Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od pedja »

devit0 napisao: Da nisi probao recimo sa instalacijom novog roma ispocetka obrisati ceo i sve podatke pa fabricki reset i instalacija novog ako si na mts ili telenor.
Telenor.

Ne dolazi u obzir da išta resetujem, pogotovo jer mi ne znači ništa, jer mi i sada sve radi kako treba. Čujem ljude, net radi :D

Inače, nikada nisam čačkao romove, niti resetovao na fabričko. Kako se kupi, tako radi do sledećeg. Čak mi je mrsko i telefone da menjam, pa ih vucaram godinama, iako svake dve godine mogu da biram novi.

TapaT

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Prosli telefon mi je radio na 4g i nije bilo pucanja interneta kad se javis na telefon. Ocigledno neki ajfonov bag gde ne ume i net da presalta na 3g kada primi poziv.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Malo sam testirao i zakljucio sam da je problem u telenoru jer na mts-u radi bez problema iako je oznacen 4g i nema veze da li je VoLTE ukljucen ili ne(ima 4g prijem). Moj zakljucak je da telenor ne podrzava neku opciju kao sto ima MTS da bi to funkcionisalo bez VoLTE-a.

Inace za mene je 'workaround' bio da zovem telenor kol centar i da mi ukljuce VoLTE i tada radi jer se tada poziv ne salta na 3g. To sad moze proizvesti druge probleme koje je naveo pedja jer internet protokol drugacije funkcionise u odnosu na 2g/3g u slucaju losije pokrivenosti al svakako bolja opcija nego da forsiram 3g. Inace nije da sam zaludan pa mi bas treba da surfujem telefonom dok pricam nego mi to smeta kada koristim telefon kao hotspot jer mi laptop izgubi konekciju.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Meni je nekad neophodno da koristim net u toku razgogora. Ranije nisam imao ovaj problem, pa mi nije jasno sta se desilo. A na iPhone-u sam sigurno vec 10 godina…
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Na kom si operateru?
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Telenor
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Da, na mtsu i vipu nema tog problema. Izgleda da su na telenoru nedavno napravili neku promenu i za sada je jedino resenje da zoves call centar i trazis da ti ukljuce VoLTE. Onda treba da ukljucis VoLTE u opcijama (Settings >> Cellular >> Cellular data options) i radice ti.
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Ali cu tim ukljucivanjem potencijalno imati drugu vrstu problema koju je neko pomenuo?
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Uvek mozes samo da ga iskljucis u istoj toj opciji ako budes imao problema.
devit0
Reactions:
Pridružio se: 04 Apr 2021, 22:52

Post od devit0 »

pedja napisao:
devit0 napisao: Da nisi probao recimo sa instalacijom novog roma ispocetka obrisati ceo i sve podatke pa fabricki reset i instalacija novog ako si na mts ili telenor.
Telenor.

Ne dolazi u obzir da išta resetujem, pogotovo jer mi ne znači ništa, jer mi i sada sve radi kako treba. Čujem ljude, net radi :D

Inače, nikada nisam čačkao romove, niti resetovao na fabričko. Kako se kupi, tako radi do sledećeg. Čak mi je mrsko i telefone da menjam, pa ih vucaram godinama, iako svake dve godine mogu da biram novi.

TapaT
U tom slucaju laganica, ne treba ti volte osim kristalno jasnog zvuka nemas druge znacajne benefite osim da ti net radi dok razgovaras i ako nista nikad ne diras, batali iskljuci i ne treba ti.
Ja odmah svaki tel rootujem, menjam brdo romova, volim da cackam oko telefona sve i sve da mi radi kao i na autu iako radi moram da cackam jer ja mislim da moze i bolje i budem u pravu.
Takav sam volim sve da cackam, neko ne voli imam druga kome auto ne znaci nista samo da se preveze od tacke A do tacke B, dal mu nesto ne radi dal moze bolje ma zabole ga, kaze ja ni dinar nemam nameru da daje za auto sem za gorivo ma dinar sem ako nesto crkne pa uzme najjeftiniji deo, ja budala ulazem i gde ne treba i svi delovi najkvalitetniji trudim se uvek koliko mogu da nadjem i nikad najjeftiniji deo i najlosiji ne kupujem, on bre ne menja ulje samo doliva dzabe mu objasnjavam, al nema veze sa ovom tvojom pricom.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

DukeNS napisao:Iz nekog razloga ne mogu da koristim internet u toku poziva. Nesto mi se izgleda poremetilo. Zna li neko sta treba da podesim. iPhone je u pitanju…
Ako ti je za utehu i meni se isto desilo danas na ip12, mts mreza. Aktivirao volte i za sad nema problema.

Ne znam koliko volte utice na bateriju i slicno, jedino me plasi to sto citam na bechu da su ljudima poruke slate na pogresne brojeve.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Razlog za promenu je rast troškova celokupnog poslovanja, nastao zbog rasta cena proizvoda i usluga na tržištu, kao i uvoznih komponenti

Jel realno da se vade na ovo...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Сад ко хоће може да раскине уговор

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ali Telenor časti korisnike sa 10 Gb u narednih 6 meseci... :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori