Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Ratna tehnika

Post od Dusan »

Dovoljno dobar da budemo interesna svera i jednima i drugima. :D
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

BAJKER napisao:
Floyd napisao:Mnogo :)

Zlato, ekonomska stabilnost, jake banke, jaka vojska i dobar geografski polozaj ;)
Ovo zadnje imamo :mrgreen:
Imamo i jake banke. Ova moja me yebe kako 'oće :P
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

BAJKER napisao:
Floyd napisao:Mnogo :)

Zlato, ekonomska stabilnost, jake banke, jaka vojska i dobar geografski polozaj ;)
Ovo zadnje imamo :mrgreen:
Nisam na to mislio tj. nisam se dobro izrazio... mislio sam na konfiguraciju terena koji je laksi za odbranu.
Mi to nemamo a pored toga okruzeni smo tradicionalno neprijateljskim zemljama sto nas stavlja u jos nezavidniju situaciju.
Jednostavno, nemamo kud i pisanje uz vetar se trenutno najmanje isplati...

Sto se neutralnosti tice, hteli smo je i 1941. a svi znaju kako se to zavrsilo.
Ne moze svako biti neutralan pa sve i da hoce.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Ucetvuje i nasa vojska u misijama koje su pod okriljem zlocinackog NATO saveza....
Uostalom sta Srbija dobija clanstvom u usranom NATO savezu? Prakticno nista, samo jos jedan trosak u bednom vojnom budzetu i to ne mali trosak ( pogledajte ostale banana drzave u okruzenju....HR, bugari, Rumuni..)
Da je se to ucinilo pre dvadeset ili trideset godina kada bi i imali neke koristi a sad bi bila neverovatna glupost. Ostaje ono da te ucene pa moras po svaku cenu ali tesko da ce to biti, uzeli su sto su hteli..
Za Srbiju najbolje da cuti i da ne prdi mnogo okolo, dok moze tako!

Oni nas da su hteli u NATO savezu mi bi i bili tamo, mada ne moze se reci da ono govedo SuNatovac nije radio na tome...

Sinoc gledam emisiju na RTS-u, gostovala su dva pilota koja su ucestvovala 99-e u odbrani zemlje. Naravno prevremeno penzionisani, nije im reseno stambeno pitanje niko ih danas ne spominje niti su odlikovani za ono sto su uradili..
Ali je zato Dragan Sutanovac dobio orden ( pocasna letacka zvezda ili tako nesto, nisam siguran) ako sam dobro razumeo pilota to je najvisi orden koji pilot moze da dobije..... :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :bokser: :bokser: :bokser: :bokser:

@kvcali jel to nova fotka?
Poslednja izmena od Heineken u 28 Mar 2014, 15:56, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

nemam pojma od kad datira
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

pise tek od 2016. do tad bi s-500 trebao da bude operativan
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Heineken napisao:Uostalom sta Srbija dobija clanstvom u usranom NATO savezu?
Pa dobija se faktor stabilnosti, sto svakako utice na investicije i celokupni standard.
To za pilote je tuzno, kao i za ostale ratne veterane.
Ali ispred NATO-a ja krivim Gedu, jer sila boga ne moli, ono sto su siledzije htele, uzele su, samo je sve to moglo da prodje bez toliko izgubljenih zivota. Ali to je vec politika, pa ne bih da sirim.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Heineken napisao:Ucetvuje i nasa vojska u misijama koje su pod okriljem zlocinackog NATO saveza....
Uostalom sta Srbija dobija clanstvom u usranom NATO savezu? Prakticno nista, samo jos jedan trosak u bednom vojnom budzetu i to ne mali trosak ( pogledajte ostale banana drzave u okruzenju....HR, bugari, Rumuni..)
Nisam ja rekao da trebamo, po svaku cenu, postati clan NATO-a vec da ne mozemo biti neutralni na duzi vremenski period... posebno ako se ova kriza zakuva jos vise.
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

