Ratna tehnika
Re: Ratna tehnika
Dovoljno dobar da budemo interesna svera i jednima i drugima. 

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Imamo i jake banke. Ova moja me yebe kako 'oćeBAJKER napisao:Ovo zadnje imamoFloyd napisao:Mnogo
Zlato, ekonomska stabilnost, jake banke, jaka vojska i dobar geografski polozaj

Nisam na to mislio tj. nisam se dobro izrazio... mislio sam na konfiguraciju terena koji je laksi za odbranu.BAJKER napisao:Ovo zadnje imamoFloyd napisao:Mnogo
Zlato, ekonomska stabilnost, jake banke, jaka vojska i dobar geografski polozaj
Mi to nemamo a pored toga okruzeni smo tradicionalno neprijateljskim zemljama sto nas stavlja u jos nezavidniju situaciju.
Jednostavno, nemamo kud i pisanje uz vetar se trenutno najmanje isplati...
Sto se neutralnosti tice, hteli smo je i 1941. a svi znaju kako se to zavrsilo.
Ne moze svako biti neutralan pa sve i da hoce.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Ucetvuje i nasa vojska u misijama koje su pod okriljem zlocinackog NATO saveza....
Uostalom sta Srbija dobija clanstvom u usranom NATO savezu? Prakticno nista, samo jos jedan trosak u bednom vojnom budzetu i to ne mali trosak ( pogledajte ostale banana drzave u okruzenju....HR, bugari, Rumuni..)
Da je se to ucinilo pre dvadeset ili trideset godina kada bi i imali neke koristi a sad bi bila neverovatna glupost. Ostaje ono da te ucene pa moras po svaku cenu ali tesko da ce to biti, uzeli su sto su hteli..
Za Srbiju najbolje da cuti i da ne prdi mnogo okolo, dok moze tako!
Oni nas da su hteli u NATO savezu mi bi i bili tamo, mada ne moze se reci da ono govedo SuNatovac nije radio na tome...
Sinoc gledam emisiju na RTS-u, gostovala su dva pilota koja su ucestvovala 99-e u odbrani zemlje. Naravno prevremeno penzionisani, nije im reseno stambeno pitanje niko ih danas ne spominje niti su odlikovani za ono sto su uradili..
Ali je zato Dragan Sutanovac dobio orden ( pocasna letacka zvezda ili tako nesto, nisam siguran) ako sam dobro razumeo pilota to je najvisi orden koji pilot moze da dobije.....
@kvcali jel to nova fotka?
Uostalom sta Srbija dobija clanstvom u usranom NATO savezu? Prakticno nista, samo jos jedan trosak u bednom vojnom budzetu i to ne mali trosak ( pogledajte ostale banana drzave u okruzenju....HR, bugari, Rumuni..)
Da je se to ucinilo pre dvadeset ili trideset godina kada bi i imali neke koristi a sad bi bila neverovatna glupost. Ostaje ono da te ucene pa moras po svaku cenu ali tesko da ce to biti, uzeli su sto su hteli..
Za Srbiju najbolje da cuti i da ne prdi mnogo okolo, dok moze tako!
Oni nas da su hteli u NATO savezu mi bi i bili tamo, mada ne moze se reci da ono govedo SuNatovac nije radio na tome...
Sinoc gledam emisiju na RTS-u, gostovala su dva pilota koja su ucestvovala 99-e u odbrani zemlje. Naravno prevremeno penzionisani, nije im reseno stambeno pitanje niko ih danas ne spominje niti su odlikovani za ono sto su uradili..
Ali je zato Dragan Sutanovac dobio orden ( pocasna letacka zvezda ili tako nesto, nisam siguran) ako sam dobro razumeo pilota to je najvisi orden koji pilot moze da dobije.....

@kvcali jel to nova fotka?
Poslednja izmena od Heineken u 28 Mar 2014, 15:56, izmenjeno 2 puta ukupno.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
nemam pojma od kad datira

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- kvcali
- Kontakt:
pise tek od 2016. do tad bi s-500 trebao da bude operativan

