Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Računari

Post od methane.master »

nikaragva napisao:Sta ja znam, meni sve treba :D

Imam i desktop. Ja sam stara garda, i ako nemam u kuci chieftec kuciste na kojem mozes sediti kada gosti dodju, a nema dovoljno stolica, kao da nemam nista :)

Inace imam nekoliko chieftec kucista, od kojih se trenutno jedno koristi :)
Da znam kome da ponudim ovo moje na prodaju. :kezo:

U vezi teme, primaran mi je još uvek desktop i mislim da po komforu rada i dalje je nezamenljiv. Laptop je zgodan ko često putuje ili ima potrebu da nosi komp sa sobom. Za spamovanje po forumima onako iz kreveta, tablet pa ću gledati da nabavim jedan, jer mobilni koji mi trenutno služi za tu svrhu je ipak za nijansu manji nego što bi mi trebalo.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

steva_anya napisao:50ak hiljada je vise nego dovoljno za lap-top koji koristim za mail, forum, fb, online radio i youtube.
I oni najobicniji od 35-40000 bi obavili posao. Ovaj ima neki kao bolji procesor pa je na duze staze bolji izbor.
Bez 1000 evra nema to sto ti hoces.
BTW, i to je fenomenalna cena ako se uporedi sa cenama laptopa u proslosti.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ma daj, zezaš, te (nezahtevne) poslove će bez greške da radi i laptop od 30-tak hiljada, pa i manje (tačnije: i najjeftiniji kojeg nađeš). Uznapredovala je tehnika značajno. :) Veća snaga i brzina računara je potrebna samo kod baš zahtevnih zadataka: igranja modernih igrica, video obrade i slično.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Delija pretera ga. Za klasican surf na lap-topu 1000€? Xaxa
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Preteraga i to podosta :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Moj je placen oko 40-45 hiljada pre 2g. Jos uvek radi sve na njemu ko blesavo. Ne igram igrice. Dobro, mozda zombi vs plants :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja sam do sada uvek kupovao laptopove u klasi 500 EUR (u početku to beše 1000 EUR) ali se ozbiljno razmišljam da i tu sumu skoro prepolovim i da laptop menjam bukvalno čim izađe iz garancije, a da ga zatim prodam za koliko se bude moglo izvući (ili čak da ga poklonim nekom detetu koje drugačije ne bi moglo da dođe do računara). Čak i taj najjeftiniji današnji lap obavlja bez ikakvih problema ono za šta meni treba (Net, multimedia i Photoshop uglavnom). Na taj način bih imao minimalan gubitak vrednosti i uvek novu i sigurnu spravu. :)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ja sam dao 80000 pre 4 godine za 17" laptop, to je onda bilo oko 800 evra, dva harda, dobar Core2Duo i za ove 4 godine desktop sam uključio 7-8 puta kad sam gledao neku tekmu jer na njemu imam TV Karticu. :)
Što se mene tiče, desktip mi i ne treba :)

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja sam pre 5-6 god uzeo laptop od 1000+ e i evo i dan danas sljaka :)
Jeste da je sad sranje, al ono.. odradjuje posao :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ne treba se zaletati već uzeti spravu koja ti za najmanju sumu novca radi posao. Ono na čemu lično ne štedim su kvalitet displeja i tastature, to mi je mnogo bitnije od brzine procesora ili količine RAM-a, a jedino zbog te dve stavke bih dao i veći novac nego što je realno potreban za laptop za moje potrebe.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Aj' pre nego sto pisete procitajte prvo malo pazljivije Stevin prvi post vezan za to kako je laptop "sranje" jer ne traje baterija, los je ekran, losi zvucnici, bla bla... :)
steva_anya napisao:Delija pretera ga. Za klasican surf na lap-topu 1000€? Xaxa
Nisam ja preterao ni malo - ti si debelo preterao sa zahtevima iliti ti bi da se je*es a da ti ne udje :D

Ako hoces bateriju koja traje skoro 10 sati, savrsen ekran i dobar zvuk to neces dobiti za 500 evra ni pod razno. Tek oko 1000 evra polako krece ta klasa kvaliteta.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

10 sati nećeš dobiti ni za 1000e :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Sa dopunskim baterijama hoces, ali tesko u isto vreme i odlican ekran.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Delija, omasio si i ti poentu. Steva ne moze da dobije ono sto hoce ni sa laptopom od deset hiljada milijardi evra, ceo koncept mu ne radi posao sa danasnjom tehnologijom. Ima situacija koje ne mozes da resis po svojoj zelji koliko god para da bacis.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Jbg Delija ti uvek znas sve i bolje od drugih :)
Ne trazim ja dolbi sraund od lap topa niti ekran od 50", ali za ovu sumu novca sam mogao uzeti neko klasicno kuciste i ekran od npr 21". (sad imam neki Dell ips_kako_li_se_vec_zove).
Isto tako lap top u torbu i mogu da njim gde god bilo. Sve ima svoje prednosti i mane.
Ne kajem se niti mi je zao para, samo imam pravo da dam licni utisak o necemu a ne da mi ti kazes kako bi da mi ne udje ;)

Ne komentarisem sve ovo da bude da je moja prva i poslednja, vec samo iznosim moje misljenje, da bi mi za klasican surf vise odgovarao tablet (kola, more, plaza, inostranstvo).
Apsolutno razumem i one koji dwsktop ne mogu da smisle.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Odgovori