^
:pivo:
Poslednja izmena od Heineken u 28 Mar 2014, 17:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Dusan napisao:
nidza napisao:Ja sam lično rusofil...
Stvarno ne razumem ljude koji se tako deklarisu. Ja ne osecam nikakvu bliskost sa tim narodom, osim slicnog jezika. Upoznao sam jako veliki broj Rusa i uvek sam ocekivao da ce oni prema nama biti drugacije orijentisani nego prema drugim strancima, a to nikada nije bio slucaj. J*be se Rusima za nas. Rusi i Ameri su manje vise isti olos, jedina razlika sto Ameri nanose svetu vise zla trenutno jer im se tako moze, jer su trenutno (svidelo se to rusofilima ili ne) daleko uticajniji od Rusije. Ne verujem da ce se odnos snaga u svetu znacajnije menjati u narednih 20ak godina.
Donekle su se Rusi zainteresovali za nas posle 1999, inače nisu znali ni ko smo, ni gde smo. Znali su samo za Jugoslaviju. Pa i danas se desi da naše turiste u Rusiji pitaju na primer "jeste li vi u Srbiji većinom katoličke vere?" :kezo: i tako pokažu da nemaju nikakvu predstavu o ovom delu Evrope. Ni jezik nije toliko sličan kao što se misli. Ko ga nije učio, neće razumeti puno, a i to što razume će često biti pogrešno. Mnogo bolje se razumemo npr. sa Česima. :) Mentalitet: tipičan severnjački, ni nalik našem. (Ne)kultura pijenja alkohola takođe severnjačka. Po mom mišljenju, mnogo veća sličnost u mentalitetu postoji između Srba i Italijana, nego između Srba i Rusa.

Definitivno se Amerika ponaša prilično benigno u odnosu na moć kojom raspolaže. Zamislite šta bismo mi radili da imamo to što ima Amerika. :kezo:
Geza napisao:Zašto zemlja u kojoj živiš nije članica Nato-a?
Zato što je to bio uslov za povlačenje sovjetske vojske iz Austrije 1955. godine. Da nisu pristali na trajnu neutralnost, Austrija bi bila podeljena, kao i Nemačka. Slično je dogovoreno sa Finskom, da ne sme nikada postati članica NATO-a, inače Crvena armija odmah uleće da interveniše. To što i jedni i drugi nisu u NATO, ne znači da ne mrze Ruse, baš naprotiv.
Dusan napisao:Pritom, ulazak u EU ce se gotovo sigurno usloviti ulaskom u NATO, kao i sto je uslovljeno priznavanje Kosova, naravno opet ne direktno.
Ako bi naši pristali na tako nešto, ispali bi velike budale. O ulasku u NATO bi trebalo razmišljati samo ako se Srbiji dozvoli da obnovi suverenitet na celoj svojoj teritoriji i reši pitanje albanskih terorista i ilegalnih imigranata.
Ђенерал Јанковић
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

+1 za poslednje

Treba samo gledati svoju korist ali smo se malo kasno setili.. :kuku:
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

ja bi dodao i republiku srpsku, ako ne kao nezavisnu ono pun integritet i drzavnost u okviru bih
Slika

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

snork napisao:
Geza napisao:Zašto zemlja u kojoj živiš nije članica Nato-a?
Zato što je to bio uslov za povlačenje sovjetske vojske iz Austrije 1955. godine. Da nisu pristali na trajnu neutralnost, Austrija bi bila podeljena, kao i Nemačka. Slično je dogovoreno sa Finskom, da ne sme nikada postati članica NATO-a, inače Crvena armija odmah uleće da interveniše. To što i jedni i drugi nisu u NATO, ne znači da ne mrze Ruse, baš naprotiv.
Složićeš se da je opasnost od Crvene armije daleko iza nas. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Dusan napisao:
Heineken napisao:Uostalom sta Srbija dobija clanstvom u usranom NATO savezu?
Pa dobija se faktor stabilnosti, sto svakako utice na investicije i celokupni standard.
To za pilote je tuzno, kao i za ostale ratne veterane.
Ali ispred NATO-a ja krivim Gedu, jer sila boga ne moli, ono sto su siledzije htele, uzele su, samo je sve to moglo da prodje bez toliko izgubljenih zivota. Ali to je vec politika, pa ne bih da sirim.
Dušan je objasnio - faktor stabilnosti. :thumbup:

Inače, smatram da smo mi jedna od "vodećih ekonomskih sila" pa možemo sebi priuštiti luksuz kao što je neutralnost. :naughty:

A što se tiče pilota - nisu jedini. Dokle god MO bude civil i nema veze sa vojskom a ne neka generalčina koji sve te stvari ima u malom prstu i dokle je god ministar MUP-a takođe neki civil, a ne neka prekaljena pandurčina - mi pravu vojsku i policiju skoro nećemo videti.
Odgovori