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
Pa dobija se faktor stabilnosti, sto svakako utice na investicije i celokupni standard.Heineken napisao:Uostalom sta Srbija dobija clanstvom u usranom NATO savezu?
To za pilote je tuzno, kao i za ostale ratne veterane.
Ali ispred NATO-a ja krivim Gedu, jer sila boga ne moli, ono sto su siledzije htele, uzele su, samo je sve to moglo da prodje bez toliko izgubljenih zivota. Ali to je vec politika, pa ne bih da sirim.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Nisam ja rekao da trebamo, po svaku cenu, postati clan NATO-a vec da ne mozemo biti neutralni na duzi vremenski period... posebno ako se ova kriza zakuva jos vise.Heineken napisao:Ucetvuje i nasa vojska u misijama koje su pod okriljem zlocinackog NATO saveza....
Donekle su se Rusi zainteresovali za nas posle 1999, inače nisu znali ni ko smo, ni gde smo. Znali su samo za Jugoslaviju. Pa i danas se desi da naše turiste u Rusiji pitaju na primer "jeste li vi u Srbiji većinom katoličke vere?"Dusan napisao:Stvarno ne razumem ljude koji se tako deklarisu. Ja ne osecam nikakvu bliskost sa tim narodom, osim slicnog jezika. Upoznao sam jako veliki broj Rusa i uvek sam ocekivao da ce oni prema nama biti drugacije orijentisani nego prema drugim strancima, a to nikada nije bio slucaj. J*be se Rusima za nas. Rusi i Ameri su manje vise isti olos, jedina razlika sto Ameri nanose svetu vise zla trenutno jer im se tako moze, jer su trenutno (svidelo se to rusofilima ili ne) daleko uticajniji od Rusije. Ne verujem da ce se odnos snaga u svetu znacajnije menjati u narednih 20ak godina.nidza napisao:Ja sam lično rusofil...

Definitivno se Amerika ponaša prilično benigno u odnosu na moć kojom raspolaže. Zamislite šta bismo mi radili da imamo to što ima Amerika.

Zato što je to bio uslov za povlačenje sovjetske vojske iz Austrije 1955. godine. Da nisu pristali na trajnu neutralnost, Austrija bi bila podeljena, kao i Nemačka. Slično je dogovoreno sa Finskom, da ne sme nikada postati članica NATO-a, inače Crvena armija odmah uleće da interveniše. To što i jedni i drugi nisu u NATO, ne znači da ne mrze Ruse, baš naprotiv.Geza napisao:Zašto zemlja u kojoj živiš nije članica Nato-a?
Ako bi naši pristali na tako nešto, ispali bi velike budale. O ulasku u NATO bi trebalo razmišljati samo ako se Srbiji dozvoli da obnovi suverenitet na celoj svojoj teritoriji i reši pitanje albanskih terorista i ilegalnih imigranata.Dusan napisao:Pritom, ulazak u EU ce se gotovo sigurno usloviti ulaskom u NATO, kao i sto je uslovljeno priznavanje Kosova, naravno opet ne direktno.
Ђенерал Јанковић
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
+1 za poslednje
Treba samo gledati svoju korist ali smo se malo kasno setili..
Treba samo gledati svoju korist ali smo se malo kasno setili..

- kvcali
- Kontakt:
ja bi dodao i republiku srpsku, ako ne kao nezavisnu ono pun integritet i drzavnost u okviru bih

Složićeš se da je opasnost od Crvene armije daleko iza nas.snork napisao:Zato što je to bio uslov za povlačenje sovjetske vojske iz Austrije 1955. godine. Da nisu pristali na trajnu neutralnost, Austrija bi bila podeljena, kao i Nemačka. Slično je dogovoreno sa Finskom, da ne sme nikada postati članica NATO-a, inače Crvena armija odmah uleće da interveniše. To što i jedni i drugi nisu u NATO, ne znači da ne mrze Ruse, baš naprotiv.Geza napisao:Zašto zemlja u kojoj živiš nije članica Nato-a?

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Dušan je objasnio - faktor stabilnosti.Dusan napisao:Pa dobija se faktor stabilnosti, sto svakako utice na investicije i celokupni standard.Heineken napisao:Uostalom sta Srbija dobija clanstvom u usranom NATO savezu?
To za pilote je tuzno, kao i za ostale ratne veterane.
Ali ispred NATO-a ja krivim Gedu, jer sila boga ne moli, ono sto su siledzije htele, uzele su, samo je sve to moglo da prodje bez toliko izgubljenih zivota. Ali to je vec politika, pa ne bih da sirim.

Inače, smatram da smo mi jedna od "vodećih ekonomskih sila" pa možemo sebi priuštiti luksuz kao što je neutralnost.

A što se tiče pilota - nisu jedini. Dokle god MO bude civil i nema veze sa vojskom a ne neka generalčina koji sve te stvari ima u malom prstu i dokle je god ministar MUP-a takođe neki civil, a ne neka prekaljena pandurčina - mi pravu vojsku i policiju skoro nećemo videti.