (kafa 3€, giros 2.5€...).
Kafa 3e?
U Rovinju u baru na plazi 7 kuna ili ti manje od 1e. Porcija cevapa sa pomfritom u restoranu 45kn (6e), mesano meso sa rostilja 8e, pecena prasetina 11e, jagnjetina 13, lignje 8e, ribe od 10...
Ako jedete s'nogu, burek s mesom 2e, kalcona, 2,5, kebap 2,5, parce pice 1,5...
Ovo jeftinije od CG :uf:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Texonja napisao:Ajde razlaz sa hrvatskim primorjem iz domace teme o nasem domacem moru! :palica: :P
Ja sam u Rovinju cuo kako nas pojedini smatraju za domace (od konobara i da su Srbi najgalantniji gosti) dok u GR jok :D
Elem, nije mi namera da reklamiram HR nego onako poredim cene ali necem vise :pardon:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ma zajebavam malo. :)
Grcka je postala glavno letovaliste za ljude iz Srbije, pa nam nekako dodje kao domace more. (iako naravno jos uvek mnogo ljudi ide za CG, neki jer ih vezuju rodbinske veze, neki jer imaju tamo kucu koju zbog svoje naivnosti jos uvek nisu prodali Rusima :mrgreen: , neki jer imaju racunicu da mogu da prodju jeftinije, a neki jer im se jednostavno VISE DOPADA u CG). I svako je u pravu, tj svako svoje pare i svoje slobodne dane trosi kako mu najvise odgovara.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Grcka je super ali mi se nikako neda da posle 1300km vozim jos 1000 do mora :)
Prosle i pretprosle godine sam isao ali avionom...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Rovinj je super, ali tamo mi se ne čini da ima neka blizu plaža a da liči na one na Sitoniji (možda Poreč, ali tamo nisam bio), da ne kažem da cela Istra nije za mene ono kako zamišljam da treba da izgleda plaža i more (letovalo se u južnoj Dalmaciji sve do 1990. godine). Bili smo na samom špicu Istre i more je stvarno vrhunsko, ali one stenčuge ne mogu da svarim i nedostatak hlada. Drugo, mnogo su severno za moje pojmove, i sezona traje od 15.7. do 15.8. sve van toga je lutrija, pre 2 godine sam početkom septembra sedeo u duksu i jakni pored mora :)
Odgovori