Zatamnjena stakla

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Zatamnjena stakla

Post od Saša »

A što ne bi moglo, laminirano staklo, grejači između dva sloja... Zar se tako ne radi u slučaju grejača kod vetrobrana?

TT

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Upravo tako, zbog laminacije se ne radi vec ovako kasirano na povrsinu stakla.
I nikada nikome nije puklo zbog toga, znaci dokazano dobro resenje.
Korisnikov avatar
zeljkokg76
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci

Post od zeljkokg76 »

На старом Форд Ескорту '86 годиште опрема Ghia сам имао жичице у шоферци, тако да то није страно.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sve se može napraviti samo kad se hoće. Pitanje cene, ništa više.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zadnje staklo i treba da greje unutrašnju stranu stakla najpre, zato su i grejači tu.

Šoferka treba da zagreje spoljni deo stakla, da bi otopila sneg i led.

Prema tome, različitu funkciju vrše grejači na prednjem i zadnjem staklu, nije samo pitanje cene i nemogućnosti da se nešto uradi.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Greju oni bogami i unutra i spolja, po potrebi. :D
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

RobiNS napisao: 13 Mar 2018, 09:11 Čujem danas u NS na Bulevaru Evrope - isključuju iz saobraćaja sve sa zatamnjenim staklima...

Dal bi prošlo ono 25% (kao što imam na prednjim) na sva stakla da stavim-zamenim?
to se jedva primećuje, možda prođe ne primećeno... ;)
Na Fabiji imam 30% na svim staklima i primetno je kad si u koloni vozila koja nemaju + ako im je svetla unutrašnjost.
Oktaviju smo parkirali i čekamo promenu zakona, da se dozvoli atestiranje već postavljenih folija i da iste ne moraju da se skidaju i ispod njih stavlja markica.
Iznenadilo me smanjenje takse od proizvođača i ako sam dobro informisan naveća moguća cifra je 3000 dinara, merc i bmw su besplatni tj ne daju potvrde. Agencija obradu podataka i dalje ne naplaćuje.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

Hvala ti na informacijama (sp),
ali ja nešto nisam u toku, koliko trenutno košta "legalizacija" propisno zatamnjenih stakala? (taksa, agencija...)
imam ja atest proizvođača i izmerenu prozirnost od strane ovih što ugrađuju - al to se čini mi se ništa ne priznaje :zbunjen:

Ja sam svakako hteo na zadnja vrata da stavim svetlije al možda gepek ne bih dirao ako "legalizacija nije skupa.
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

- Provera i dobijanje uverenja za zatamnjena stakla (procedura I potrebna dokumentacija )
1. Saglasnost proizvodjaca ( npr za volkswagen i audi dobija se kod ovlascenog dilera automobila, porsche Ada Beograd )
2. Ugradnja folija na stakla sa oznakom (ABS M xy ) , izjava servisa i kopija uverenja ABS
3. Odlazak u AMSS , kontrola, slikanje vozila i slanje dokumentacije u ABS
4. Dobijanje uverenja (atesta) od Agencije za bezbednost saobracaja

Cene za kompletnu proceduru:
1.Saglasnost proizvodjaca 0 - 3000din (u zavisnosti od marke automobila)
2. AMSS ispitivanje.................2400 din
3. Tehnicki pregled..........800-1500 din
4. ABS (izdavanje uverenja)... 0 din
-Po novom pravilniku izuzeta su vozila koja su radjena po starom i koja na staklima pod folijom nemaju oznaku ABS. - Nadamo se da ce ponovo biti usvojena izmena i dopuna , pa vozilima koja imaju zatamnjena stakla bez oznaka omoguciti atestiranje . O novim izmenama i dopunama bice jos obavestenja .

U mom slučaju platio bih 1 i 2 tačku, 3 imam popust, 4 je bila 3300 ali je ukinuta.
Ovo dođe razumna cena.
Međutim problem su oznake ABS M 07 iz tačke 2 koja po važečem zakonu mora da se nalazi između stakla i folije.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

:thumbup: hvala, evo već zovem Suzuki da vidim za saglasnost...
(edit) i majstora za oznaku ABS...
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

samo polako napisao: 14 Mar 2018, 09:23
- Provera i dobijanje uverenja za zatamnjena stakla (procedura I potrebna dokumentacija )
1. Saglasnost proizvodjaca ( npr za volkswagen i audi dobija se kod ovlascenog dilera automobila, porsche Ada Beograd )
2. Ugradnja folija na stakla sa oznakom (ABS M xy ) , izjava servisa i kopija uverenja ABS
3. Odlazak u AMSS , kontrola, slikanje vozila i slanje dokumentacije u ABS
4. Dobijanje uverenja (atesta) od Agencije za bezbednost saobracaja

Cene za kompletnu proceduru:
1.Saglasnost proizvodjaca 0 - 3000din (u zavisnosti od marke automobila)
2. AMSS ispitivanje.................2400 din
3. Tehnicki pregled..........800-1500 din
4. ABS (izdavanje uverenja)... 0 din
-Po novom pravilniku izuzeta su vozila koja su radjena po starom i koja na staklima pod folijom nemaju oznaku ABS. - Nadamo se da ce ponovo biti usvojena izmena i dopuna , pa vozilima koja imaju zatamnjena stakla bez oznaka omoguciti atestiranje . O novim izmenama i dopunama bice jos obavestenja .

U mom slučaju platio bih 1 i 2 tačku, 3 imam popust, 4 je bila 3300 ali je ukinuta.
Ovo dođe razumna cena.
Međutim problem su oznake ABS M 07 iz tačke 2 koja po važečem zakonu mora da se nalazi između stakla i folije.
Koliko sam ja proveravao nije ukinuta obrada dokumentacije od 3300 din, ukunita je taksa za izdavanje uverenja
Sa sajta agencije:
http://www.abs.gov.rs/procedura-za-izda ... ala-vozila
2. доказ о плаћеној цени услуге обраде документације за испитивање у износу од 3.300,00 динара
Број рачуна на који се уплаћује цена услуге обраде документације за испитивање возила у износу од 3.300,00 динара је: 840-1068668-71
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

samo polako napisao: 14 Mar 2018, 09:06 Oktaviju smo parkirali i čekamo promenu zakona, da se dozvoli atestiranje već postavljenih folija i da iste ne moraju da se skidaju i ispod njih stavlja markica.
Sve je to bilo dozvoljeno, zašto bi opet menjali?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Ako se dobro sećam ti si atestirao među prvima?
Kako si rešio postavljanje ABS nalepnice?
Preko ili ispod folije?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ma od njega je sve I krenulo. Videli da moze da prodje I onda pritisli. :D
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD